سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روحانی در نشست با جوانان و نخبگان آذربایجان شرقی:

آذربایجان شرقی باید مرکز بزرگ کشاورزی، صنعت و گردشگری ایران شود

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه امروز همه زمینه‌ها برای توسعه و پیشرفت استان مهیاست، گفت: امروز همدلی خوبی میان مسئولان برای فداکاری، ایثار و مدیریت خوب وجود دارد و مردم غیور استان نیز آماده بکار و بانشاط هستند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران،حسن روحانی چهارشنبه شب در  نشست صمیمی با جوانان و نخبگان آذربایجان شرقی با بیان اینکه بسیار خوشحالم در ایام ماه مبارک رجب و بعثت پیامبر اسلام(ص) میهمان مردم غیور آذربایجان و تبریز هستم، گفت: مردم غیوری که همواره حضور، اراده و ایثارشان برای کشور و ملت سرنوشت‌ساز بوده است.

رییس‌ جمهور ادامه داد: مردمی که با ایثار و فداکاری خود استقلال ایران را آفریدند و مرزبانی را به ما یاد دادند مردم شجاع و بزرگی که انقلاب بزرگ مشروطه را به ثمر رساندند و توانستند با بهمن زیبایشان در سال 56 بهمن 57 را برای ایران و اسلام بیافریند.

روحانی افزود: مردم بزرگ آذربایجان و تبریز که لشکر عاشورای آنها در صحنه‌های دفاع مقدس به عنوان لشکر دلاور و ایثار می‌درخشید و حماسه‌های عظیمی برای سرزمین ما آفریدند و باز هم امید ما به آذربایجان و تبریز است.

رییس‌ جمهور با اشاره به بازدید خود از مناطق سیل‌زده آذربایجان، اظهار داشت: مردم مصیبت دیده از سیل، امروز کریمانه میزبان خادمان خود بودند و با شجاعت، قدرت و صبر هوشمندانه با ما سخن گفتند.

 روحانی تأکید کرد: مردمی که عزیزان خود را از دست داده بودند و جوان برومندی را در روستای چنار ملاقات کردم که 8 تن از اعضای خانواده خود را از دست داده و اکنون تنها بود و در عین حال چیزی از من نخواست و گفت غم بزرگی بر دل من و اقوامم نشسته است.

رییس‌ جمهور تصریح کرد: این مردم، ایران را خواهند ساخت و با این روحیه سربلندی بیشتر ایران را رقم می‌زنند.

 روحانی با اشاره به روزهای سرنوشت‌ساز انتخابات پیش‌رو، ادامه داد: مردم با حضور، ایثار و حماسه‌شان در خرداد 92، کشور را در مسیر دیگری قرار دادند، با وحدت، امید و آینده‌نگریشان نه تنها ایران را امن کردند، بلکه برای منطقه نیز امنیت ساز شدند، بغداد و سرزمین‌های مقدس کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و همچنین سرزمین رقیه(س) و زینب(س) و عزیزان دیار شام را حفظ کردند.

رییس‌ جمهور افزود: مردم ایران امید بسیاری از ملت‌های منطقه‌اند و این مردم بزرگ در برابر قدرت‌های جهان، توان، سیاست و منطق خود را به نمایش گذاشتند و یک بار دیگر پرچم جمهوری اسلامی ایران را بالای کشتی‌های نفتکش و حمل بار به اهتزاز درآوردند.

روحانی افزود: مردم بزرگ ایران، گفتند که ما ارداه کرده‌ایم و می‌توانیم از طریق سیستم مدرن بانک‌ها تجارت خود را با دنیا برقرار سازیم و دو مرتبه به جای صرافی‌های مختلف در کشورهای گوناگون که اموال صادرکنندگان، تجار و واردکنندگان را به غارت می‌بردند، راه و مسیر نقل و انتقال اموال و تجارت را بر مبنای سوددهی و مسیر رشد کشور برقرار ساختند.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه مردم عزیز ایران توانستند، پس از سال‌ها بار دیگر واردات کشور خود را از غیر پول نفت به ثمر بنشانند، اظهار داشت: نفت را می‌فروختیم و از پول نفت برای نان شب، گندم وارد می‌کردیم، امروز نه تنها پول نفت برای واردات گندم، مصرف نمی‌شود تا نان سفره خود را تهیه کنیم، بلکه موفق شدیم در سال 95، برای اولین بار، 3 میلیون تن گندم صادر کنیم.

روحانی تأکید کرد: اگر امروز چیزی برای کشور، نیاز داشته باشیم، از صادرات غیرنفتی تأمین می‌شود و 62 سال در انتظار چنین روزی بودیم که فرا برسد.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه در سال 94، تراز تجاری کشور برای اولین بار مثبت شد و صادرات غیرنفتی، نزدیک یک میلیارد دلار، بیش از واردات بود، گفت: در سال 95، نیز تراز تجاری مثبت بود و صادرات 300 میلیون دلار بیش از واردات بود.

