سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناگفته‌های انقلاب كشف و به داستان تبدیل شود

اینكه نویسندگان داستان انقلاب گوشه ناپیدایی از انقلاب را كشف كنند و آن را بپرورانند و به مخاطب نسل جوان معرفی كنند حائز اهمیت است.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید هاشم حسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری حوزه هنری گفت: انقلاب اسلامی یك اتفاق سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بود. به همراه آن رهبری توانا پیش به سوی قدرت‌های جهانی و زورگویان حكومتی به حركت درآمده و با پشتوانه مردمی انقلاب را به پیروزی رساند. این تحول عظیمی در جزئیات زندگی مردم ایران به وجود آورد. در هنر داستان نویسی هم این تحول شكل گرفت. در نهایت داستان انقلاب با این تحركات جانی تازه گرفت.
 
هاشمی نگاشتن داستان با موضوع انقلاب را بسته به توانایی نویسنده دانست و گفت: موضوع انقلاب برای داستان نویسی و با عنوان داستان انقلاب بستگی به دیدگاه نویسندگان ما دارد. به اینكه انقلاب اسلامی را یك تحول عظیم بدانیم یا نه، دید ما نسبت به انقلاب اسلامی اهمیت بسزایی در شیوه نگارشی و انتخاب موضوع داستان انقلاب دارد.
 
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران تغییر و تحول گسترده و برجسته‌ای در هنر ایران‌زمین به وجود آورد. شعر، داستان، تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی و هرآنچه از هنر برآید با انقلاب اسلامی حال تازه‌ای پیدا كرد. رخداد بزرگی كه در هنر ما پیش آمد می‌تواند اتفاق شاخصی به عنوان جریان مورد استفاده نویسندگان داستان انقلاب باشد.
 
هاشمی ضمن تقدیر از حوزه هنری در بخش كودك و نوجوان داستان انقلاب، درخصوص انتقال مفاهیم و ارزش‌های انقلاب به نسل كودك، نوجوان و جوان از طریق داستان گفت: در این زمینه فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است. حوزه هنری سازمانی است كه در بخش كودك و نوجوان حضور پُر رنگ و موثری دارد. حتی در جشنواره‌های داستان هنر انقلاب توسط حوزه‌هنری طی دوره‌های برگزار شده جوایزی به بخش كودك و نوجوان اختصاص داده شده است. این نشان دهنده اهمیت انتقال مفاهیم و ارزش‌های انقلابی به نسل امروز توسط سازمان‌ها و نهادهای انقلابی همانند حوزه هنری است.
 
وی در ادامه گفت: آنچه در دنیای امروز با آن مواجهیم گستردگی رسانه‌ها است. رسانه‌هایی مثل تلویزیون و سینما توان برقراری ارتباط بیشتری با مخاطبان خود به ویژه كودك و نوجوان دارد.  پیشنهاد من به سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط برای تاثیر بیشتر داستان‌های انقلاب به مخاطبان كودك، نوجوان و جوان این است كه بیاییم و داستان‌های نگاشته شده موفق را به فیلم و انیمیشن تبدیل كنیم. تا مفاهیم و ارزش‌های بیان شده در كتاب‌های داستان انقلاب به این شیوه مورد سمع و نظر مخاطبان خود قرار گیرد. متاسفانه افراد جامعه ما خیلی اهل مطالعه كتاب و داستان نیستند.
 
هاشمی در مورد شعارزدگی آثار داستان انقلاب گفت: نویسندگان داستان انقلاب باید به درجه‌ای از توانایی دست یابند كه داستان را از كلیشه‌ای بودن خارج كنند. این امر میسر نخواهد شد جز با مطالعه و پژوهش. بهتر است نویسندگان از تكرار پرهیز و با پژوهش به مقوله ادبیات داستانی انقلاب بپردازند. اینكه گوشه ناپیدایی از انقلاب را كشف كنند و آن را بپرورانند و به مخاطب نسل جوان معرفی كنند حائز اهمیت است. وگرنه پرداختن به پخش اعلامیه ، برگزاری راهپیمایی‌های متعدد و شعارنویسیِ در و دیوار در دوران انقلاب ساده ترین كاری است كه داستان‌نویس می‌تواند انجام دهد.
 
هاشمی در پایان فعالیت‌های حوزه هنری در بخش داستان را مد نظر قرار داده و اظهار داشت: اهمیت دادن به داستان انقلاب پیشتر خوب بود. به موقع چاپ می‌شد. جلسات نقد زیادی برگزار می‌شد. اما الان همین جلسات نقد نیز كم‌رنگ شده است. به مسئولان حوزه هنری پیشنهاد می‌كنم، جشنواره‌ها را تنها برای برگزاری برنامه‌ای با موضوعیت داستان انقلاب پیش نبرند. شاید لازم باشد برای تولید آثار داستانی انقلاب با كیفیت بیشتر زمان بیشتری به نویسندگان بدهیم. یكی از این راه‌ها برگزاری جشنواره داستان انقلاب به شكل دوسالانه است. این‌گونه می‌تواند عمق بیشتری داشته باشد. نویسنده اگر فرصت تفكر بیشتری داشته باشد ، اثر پخته تری تولید می‌كند.
 
 
انتهای پیام/
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.