این استاد حوزه با بیان اینکه تقوا و تهذیب نفس از مسائل مهمی است و علمای گذشته اهتمام جدی به این موضوع داشتهاند، گفت: طلبگی شغل مقدسی است و باید قدردان این فرصت بود، نباید فکر کنیم طلبگی کار راحتی است، بلکه کسی که سرباز حضرت ولی عصر(عج) میشود، باید بداند این مسیر سختیها، رنج و فقرهای زیادی دارد، مهم مطیع بودن است.
آیت الله شاه آبادی اضافه کرد: اگر تصمیم گرفتیم دراین مسیر با همه مشکلات کنار بیایم و تسلیم محض خدا باشیم، آن زمان است که طلبه واقعی شدهایم؛ اگر بخواهیم فردی عزیز و با عزت در محضر خدا باشیم لازم است همه فعالیتها و اعمال ما اضافه به حق و برای او باشد و اگر غیر او باشد، آن عمل فاسد و تباه شدنی است.
وی با بیان اینکه احیاء و التزام به دین و سنتهای واجب فراموش شده مهمترین رسالت روحانیت و حوزه و این امور بزرگترین و با ارزشترین سرمایه روحانیت است، ابراز کرد: مهمترین امتیاز حوزه آمر و ناهی بودن است و نباید از این امور غافل شد.
آیت الله شاه آبادی با بیان اینکه احیاء جامعه اسلامی به احیاء دین است و این امر رسالت سنگین حوزههاست، از مشکلات موجود در جامعه به شدت ابراز تأسف کرد و گفت: جامعه اسلامی از خیلی مسائل مانند ضد ارزشها، ترویج بی اخلاقیها، ترویج ادیان مختلف، رشوه و... رنج میبرد.
عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: اگر ضد ارزشها در جامعه حیات دارد چون آمران معروف و ناهیان از منکر در خواب هستند و کسی به سمت این واجب فراموش شده نمیرود و اگر میروند، نمیدانند چگونه آمر و ناهی باشند.
وی گفت: در قم طلاب زیادی هستند، اما با وجود این همه طلبه، باز مسئله امر به معروف و نهی از منکر رو به فراموشی رفته واصلا خیلیها به فکر نیستند و اگر کسی درحال انجام وظیفه است حمایتها صورت نمیگیرد.
این استاد حوزه عنوان کرد: طلبه نشدیم که تنها درس بخوانیم، در خواب غفلت باشیم و ندانیم در گوشه گوشه شهر و روستاها چه خبر است؛ طلاب در عین حال که خود سازی می کنند، فرد سازی، جامعه سازی و فرهنگ سازی کنند. نسبت به منکرات و زشتیها بیتفاوت نباشند؛ نگویند به من چه ؟ کسی دیگری این کار را انجام خواهد داد؛ همه آمر و ناهی باشیم.