 روحانی تصریح کرد: تکرار تراز مثبت تجاری در کشور کم سابقه است .

رییس‌ جمهور ادامه داد: برای اولین بار در دولت یازدهم هر مقدار که تورم بود حقوق کارمندان، کارگران و مستمری‌بگیران بیش از تورم قرار داده شد. اگر تورم 15 درصد بود حقوق 20 درصد اضافه شد، اگر تورم 12 درصد بود حقوق 14 درصد و اگر تورم 8 درصد بود، حقوق 10 درصد افزایش یافت.

 روحانی با تأکید بر اینکه در طول فعالیت دولت یازدهم هیچگاه تورم بر حقوق مردم پیشی نگرفت، اظهار داشت: قشری در معرض فشار است که حقوق ثابت داشته باشد. از سال 93 تا 96، سالانه دریافتی حقوقی بیش از تورم بود.

رییس‌ جمهور افزود: اینکه می‌گویند مردم در فشار هستند، درست است و مردم مشکلات دارند، اما مشکلات مردم در سال‌های تحریم و فشار وجود داشت، وقتی یک تولیدکننده در فشار و رکود است، در سال‌های متمادی نمایان می‌شود.

روحانی تأکید کرد: برای حل مشکلات کشور، دست به دست هم داده‌ایم و در حال حل آنها هستیم.

رییس‌ جمهور تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید، قول دادیم که حصر ایران را بشکنیم و ایران در محاصره قدرت‌های بزرگ بود و اجازه صادرات بیش از یک میلیون بشکه نفت را نمی‌دادند و به طور متوسط در دوران تحریم‌ها، 970 هزار بشکه نفت صادر شد که حتی از همان یک میلیون بشکه نفت که می‌گفتند نیز کمتر بود.

روحانی ادامه داد: قادر نبودیم، نفت صادراتی را به هر کشوری نیز بفروشیم و وقتی نیز نفت ما به فروش می‌رفت، کشورهای خارجی به ما می‌گفتند که چگونه و در طی چند ماه پول نفت پرداخت می‌شود و برخی از این کشورها اعلام می‌کردند، باید نیمی از این پول نفت از همان پول کشور حساب بشود و یا اینکه در طی 3 ماه پول نفت را پرداخت کنند و طی همین مدت نیز کارشکنی می‌کردند.

رییس‌ جمهور با طرح این سوال که عزت ملت ایران در چه شرایطی حاصل می‌شود، گفت:‌ ما بازار صادرات را نداشتیم و همه تلاش‌های دولت برای رفع تحریم‌ها برای داشتن بازار صادرات و فروش اجناس ما بود.

روحانی با بیان اینکه در طول 3.5 سال گذشته 11 فاز پارس جنوبی افتتاح شده که به خاطر تحریم‌ها پمپ‌های این فازها در دیگر کشورها، قفل شده بود و برای خرید برخی از قطعات، دچار مشکل بودیم، گفت: امروز راه باز شده و حصر و محاصره شکسته تا مردم بتوانند به سمت تعالی و پیشرفت حرکت کنند.

رییس‌ جمهور تصریح کرد: امروز بخاطر شرایطی که در عجب‌شیر و آذرشهر اتفاق افتاده بود به این استان سفر کردیم و برای همدلی و همراهی با مردم آمده بودیم و فرصت نشد، تا طرح‌های دولت برای توسعه این استان به مردم توضیح داده شود.

روحانی با اشاره به افتتاح سد کلقان، گفت: اگر این سد نبود، بیش از 10 روستای دیگر دچار حادثه براثر سیل می‌شدند.

رییس‌ جمهور خاطر نشان کرد: اگر لایروبی رودخانه بخاطر نجات دریاچه ارومیه نبود، سیل خسارات زیادی را ایجاد می‌کرد.

 روحانی با اشاره به اینکه 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی این استان، امروز با آبیاری مدرن کار خود را آغاز کرد و بسیاری از پروژه‌های صنعتی نیز بهره‌برداری شد، گفت: این استان، آمادگی توسعه بیشتر را دارد و آذربایجان شرقی باید یکی از مراکز بزرگ کشاورزی، صنعتی و گردشگری کشور باشد.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه امروز همه زمینه‌ها برای توسعه و پیشرفت استان مهیاست، گفت: امروز همدلی خوبی میان مسئولان برای فداکاری، ایثار و مدیریت خوب وجود دارد و مردم غیور استان نیز آماده بکار و بانشاط هستند.

 روحانی ادامه داد: برای من بهترین دلیل و نظرسنجی چهره‌های مردم‌اند و همواره در چهره‌های مردم تبریز، امید موج می‌زند و با وجود مشکلات در زندگی آنها وقتی خادمان خود را به عنوان میهمان می‌بینند با چهره گشاده از آنها استقبال می‌کنند. سفر به تبریز همواره موجب افزایش روحیه برای بنده و اعضای دولت شده است.

