سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با موافقت نمایندگان؛

احداث و تغییر محل هرگونه واحدهای تولیدی و صنعتی مستلزم رعایت ضوابط عدم‌آلایندگی شد

با موافقت نمایندگان احداث و تغییر محل هرگونه واحدهای تولیدی و صنعتی مستلزم رعایت ضوابط عدم‌آلایندگی شد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان مجلس در صحن علنی امروز (سه‌شنبه 29 فروردین ماه) ماده 11 لایحه هوای پاک را که پیش از این مراعا گذاشته شده بود را با انجام اصلاحاتی مورد بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
 
به موجب این مصوبه؛ هرگونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید و تغییر محل واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت ضوابط عدم آلایندگی ابلاغی از سوی سازمان محیط زیست است.

سازمان موظف است حداکثر ظرف یک ماه استعلام های درخواست جواز تاسیس و بهره برداری را جواب داده و در صورت عدم موافقت دلایل آن را به استعلام کننده به صورت کتبی ارائه کند و عدم پاسخ در مدت یاد شده به منزله تایید می باشد.

در هر استان کمیسیونی با عضویت یکی از معاونان استاندار با تعیین استاندار (رئیس)،‌ مدیر کل محیط زیست استان (دبیر)،‌ مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان،‌ مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، فرماندار و مدیر کل سازمان بازرسی استان مربوطه تشکیل می شود.

در صورت اعتراض متقاضی و ادعای عدم آلایندگی، مرجع استانی فوق به اختلافات فی مابین رسیدگی می‌کند و در صورت آلاینده نبودن (براساس قوانین و دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان)، مجوز مقتضی را صادر و در غیر این صورت تقاضا را رد می کند. نظر کمیسیون لازم الاجرا می باشد.

دبیرخانه کمیسیون، در اداره کل حفاظت محیط زیست هر استان مستقر می باشد.

تبصره 1- کمیسیون مکلف است مبنای موارد موضوع این ماده از جمله درخصوص محدوده و حریم، فاصله با شهر و روستا را صرفا با توجه به آلایندگی آنها تعیین کند.

تبصره 2- متخلفان از مصوبات و تصمیمات سازمان و کمیسیون (در صورت بررسی در کمیسیون) ضمن پرداخت جریمه رفع آلایندگی مکلف به جبران خسارت وارده می باشند.

در صورت عدم جبران،‌ موضوع در کمیسیون مطرح می شود و با تصویب کمیسیون، ضمن توقف فعالیت با شکایت اداره کل محیط زیست متخلف به مرجع قضائی معرفی می شود و با حکم این مرجع به جزای نقدی درجه 4، 180 میلیون ریال تا 360 میلیون ریال محکوم می شود.

تبصره 3- واحدها و پروژه های بزرگ و متوسط در حال فعالیت یا جدید که بر حسب قوانین و مقررات مشمول ارزیابی زیست محیطی می باشند، موظف به نصب و راه اندازی سامانه های پایش بر خط نحوه ای( آنلاین) و ارسال اطلاعات روزآمد به مرکز پایش سازمان می باشند. صدور و تمدید پروانه های بهره برداری آنها، منوط به اجرای این تبصره است.

تبصره 4- کلیه مراکز واحدهای صنعتی و تولیدی حسب تشخیص سازمان مکلف اند نسبت به نمونه برداری و اندازه گیری آلودگی هوا در فاصله زمانی ممکن و در چارچوب خود اظهاری در پایش اقدام کنند.

تبصره5 این ماده نیز با توجه به اینکه خلاف قانون برنامه بوده و نیاز به دو سوم رای داشت، مراعا ماند.

این مصوبه مجلس با 140 رای موافق، 28 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر مورد موافقت قرار گرفت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.