سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قم؛

ضربه های کالای قاچاق به اقتصاد کشور

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم اشاره به اقدامات جدی استان در جلوگیری از ورود و توزیع کالای قاچاق در استان گفت: کشفیات کالای قاچاق در سال 95 کشفیات طی 8 هزار و 50 بازرسی به دست آمد که در این راستا 113 پرونده برای بررسی این اقلام در مراجع قانونی تشکیل‌شده است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ،استان قم به لحاظ قرارگیری در چهارراه مواصلاتی 17 استان یکی از معابری است که سودجویان از این مسیر برای توزیع کالای قاچاق خود استفاده می‌کنند، بنا به اعلام فرمانده انتظامی قم، در سال 95 با تلاش مأموران انتظامی کالای قاچاق باارزش 18 میلیارد تومان در20 قلم نظیر نخ سیگار، پارچه، چای، لوازم صوتی و تصویری، لوازم‌خانگی، لوازم خودرویی، لوازم‌آرایشی،برنج،مواد نفتی، تجهیزات ماهواره‌، البسه و مواد غذایی از قاچاقچیان کشف و ضبط شد.

در کنار این کشفیات اما "رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ارزش کل کشفیات کالای قاچاق در سال 95 را 256 میلیارد و 860 میلیون تومان اعلام کرد." این خبر آنجا مایه تأسف است که عمده این اقلام عبارتند از باتری ماشین، کولرگازی، مسواک و خمیردندان، سیگار، تلویزیون، گوشی موبایل، لوازم جانبی موبایل، لوازم‌آرایشی، پتو و پوشاک. اقلامی که همه آن کم‌وبیش نه‌تنها در کشور که در استان قم تولید می‌شود.

احمدرضا سمیعی نسب با اشاره به اقدامات جدی استان در جلوگیری از ورود و توزیع کالای قاچاق در استان گفت: کشفیات کالای قاچاق در سال 95 کشفیات طی 8 هزار و 50 بازرسی به دست آمد که در این راستا 113 پرونده برای بررسی این اقلام در مراجع قانونی تشکیل‌شده است.

وی عمده تلاش‌ها را برای برخورد با عوامل اصلی قاچاق و پرهیز از پرداختن به عوامل جزء عنوان کرد و ادامه داد: سعی شده که اقدامات در سطح خرده‌فروشی با دادن تذکرات شفاهی و کتبی تا حد امکان به‌صورت ارشادی عمل نموده و اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی را نسبت به قبح موضوع آگاه کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی وضعیت قاچاق کالا در کشور را نامناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: قانون قاچاق کالا که در مجلس تصویب‌شده قانون خوبی است ولی وقتی این قانون اجرا نمی‌شود نمی‌توان کاری انجام داد.

احمد امیرآبادی فراهانی برخورد با قاچاق کالا در کشور را  بسیار ضعیف دانست و افزود: این برخوردها به‌صورت جدی انجام نمی‌شود و از سوی دیگر با کوله بر برخورد می‌کنند که بدبینی مردم نسبت به‌نظام می‌شود.

اگر در سال‌های گذشته به دلیل  آگاهی کم در سطح جامعه قاچاق کالا امری فرعی و غیرقابل اهمیت استنباط می‌شد اما امروزه میزان آسیب‌ها و خسارات این پدیده شوم پوشیده نیست. اینکه قاچاق کالا باوجود قیمت کمتر اما کیفیت کمتری هم دارد و چون موریانه‌ای پایه‌های تولید داخل را متزلزل می‌کند امری است بدیهی که طی سال‌های اخیر مسئولان را بر آن داشت تا با عزمی جدی به مقابله با این پدیده نامبارک بپردازند.

تأکید بر مبارزه با پدیده قاچاق کالا اما انتقاد مراجع عظام تقلید را نیز به همراه داشت، به‌گونه‌ای که آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی بارها در دیدارها و جلسات درس خود گفت: رعایت نکردن قوانین نظام اسلامی نه‌تنها ازلحاظ قانونی تخلف است، بلکه از نگاه دینی و شرعی نیز حرام است و انجام آن جایز نیست، بنابراین مردم نباید کالای قاچاق مصرف کنند.

این مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: در کنار مبارزه با قاچاق کالا باید تولید داخل نیز کیفی‌تر شود، در این صورت مردم به سراغ خرید کالای خارجی نمی‌روند که به دنبال آن بازار کالای قاچاق نیز بی‌رونق می‌شود.

به گفته این استاد برجسته حوزه علمیه، وقتی کالای قاچاق در جامعه با استقبال مواجه شود کارخانه‌های داخلی به تعطیلی می‌کشد و این به صلاح اقتصاد کشور نیست، در این زمینه باید فرهنگ‌سازی موردتوجه قرار گیرد یعنی تا مشکلات فرهنگی حل نشود دیگر مسائل نیز حل نمی‌شود، در بسیاری از کشورهای خارجی باوجودی که اعتقادی به مسائل دینی ندارند اما مردم از تولید داخلی خود استقبال می‌کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر حرمت استفاده از کالای قاچاق خاطرنشان کرد: باید با مسئله قاچاق قوی‌تر و جدی‌تر برخورد کرد و موانع مقابله با آن را در رسانه‌ها با مردم در میان گذاشت تا حمایت اجتماعی از این کار افزایش یابد.

نکته حائز اهمیت این است که بنا به گفته کارشناسان حتی اگر تورم هم به صفر و رشد اقتصادی افزایش یابد تا زمانی که مسئله قاچاق حل نشود کمیت اقتصاد لنگ خواهد زد و در این شرایط مردم نمی‌توانند آثار اقتصادی را در زندگی خود مشاهده کنند.

انتهای پیام/ت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.