رییس‌ جمهور با بیان اینکه با توکل به خدا و امید همه گره‌ها را باز خواهیم کرد، گفت: آنهایی که مردم را ناامید می‌کنند و می‌خواهند به مردم بگویند که کارشان در سال 92 درست نبوده و نتوانسته‌اند در برابر قدرت‌های جهانی پیروز شده و عظمت ملت ایران را بیش از گذشته متجلی کنند، هرگز به کشور، منافع ملی و مردم خدمت نمی‌کنند.

 روحانی با بیان اینکه امروز تبریز آمادگی شکوفایی بیشتر و عظمت بالاتر را دارد، گفت:‌ زمانی که 48 بنگاه نیمه فعال در این استان، فعال می‌شود، حتماً این ظرفیت وجود دارد تا تعداد بیشتری واحد و بنگاه اقتصادی به عرصه فعالیت گام بگذارند.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه دولت و صندوق توسعه ملی، آماده کمک به همه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران است، گفت: دولت براساس گزارش 2 روز پیش حدود 40 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی واریز کرده که از این میزان بیش از 2 میلیارد دلار بابت پرداخت بدهی‌های دولت گذشته است.

روحانی با بیان اینکه ذخیره صندوق برای آن است که زمانی سرمایه‌گذاری نیاز به تسهیلات دارد به آن ارایه شود، افزود: یکی از مشکلات پیش روی ما، موضوع بانک‌ها و مقابله با فساد و قاچاق کالا است و یکی از افتخارات دولت این است که میزان کالای قاچاق از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش یافته و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه تصمیم دولت بر  این است که اقدامات خود را نیمه کاره رها نکند، گفت: هر اقدامی که در دولت یازدهم صورت گرفته با حمایت، اعتماد و کمک مردم بوده و ما هرگز بدون رهنمودهای رهبری و کمک مردم، قادر به رفع حصر کشور، شکستن تحریم‌ها و به دست آوردن موفقیت‌ در مذاکرات با قدرت‌های جهانی نبود.

روحانی با اشاره به فازهای جدید پارس جنوبی در عسلویه، گفت: افتتاح این پروژه‌ها بسیار غرورآمیز بود که در یک روز 20 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را به بهره‌برداری رساندیم و توانستیم برای اولین بار برداشت از لایه نفتی را آغاز کنیم.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه البته در این سفر چند پروژه پتروشیمی مهم دیگر وجود داشت که بخاطر آنکه تنها چند هفته به بهره‌برداری کامل، زمان نیاز داشت، برای افتتاح آنها نرفتیم، چرا که معتقدیم باید طرح‌هایی که افتتاح می‌شود به طور کامل مورد بهره‌برداری باشد، گفت: اما در عین حال، 4 پتروشیمی بزرگ را افتتاح کردیم.

 روحانی خاطر نشان کرد: چرا نباید کشور، مردم و بخش‌های مختلف نسبت به آینده امیدوار باشند در حالی که در سال گذشته 24 هزار واحد تولیدی تسهیلات دریافت کرده‌اند و می‌توانیم کارهای بزرگی در راستای توسعه کشور انجام دهیم.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه براساس گزارش وزیر نیرو در دولت یازدهم، 35 سد، افتتاح شده و 11 درصد به تولید برق در 3.5 سال افزوده شده است، گفت: در دولت یازدهم ما عمدتاً به دنبال برداشتن موانع بودیم تا بتوانیم این لوکوموتیو را با همت ملت روی ریل بیندازیم و امروز این کار صورت گرفته است.

روحانی تصریح کرد: امروز حرکت خوبی در راستای توسعه حمل و نقل و بنادر بوجود آمده و در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و ریلی نیز حرکت‌های خوبی شروع شده است.

رییس‌ جمهور افزود: چرا برخی نمی‌خواهند واقعیت‌ها را ببینند و تابش خورشید در روز روشن را نمی‌بینند.

روحانی با طرح این موضوع که روبروی هم نباید بایستیم و انتخابات برای سربلندی ایران است ،گفت: انتخابات برای نزاع و تهمت زدن به یکدیگر نیست، بلکه انتخابات باید در راستای سربلندی کشور باشد و همه وظیفه داریم تا مردم را برای حضور پرشور پای صندوق‌ها، تشویق کنیم، اگر همه پای صندوق بیایند، مطمئناً جایزه این حضور را از صندوق دریافت خواهند کرد.

رییس‌ جمهور اظهار داشت: به حول و قوه الهی همه دست به دست هم می‌دهیم، برای سربلندی ایران و برای سربلندی اسلام؛"دوباره ایران، دوباره اسلام، دوباره اعتدال و دوباره امید".

پیش از سخنان رییس جمهور استاندار آذربایجان شرقی، گزارشی از عملکرد و اقدامات انجام شده در راستای توسعه بخش‌های مختلف در این استان ارایه کرد.

همچنین چند نفر از نخبگان و فرهیختگان در این مراسم به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون مسایل مختلف پرداختند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.