سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان:

۲۲۵ میلیارد تومان برای بخش آب و خاک در استان گلستان اختصاص یافت

در سال گذشته ۲۲۵ میلیارد تومان برای بخش آب و خاک در استان گلستان اختصاص یافته است.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛  تقی کمال‎غریبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار داشت: برای مدیریت آب و خاک و بهره‎بردارانی که در استان از اماکن و تجهزات زیرساختی استفاده می‎کنند سال 1395، سال خوبی بود.

وی با بیان اینکه سقف اعتبارات ما در استان بیشتر شده، تصریح کرد: در سنوات گذشته و در سال 1392 اعتبارات ملی و استانی ما 43 میلیارد تومان بود، در سال 1393 این میزان به 80 میلیارد تومان رسید.

اعتبارات آب و خاک در 1395 رشد خوبی داشت

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه 94 میلیارد تومان در سال 1394 اعتبارات برای ما در نظر گرفته شد،  یادآور شد: این میزان اعتبار در سال 1395 به  225 میلیارد تومان افزایش یافت و این اعتبارت خوب و قابل توجه‎ای بود.

کمال‎غریبی به زهکشی استان گلستان اشاره کرد و یادآور شد: بیش از دو دهه بود که مسئله مورد پیگیری بود که در حال حاضر مطالعه آن آغاز شده و 10 هزار هکتار آن در حال انجام شدن است.

وی‎ با بیان اینکه دولت 50 میلیارد تومان اعتبار برای این زهکشی در نظر گرفته، گفت: 280 هزار هکتار از اراضی شمالی استان قرار است زهکشی شود و این میزان، اعتبار خوبی بود.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان به ماندابی آب در مزارع اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین بار 3 میلیارد تومان اعتبار برای ماندابی مزارع در نظر گرفتیم.

طرح ماندابی در 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی جنوبی گلستان اجرا می‎شود

کمال‎غریبی با بیان اینکه برای 50 هزار هکتار طرح زهکشی ماندابی برای مزارع جنوب گلستان در نظر گرفتیم، گفت: این میزان اراضی می‎تواند آب برای دیگر اراضی کشاورزی تولید کند.

وی تاکید کرد: در شمال استان وقتی بارندگی خوب اتفاق می‎افتد عملکرد مزارع گندم به 5 تا 7 تن عملکرد می‎رسد اما در شمال عملکرد مزارع با وجود میزان بارش زیاد کمتر از 3 تن می‎شود و این به علت عدم توجه به زهکشی اراضی است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با زهکشی زیرزمینی درصدد این هستیم که این مشکلات را رفع کنیم، تاکید کرد: زمانی که سیل در مزارع جاری می‎شود می‎توان با بندهای انحرافی سرعت سیل را کم کنیم و این طرح در دستور کار قرار دادیم.

کمال‎غریبی با آب منطقه‎ای استان گلستان برای مهار سیلاب درحال رایزنی هستیم، یادآور شد: در روستای محمد آباد، مازیاران و زرین گل طرح تسطیح، شبکه‎سازی و مدیریت مشارکتی آب را آغاز کردیم.

وی بیان داشت: میزان کشت شالی با این مدیریت آب در این روستاها افزایش یافت و توانستند کشت 4 برابر داشته باشند و حتی آب مازاد نیز داشته باشند.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان تاکید کرد: روش‎های نوین آبیاری، تسطیح در بالادست و شبکه‎سازی از موضوعاتی است که می‎تواند به مدیریت آب در پایین دست منجر شود و مدیریت آب‎های زیرزمینی نیز براین اساس اتفاق بیفتد.

طرح انتقال آب در 500 کیلومتر به مزارع گلستان در حال اجرا است

کمال‎غریبی با بیان اینکه برخی افراد 3 برابر مجوز برداشت از آب‎های زیرزمینی استفاده می‎کنند، گفت: در سال 1395، 20 میلیارد تومان از اعتبارات ملی و استانی برای 500 کیلومتر در قالب طرح انتقال آب با لوله در نظر گرفتیم و کارهای اجرایی آن را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: این طرح از سال 1392 آغاز شده و همه کشاورزان نیز در مقطع نخست به دنبال اجرای این طرح هستند اما در اجرای این طرح به دلیل اینکه در آغاز کار هستیم و بهره‎برداران زیادی درصدد این هستند که از این طرح برخوردار شوند نتوانستیم نیاز همگان را تامین کنیم.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان به موضوع نابودی دشت گرگان اشاره کرد و افزود: قبل از دهه 70 بیشتر از آب رودخانه بهره‎برداری می‎کردند اما پس از آن مجوز چاه داده شده اما فردی نیامد که طرح آب‎بندان را در آن دوره اجرایی کنند.

کمال‎غریبی با بیان اینکه این مشکل فرونشست دشت گرگان در حوزه اترک نیز در حال اتفاق افتادن است، گفت: باید پمپ و یا سدی که بتواند آب را در حوزه آبی ذخیره کند وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه از حق‌آبه ما استان خراسان بهره‎مند می‎شود، گفت: ذخیره‎سازی و راه‎اندازی آب‎بندان از موضوعاتی است که باید در بحث مدریت آبی در حوزه‎های مختلف استان اتفاق بیفتد.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان به پایش خاک در اراضی شیبدار اشاره کرد و تاکید کرد: موضوع انتخاب نهال برای کشت در اراضی شیبدار در نظر گرفتیم و اعتبارات خوبی را در این خصوص برای گلستان در نظر گرفته شده است.

