سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

کارخانه روغن نباتی قو در آستانه تعطیلی؟/تکلیف صدها کارگر چه می‌شود؟

کارخانه روغن نباتی قو در شهر تهران بعد از قریب به 22 سال فعالیت در آستانه تعطیلی قرار گرفته که بلاتکلیفی بیش از 300 پرسنل این مرکز از چالش هایی است که لزومِ رسیدگی توام با فوریت دولت را می طلبد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،تعطیلی و خاتمه فعالیت هر کارخانه و مرکز تولیدی یا صنعتی،آن هم در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت چندان مساعد و مطلوبی قرار ندارد،خبری حزن انگیز و تاسفا بار است.

در طول ماه ها و سالیان گذشته،کم نبوده اند کارخانجاتی که به دلایلِ متعددِ اقتصادی ناگزیر به تعطیلی شده اند اما داستان کارخانه روغن نباتی قو،تا حدودی متفاوت از دیگر واحدهای صنعتی،تولیدی محسوب می شود.

به واقع برخلاف کارخانجات صاحب نامی همچون ارج و...که به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به پایین کشیدن کرکره فعالیت های خویش شده اند،اما مشکلات و آلایندگی های زیست محیطی،اصلی ترین عامل سوق پیدا کردن مرکز مذکور به سمت تعطیلی محسوب می شود.

پس از مدت ها کش و قوس و طرح گلایه،انتقاد و برخی از مخاطرات زیست محیطی،سرانجام کارخانه روغن نباتی قو در آستانه تعطیلی قرار گرفت.

درد و دل های اهالی محله خزانه و شهرک بعثت به روشنی موید دلیل این تعطیلی و خاتمه فعالیت است.

اگرچه اهالی این مناطق به دلیل تعطیلی واحد مذکور،تنفس و دم و بازدم راحت تری را تجربه می کنند اما به اعتقاد برخی از کارشناسان،وجود یک کارخانه قدیمی و فرسوده،بصورت بالقوه می تواند مستعد بروز نارسایی های دیگری در این منطقه شود.

بدون تردید،سلامت زیست محیطی بر تمامی عرصه اولویت و ارجحیت دارد و شاید با داشتن تنها یک حق انتخاب،در میان منفعت اقتصادی و سلامت زیست محیطی،عقلانیت و منطق بر انتخاب گزینه دوم تاکید ورزد.

حفظ سلامت زیست محیطی و صیانت از آن،آنچنان حائز اهمیت است که اصل پنجاهم قانون اساسی برآن تاکید دارد و تمامی آحاد جامعه را موظف به رعایت قواعد و اصول مرتبط با آن می داند.

با همه این اوصاف و علیرغم ضرورت توجه به دغدغه های زیست محیطی،عدم انجام اقدامی جدی برای مرتفع کردن و پاسخگویی به مطالبات کارگران و پرسنل بیکار شده یک مرکز تولیدی یا صنعتی شایسته مطلوب به نظر نمی رسد.

سخن از 330 کارگر بیکار شده کارخانه روغن نباتی قو می باشد که بلاتکلیفی عرصه را بر آنها تنگ ساخته است.

عدم دریافت حقوق به میزان قریب به 4 ماه،موضوعی نیست که در شرایط فعلی که اوضاع معیشتی بخش قابل توجهی از جامعه مساعد  و مطلوب به نظر نمی رسد،به سادگی نادیده انگاشته شود.

رضا صولت زاده،یکی از فعالان حوزه کار وکارگری در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،با اشاره به ضرورت رسیدگی به مطالبات و دغدغه های مطروحه کارگران بیکار شده کارخانه قو گفت:مقرر بود معاونت حقوقی ریاست جمهوری(بر اساس درخواست وزارت کار،تعاون و رفاه اجتماعی، تامین اجتماعی و کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران)در نیمه نخست سال گذشته،در خصوص بازنشستگی 330 پرسنل کارخانه مذکور،تمهیدات و تدابیر لازم را اتخاذ و عملیاتی کند.

وی افزود:علیرغم اهمیت این امر،متاسفانه اقدام مذکور تاکنون عملیاتی نشده و همچنان فعالیت و سابقه کاری کارگران کارخانه قو در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار نگرفته است.

صولت زاده عنوان کرد:امید آن می رود،رسیدگی و حل و فصل مشکلات کارکنان و پرسنل کارخانه قو با تسریع زمانی در اولویت قرارگیرد.

وی افزود:حمایت از حقوق شهروندی صرفا با وعده و شعار محقق نمی شود و قطعا رسیدگی به این امر خطیر،یکی از مصادیق عملیاتی رعایت و تامین حقوق مذکور محسوب می شود.

  تغییر کاربری کارخانه قو و تبدیل آن به فضای سبز با جدیت پیگیری شود

صادق احمد زاده زنجانی،یکی از ساکنان محدوده ترمینال جنوب در در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،با اشاره به طرح برخی مباحث در خصوص احتمال تبدیل اراضی کارخانه قو به فضای سبز عنوان کرد:ارزیابی های انجام شده،موید سکونت بیش از 50 هزار نفر جمیعت در این منطقه است و قطعا در صورت تبدیل اراضی مرکز اشاره شده که ظاهرا بیش از 55 هزار متر مربع برآورد شده،گامی سازنده در جهت توسعه فضای سبز این منطقه برداشته خواهد شد.

وی افزود:آنچنان که شنیده می شود،فرآیند حصول این امر در حال سپری شدن است،لذا امیدواریم بر سرعت و شتاب دستور کار مذکور افزوده شود زیرا اطاله زمان در حصول طرح اشاره شده به مصلحت نیست.

زنجانی در خاتمه یادآور شد:با تبدیل کارخانه قو به فضای سبز و ایجاد ظرفیتی برای گذران اوقات فراغت و استفاده از فضای سبز برای جمعیت انبوه ساکن در این منطقه،تا حدودی خسارات تعطیلی یکی از قدیمی ترین کارخانجات تولید روغن نباتی در کشور تعدیل می شود و با عنایت به تاثیرگذاری فضای سبز این خطه در بهبود سلامت زیست محیطی منطقه اشاره شده،به تبع ساکنان این محدوده در شرایط مطلوب تری زیست و زندگی خواهند کرد.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۸ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
یکی از دلایل زود هنگام کارخانه روغن نباتی قو فشارهای مالیاتی و لرزش افزوده و افزایش حق بیمه تأمین اجتماعی است که شایسته است مجلس شورای اسلامی وارد عمل شود
ناشناس
۲۱:۱۳ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
باید جلوی واردات گرفته شه ولی کسی به فکر این نیست تا زمانی که کشور به رکود کامل برسه
ناشناس
۱۳:۰۲ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
فقط خبر تعطیلی از این و انور میشنویم
ناشناس
۱۲:۳۶ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
با سلام بسیاری از کاخانه ها وشرکت ها وموئسسه های قرض الحسنه سوءمدیریت دارند ونمی توانند با رقبای خودشان ازجمله اویلا،بهار وغیره رقابت کنند مثل کذشته روغن جامد تولید میکنند وهنوزسنتی عمل مکنند اشددارد
ناشناس
۱۲:۳۱ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
شرکت های دانش بنیان مانند قدرت نظامی کشور بحث اشتغال رو درست کنه
مرتضی
۱۲:۰۱ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
مسولین شعار دادن را فراموش کنند و واقعا اعلام کنن که چکاری برای این کشور از دستشون برمیاد ...