سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

مشکلات و عواقب زلزله در روستاهای تربت جام

مشکلات و عواقب پس از وقوع زلزله، از نظر وخامت کمتر از خرابی‌ها و خسارت اولیه آن نیست، به دنبال وقوع زلزله تعداد کثیری از مردم بی خانمان شده، از غذا و پوشاک وسایر ضروریات زندگی محروم می‌شوند و دچار اختلالات اجتماعی می‌گردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ، یکی از روستاهایی که از خسارات‌های زیادی درزلزله اخیر صدمه دیده روستای چاه مزار سفلی بود و توانستیم با حضور ۵ ساعته دراین روستا و دیگر روستاهای درس آخوند، موسی آباد، دوسنگ و قلعه سرخ تا حدودی مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده ودرد دل آن‌ها را بنویسیم آنچه را میخوانید بخشی از این صحبتهاست.
علی محمد غلامیان که از آسیب دیدگان زلزله هست می‌گوید: زلزله باعث شد تا مسئولان حداقل یکبار به این روستا بیایند و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کنند باید عنوان کرد که سالهاست زلزله خشکسالی اینجا را ویران کرده و این زلزله هم همه زندگی مان را نابود کرد متاسفانه این حادثه باعت شد ما هم چشممان به مسولان کشوری و استانی بیفتد و مشکلات ۳۰ ساله ما رابرسی کنند.
موسی مقدم یکی از اهالی چاه مزار سفلی که خانه اش خسارت زیادی دیده می‌گوید: من به عنوان یکی از مسن‌ترین اهالی با ۷۵ سال سن تاکنون مشقت‌های زیادی دیده ام، اما اکنون با این مشکل کهولت واقعا برایمان بازسازی کار مشکل خواهد بود و امید مان به خدای بزرک و بعد به مسئولان نظام خواهدبود.
از وی درباره خدمات ارائه شده می‌پرسیم و می‌گوید: تاکنون از آستان قدس رضوی که برایمان مواد غذایی تهیه کردند سپاسگذاریم و د. رمجموع از عملکرد مسئولان هم راضی هستم.
حسن قلی زاده از امکانات داده شده راضی است، اما از کمبود امکانات همچون نبود آب شرب، تلفن و حداقل اماکنات اولیهه روستا برای ماندگاری مردم ناراحت است و از مسئولان تقاضا دارد حداقل به این مردم که واقعا از اقشار محروم جامعه هستند توجه داشته باشند.
قربان شهرکی عضوء شورای اسلامی روستای چاه مزار سفلی درادامه اعلام کرد:این روستا با ۸۵ خانوار و دوری ۷۰ کیلومتری از شهرستان با مشکلات زیادی مواجه است بیش از ۲۰ سال این روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و مردم روستا بدلیل درآمد پائین از ساختمان‌های گلی استقبال می‌کنند و مردم توان پرداخت وام‌های مسکن را ندارند وباید دولت مشوق‌های برای روستائیان فراهم کنند تا مهاجرت صورت نگیرد.
وی گفت:: این روستا در سال ۷۸ حدود ۳۰۰ خانوار جمعیت داشته الان به ۸۰ خانوار هم نمی‌رسد و بیشتر به حاشیه شهر‌ها مهاجرت می‌کنند وبا این زلزله هم حدود ۷۰ واحد مسکونی از ۸۸ واحد خسارت کلی دیده و اگر توجه نشود قطعا این روستا ودیگر روستا‌های همجوار خالی از سکنه خواهد شد.
دهیارروستای چاه مزارسفلی به خبرنگارما گفت:: در روستای چاه مزارسفلی ۸۵ خانوارساکن می‌باشند وزلزله درساعتی ازروزاتفاق افتاد که خوشبختانه بعلت اینکه مردم دامدار وکشاورزبودن درخانه‌های مسکونی خودحضورنداشتند واین زلزله هیچگونه تلفات جانی نداشت وتن‌ها به منازل مسکونی خسارات عمده‌ای وارد گردید.
محمد مهدی روانستان افزود: هرچند که درروزاول چادرکمی دیربه منطقه ارسال گردید ولی خوشبختانه ازسوی هلال احمرتربت جام چادرموردنیازبه محل ارسال که بین مردم توزیع گردید.
وی می‌گوید: ازهمان ابتدای روزحادثه فرماندارتربت جام به همراه مسئولین به منطقه آمد وازنزدیک به مشکلات مردم رسیدگی شد ودرروزاول غذای گرم به حادثه دیدگان توزیع گردیدودرروزدوم هم بسته‌های غذایی ازسوی آستان قدس رضوی توزیع شدودرحال حاضر هیچگونه مشکل وکمبودی ازلحاظ اسکان درروستا وجودندارد.
حجت الاسلام محمد جواد طاهری امام جمعه تربت جام با اشاره به وقوع زلزله در مناطق تربت جام و قدردانی حضور به موقع مدیران استانی و محلی تصریح کرد: به برکت همسایگی با حضرت رضا علیه السلام تلفات جانی نداشتیم و به منازل مسکونی ۵۱ روستا خسارت مالی وارد شد.
وی افزود: تلاش‌های انجام شده به آسیب دیدگان کافی نیست و زلزله زدگان به کمک‌های فوری بیشتری نیازمند هستند.
علی رستمی فرماندارشهرستان تربت جام با بیان اینکه ۵۱ روستا وآبادی دردهستان موسی آباد ازتوابع بخش مرکزی شهرستان تربت جام دچارآسیب کلی وجزئی شده اند به خبرنگارماگفت: حادثه دیدگان دراین زلزله در ۱۲۰۰ تخته چادر اسکان موقت داده شده اند.
وی افزود: همزمان با اسکان موقت ساکنان مناطق زلزله زده شهرستان کارارزیابی ازمیزان خسارت به واحدهای مسکونی نیز توسط بنیادمسکن آغازگردیده است.
انتهای پیام//س. ج.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.