کمال‎غریبی با بیان اینکه بهره‌برداران ما در قالب تشکل‎های تولید باید اقدام کنند، افزود: در سال 1395 در مرحله نخست 6 میلیارد و 600 تومان، در مرحله دوم 18 میلیارد تومان و در مرحله سوم 15 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار مزارع در نظر گرفته شده است.

بهره‎برداری 9 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان از سیستم آبیاری تحت فشار

وی با بیان اینکه در مدت 2 سال گذشته 9 هزار هکتار از اراضی استان گلستان از سیستم آبیاری تحت فشار استفاده می‎کنند، خاطرنشان کرد: استفاده از چاه‎های مشترک، نقدینگی و باور اینکه ما مشکل آب در استان گلستان داریم در بین کشاورزان از موضوعاتی است که سبب شده استقبال خوبی از اجرای این طرح برویم.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان یادآور شد: گنبدکاووس، آق‎قلا، کردکوی، بندرگز از اجرای این طرح استقبال کردند اما در مرکز استان اجرای این طرح مورد استقبال قرار نگرفته است.

کمال‎غریبی اظهار داشت: برای اجرای آبیاری قطره‎ای 85 درصد سهم دولتی و 15 درصد سهم آورده کشاورزان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طرح‎های ماشین‎های آبیاری سنتر 6 میلیون تومان، قطره‎ای و میکرو هکتاری 7 میلیون تومان است و حداقل زمینی که هر کشاورز باید داشته باشد، 3 هکتار است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه 7 هزار هکتار برای مزارع گلستان اجرای طرح آبیاری تحت فشار در نظر گرفته‎ایم که در سال 1395 این امر انجام شد و انتظار ما این است که بیش از 7 هزار هکتار در گلستان انجام شود.

کمال‎غریبی گفت: 120 هزار هکتار از اراضی استان برای آبیاری تحت فشار در دهه 70 مورد توجه قرار گرفته بود و با توجه به شرایط فعلی و آب‎بندان‎ها و حق‎آبه‎ها این میزان افزایش پیدا کرده است.

وی افزود:270 میلیارد تومان در 12 هکتار از رودخانه‎های مرزی از محل صندوق توسعه ملی برای مجهز شدن به سیستم‎های نوین آبیاری در نظر گرفته شده که 350 هکتار آن را اجرا کردیم.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان تاکید کرد: در حوزه اترک بحث تامین و انتقال آب مورد توجه قرار گرفته و با ایستگاه‎های پمپاژ در صدد این هستیم که آب را به مزارع دیگر در شعاع حتی 12 کیلومتری انتقال دهند.

کمال‎غریبی افزود: با توجه به محدوده اعتباری 5 هزار کیلومتر امکان سنجی طرح انتقال آب در نظر گرفته شده و طرح قابل اجرای ما در استان در حال حاضر 2 هزار کیلومتر است.

وی یادآور شد: خرید لوله و اتصالات در اجرای طرح انتقال آب با لوله‎کشی با دولت است و اجرای طرح با بهره‎برداران است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان گفت: در شرایط عادی که همه چیز ایده‎آل باشد 3 تن گندم برداشت می‎کنید و زمانی که اجرای سیستم آبیاری تحت فشار داشته باشید بیش از 5 تا 7 تن  گندم برداشت خواهیم داشت.

کمال‎غریبی به پروژه‎های سال 1395 در استان گلستان اشاره کرد و افزود:  اعتبارات اراضی شیبدار 9 میلیارد و 700 میلیون تومان، تجیز و نوسازی سد وشمگیر یک میلیارد تومان، یک میلیارد تومان برای سد گلستان، تجهیز و نوسازی سد قره سو یک میلیارد و 750 میلیون تومان، تجهیز و نوسازی شالیزاری گرگان رود 250 میلیارد تومان، زهکشی قره‎سو و گرگان رود 3 میلیارد تومان و اجرای زهکش‎های درجه 3 و 4 در اراضی شمال استان 50 میلیارد تومان، آبیاری تحت فشار 43 میلیارد و 500 میلیون تومان، انتقال آب با لوله 10 میلیارد تومان، اجراری طرح زهکشی در منطقه ساری‎بخش 10 میلیارد و 50 میلیون تومان از جمله اعتبارتی بود که در سال 1395 تخصیص داده شده بود.

وی به پروژه‎های استانی اشاره کرد و گفت: احداث و مرمت جاده‎های بین مزارع 10 میلیارد و 858 میلیون تومان، پروژه برای آب‎بندان و بندهای انحرافی بیش از 9 میلیارد تومان، احداث کانال‎های آبیاری 2 میلیارد و 570 و انتقال آب با لوله 10 میلیارد تومان، مطالعات اراضی 750 میلیون تومان در سال 1395 در نظر گرفته شده بود.

انتهای پیام/پ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.