سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف:

فضای آرامش بر اقتصاد و سیاست کشور حاکم شده است/از ورود هواپیماهای پیشرفته به داخل کشور هیجان زده نیستیم

وزیر امور خارجه گفت: امروزه فشار سیاسی و بین المللی کاهش یافته و فضای آرامش و اطمینان بر اقتصاد و سیاست کشور حاکم شده است.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه بین المللی بورس بانک بیمه که امروز در تالار خلیج فارس نمایشگاه بین المللی برگزار شده اظهار داشت: امروزه فشار سیاسی و بین المللی کاهش یافته و فضای آرامش و اطمینان بر اقتصاد و سیاست کشور حاکم شده است.
 
ظریف بیان کرد: علی رغم پیش بینی بلند پروازانه برخی افراد مبنی بر رشدی بین 3تا 4 درصد سال گذشته به همت شما فعالان بازار مالی و تلاش مردم شاهد رشد اقتصادی فراتر از 8 درصد بودیم.

وزیر امور خارجه در تشریح اثرات برجام در چشم انداز اقتصاد کشور در سه حوزه کلیدی که هدف تحریم ها قرار گرفته بود، بیان داشت: در حوزه نفت و گاز با برجام و تلاش مسئولان و کارکنان پرافتخار صنعت نفت، تولید نفت به بیش از 4ونیم میلیون بشکه در روز و صادرات آن نیز که کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

وی ادامه داد: همچنین امروزه درآمد نفتی در هیچ کشوری مسدود نمی شود و پول حاصل از فروش نفت در اقتصاد کشور به گردش در آمده و در حال انعقاد قریب به 80 میلیارد دلار درآمد نفتی و گازی با شرکت های بزرگ نفتی و فنی مهندسی هستیم.

ظریف تصریح کرد: فردا بزرگترین افتتاح صنعت نفت کشور با سرمایه گذاری بیش از 20 میلیارد دلار صورت خواهد گرفت، این در حالی است که اگر  برجام با هدایت رهبری به نتیجه نرسیده بود امروز همچنان فروش نفت ما صفر بود.

 ظریف در تشریح اثرات برجام در حوزه حمل و نقل نیز گفت: در حوزه حمل و نقل تحریم های همه جانبه عملاً باعث معطل ماندن حوزه های حمل و نقل هوایی، دریایی و ریلی شده بود.

وی بیان کرد: علی رغم اینکه قدرت غربی به بهانه افزایش قیمت نفت می خواست تحریم جدیدی در کشور تحمیل کند اما این اتفاق محقق نشد، در بخش هوایی نیز قراردهای خرید هواپیما با کسب تمامی مجوزها روال خود را طی می کند اگرچه از ورود هواپیماهای پیشرفته جدید به داخل کشور  هیجان زده نیستیم اما این اتفاق نمایانگر همکاری بزرگترین برندهای جهانی با ایران است.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: پیامدهای مهم و تأثیرگذاری در جلب اطمینان جهانی به سمت ایران برداشته شده و این پیام را به جهان القا کرده که راه تجارت ایران باز است، کسانی که با فضاسازی و دروغ تلاش می کنند سربلندی مردم را به چالش بکشند نگاهی به واقعیت ها بیاندازند.

ظریف در تشریح تأثیرات برجام در حوزه مالی و بانکی نیز گفت: شما فعالان اقتصادی بهتر از هر کسی از اهمیت و حساسیت سیستم بانکی و بازار مالی چون پول، سرمایه و بیمه در اقتصاد کشور مطلع هستید به همین دلیل بود در این دوران تحریم کنندگان به شکل آگاهانه این حوزه را هدف قرار دادند، با از به کار انداختن سیستم بانکی هزینه مبادله را افزایش و با بالابردن ریسک کشور هزینه سرمایه گذاری در ایران را افزایش دادند، البته تحریم ها و رویکردهایی که به ناگزیر در دولت قبل برای مقابله با آن در نظر گرفته شده بود آسیب جدی و بنیادین برجای گذاشته بود که از بین رفتن نظم مالی و شفافیت در اقتصاد ایران نتیجه آن بود، هنوز هم دولت و ملت درگیر گم شدن دکل نفتی و برباد رفتن میلیاردها دلار توسط دلالان نفتی هستند، این ها همه نمونه هایی از آسیب های بزرگ آن دوران است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه جذب سرمایه گذار خارجی در رونق اقتصادی حائز اهمیت است، افزود: در بازار سرمایه بیش از هزار و 300درصد افزایش داشته ایم که به 1258 میلیارد و580 دلار رسیده است.

ظریف تصریح کرد: بازگشایی مجدد بانک مرکزی به خصوص در اروپا، اتصال به سوئیفت از سرگیری روابط کارگذاری با سایر بانکهای طرف همکاری و موارد مشابه به عنوان تحولات مثبت به حساب می آید.
 

ظریف گفت: اکنون زمان آن است با برنامه ریزی صحیح این ظرفیت بالقوه را بیش از پیش گسترش داده و ضمن استحکام بخشی بیشتر با اقتصاد در جهت ارتقا تولید ملی و اشتغال زایی حرکت کنیم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: این وظیفه نه بر عهده دولت بلکه بر عهده همه فعالان اقتصادی است تا عقب ماندگی اقتصادی در دوران تحریم جبران کنیم، در این مسیر دشوار اما امیدبخش وزارت امور خارجه از هرگونه مساعدت و همکاری با بخش پولی و مالی و به ویژه بخش خصوصی دریغ نخواهد کرد.

وی بیان داشت: تمام تلاش خود را برای اجرای اقتصادی مقاومتی ارتقا تولید ملی و ایجاد فرصت شغلی بیشتر برای جوانان به کار بسته و خود را بیش از پیش موظف می دانم تا در مدیریت وزارت امور خارجه تمام نمایندگی های خارجه کشور را با تمرکز در حوزه های واردات و صادرات در مسیر پیشرفت همه جانبه و بهبود معیشت مردم ساماندهی کنم.

ظریف ادامه داد: در بخش واردات برای ورود علم و فناوری و سرمایه خارجی و گردشگر به هر گونه تلاش خواهیم کرد تا به این امر تسهیل و توان بخشیم، برای پیشرفت بخش خصوصی هزینه می کنیم، همچنین در بخش صادرات نیز برای کمک به افزایش صدور کالای غیرنفتی، خدمات فنی مهندسی و افزایش صدور نیروی کار توانمند در خدمت سایر بخش های دولتی و خصوصی تلاش خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: باید بین بانک، بیمه و بورس با بخش های دولتی هماهنگی تنگاتنگی وجود داشته باشد این امر ضرورت دارد تا به ارتقا نظام بانکی جذب سرمایه گذار خارجی و فراهم نمودن زیرساخت های مناسب بیانجامد.

ظریف تصریح کرد: وجود نیروی متخصص در بازار مالی کشور ضامن حل مشکلات و رفع نواقص بنگاه های اقتصادی است با توجه به رفع تحریم ها چشم انداز اقتصادی کشور با اصلاح نظام بانکی و تقویت بیمه بورس بسیار روشن است.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: با تلاش همه جانبه دولت، حمایت رهبری و اتکا و توان مردم و بخش خصوصی که موتور محرکه اقتصادی است حضور ایران را به عنوان نیروی بالنده در صحنه اقتصادی منطقه و جهان تقویت شده خواهیم دید.

 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.