سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رابطه بازی با موبایل و بیخوابی در کودکان

خواب عاملی کلیدی برای توسعه شناختی، به ویژه در سال های اولیه زندگی انسان، زمانی که الگوهای مغز و خواب در حال تکامل هستند، محسوب می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   خواب عاملی کلیدی برای توسعه شناختی، به ویژه در سال های اولیه زندگی انسان، زمانی که الگوهای مغز و خواب در حال تکامل هستند، محسوب می شود.
گوشی های هوشمند و تبلت ها از ابزارک های محبوب دنیای امروز محسوب می شوند که دامنه استفاده از این قبیل دستگاه ها حتی به دنیای کودکان نیز گسترده شده است. اما هر چه کودکان نوپا اوقات خود را بیشتر با دستگاه های دارای نمایشگر لمسی سپری می کنند، ساعات خواب کمتری را تجربه می کنند.

به گزارش "ای اف پی"، نتایج مطالعه ای جدید که در نشریه Scientific Reports منتشر شده است، نشان می دهد، برای هر ساعت اضافه ای که وقت خود را صرف کار با یک گوشی هوشمند یا تبلت می کنند، کودکان شش ماهه تا سه ساله تقریبا 16 دقیقه کمتر در هر بازه زمانی 24 ساعته می خوابند. به گفته یکی از کارشناسان که در این مطالعه حاضر نبوده است، نتایج به دست آمده باید به معنای احتیاط بیشتر در زمینه مدت زمانی که کودکان در برابر نمایشگرها سپری می کنند، تفسیر شود.

توسعه شناختی

خواب عاملی کلیدی برای توسعه شناختی، به ویژه در سال های اولیه زندگی انسان، زمانی که الگوهای مغز و خواب در حال تکامل هستند، محسوب می شود. مطالعات پیشین نشان داده بودند که تماشای تلویزیون و انجام بازی های ویدئویی با مشکلات خواب در کودکان پیوند خورده اند.

این در شرایط است که نتایج استفاده از دستگاه های دارای نمایشگر لمسی توسط کودکان کم سن و سال ناشناخته باقی مانده است.

در یک مطالعه که طی سال 2014 انجام شد، بیش از 70 درصد از خانواده های بریتانیایی دارای دستگاه مجهز به نمایشگر لمسی گزارش شدند. پژوهشگران از والدین 715 نوزاد و کودک نوپا خواستند که مدت زمان خواب روزانه و شبانه فرزندان خود، این که با چه سرعتی به خواب می روند، و چند بار در طول شب از خواب بیدار می شوند را گزارش کنند. مدت زمانی که کودکان در برابر دستگاه های دارای نمایشگر لمسی سپری می کردند نیز ردیابی شد.

سه چهارم از کودکان نوپا تحت بررسی روزانه از تبلت یا گوشی هوشمند استفاده می کردند. برای کودکان دو یا سه ساله این مقیاس به 92 درصد نیز می رسید. به طور متوسط، دستگاه های دارای نمایشگر لمسی 25 دقیقه در روز مورد استفاده قرار می گرفتند.

پژوهشگران دریافتند نه تنها هر چه مدت زمانی که در مقابل نمایشگر سپری می شود، بیشتر باشد با مدت زمان خواب کمتر مرتبط است، بلکه با مدت زمان طولانی‌تر به خواب رفتن نیز پیوند خورده است. با این وجود، تغییری در کیفیت خواب مشاهده نشد.

البته چندین کارشناس یافته ها و نتیجه گیری این مطالعه را به چالش کشیدند. به گفته کوین مک کانوی، استاد بازنشسته آمار در دانشگاه آزاد انگلستان، توضیحات احتمالی بسیاری می توانند برای پیوند بین مدت زمانی که در مقابل نمایشگر سپری می شود و خواب کمتر وجود داشته باشد.

همچنین، به این نکته اشاره شد که میانگین مدت زمان خواب کمتر در روز - حدود شش دقیقه - ممکن است در سنی که کودکان 12 ساعت از هر 24 ساعت شبانه روز را خواب هستند، قابل توجه نباشد.
 
منبع: عصر ایران
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.