سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید نشاءهای هیبرید محصولات جالیزی برای نخستین بار دراستان کردستان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان گفت: نشاءهای هیبریدی محصولات جالیزی برای نخستین بار در استان کردستان تولید شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کردستان ، جمال ساروقی گفت: این نشاء‌های هیبریدی که برای نخستین بار در استان توسط ۲ نفر از کارشناسان این اداره تولید شده است.

وی افزود: تولید نشاء هیبریدی خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل و پیاز در سینی‌های مخصوص حفره‌دار و یا در سبد در گلخانه انجام می‌شود.

ساروقی بیان کرد: بستر این نشاء‌ها مخلوطی از مواد اولیه پیت ماس و پلیت بوده که دارای حفره حفره است و در آن بذور کشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان گفت: برای سازگاری بیشتر این نشاء‌ها با خاک مزارع، مقداری خاک برگ و خاک عادی در این نوع کشت گلخانه‌ای انجام می‌شود.

ساروقی افزود: زمان تولید نشاءهای محصولات جالیزی بستگی به دما و نور محیط دارد، به عنوان مثال برای نشاء گوجه‌فرنگی تا ۳۰ و ۴۰ روز و برای فلفل تا ۳۰ روز و برای خیار هم ۲ هفته طول می‌کشد تا آماده کشت این نشاءهای تولیدشده به سطح مزارع شوند.

وی اظهار کرد: این نشاء‌ها هم در خزانه و هم در گلخانه تولید و کشت می‌شوند، اما چون در استان کردستان گلخانه‌ای برای تولید این‌گونه نشاء‌ها وجود ندارد در گلخانه‌های کرمانشاه نگهداری می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در مورد مزیت کشت و تولید نشاءهای هیبریدی خیار، گوجه‌فرنگی و پیاز گفت: یکی از مزیت‌های این نشاء‌ها این است که با کشت در سطح مزرعه راندمان تولید برای محصول گوجه‌فرنگی تا ۱۰۰ تن در هر هکتار می‌رسد و برای محصول خیار هم حدود ۶۰ درصد راندمان تولید نسبت به سایر نشا‌ها بیشتر می‌شود.

وی در مورد تولید نشاء گوجه‌فرنگی در سبد گفت: تولید این گونه نشاء به صورت سبد و در بستر گلخانه و در سینی هم انجام می‌شود.


انتهای پیام/ م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.