وی افزود: تولید نشاء هیبریدی خیار، گوجهفرنگی، فلفل و پیاز در سینیهای مخصوص حفرهدار و یا در سبد در گلخانه انجام میشود.
ساروقی بیان کرد: بستر این نشاءها مخلوطی از مواد اولیه پیت ماس و پلیت بوده که دارای حفره حفره است و در آن بذور کشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان گفت: برای سازگاری بیشتر این نشاءها با خاک مزارع، مقداری خاک برگ و خاک عادی در این نوع کشت گلخانهای انجام میشود.
ساروقی افزود: زمان تولید نشاءهای محصولات جالیزی بستگی به دما و نور محیط دارد، به عنوان مثال برای نشاء گوجهفرنگی تا ۳۰ و ۴۰ روز و برای فلفل تا ۳۰ روز و برای خیار هم ۲ هفته طول میکشد تا آماده کشت این نشاءهای تولیدشده به سطح مزارع شوند.
وی اظهار کرد: این نشاءها هم در خزانه و هم در گلخانه تولید و کشت میشوند، اما چون در استان کردستان گلخانهای برای تولید اینگونه نشاءها وجود ندارد در گلخانههای کرمانشاه نگهداری میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در مورد مزیت کشت و تولید نشاءهای هیبریدی خیار، گوجهفرنگی و پیاز گفت: یکی از مزیتهای این نشاءها این است که با کشت در سطح مزرعه راندمان تولید برای محصول گوجهفرنگی تا ۱۰۰ تن در هر هکتار میرسد و برای محصول خیار هم حدود ۶۰ درصد راندمان تولید نسبت به سایر نشاها بیشتر میشود.
وی در مورد تولید نشاء گوجهفرنگی در سبد گفت: تولید این گونه نشاء به صورت سبد و در بستر گلخانه و در سینی هم انجام میشود.
انتهای پیام/ م