سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

ثبت ملی پنج اثر تاریخی استان همدان

معاون اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گفت: پنج اثر تاریخی دیگر استان همدان در فهرست آثار ملی ثبت شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ احمد ترابی افزود: مهمانسرای فردوسی شهرستان ملایر، عمارت شجاع الملک روستای پرلوک شهرستان بهار، اصطبل پرورش اسب مهری خانم قرگوزلو روستای ورکانه، خانه قهاری در محله جولان همدان و مسجد قاشق تراشان همدان پنج اثر تاریخی این استان است که به تازگی در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

وی افزود: مهمانسرای فردوسی شهرستان ملایر از آثار دوره قاجار است که با شماره ثبت 31664 در تاریخ 24 بهمن 95 ثبت ملی شد و عمارت شجاع الملک روستای پرلوک شهرستان بهار نیز متعلق به اواخر دوره قاجار است که با شماره ثبت 31660 در تاریخ 23 بهمن 95 در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

ترابی ادامه داد: اصطبل پرورش اسب مهری خانم قرگوزلو روستای ورکانه با شماره ثبت 31661 در تاریخ 23 بهمن 95 ثبت ملی شد که این مرکز در دوران پهلوی اول، محل پرورش اسب های اصیل عرب ایرانی بوده است.

معاون اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان، خانه قهاری را از دیگر آثار تاریخی همدان برشمرد که با شماره ثبت 31663 در تاریخ 24 بهمن 95 ثبت ملی شده است و گفت: این اثر از خانه های قدیمی محله جولان همدان است که قدمت آن به اواخر دوران قاجار باز می گردد.

ترابی همچنین با اشاره به ثبت ملی مسجد قاشق تراشان همدان گفت: این مسجد در بلوار آیت الله کاشانی شهر همدان در محله قاشق تراشان قرار دارد که از مساجد کوچک، قدیمی و زیبای شهر متعلق به اواخر دوره قاجار است و با شماره ثبت 31662 در تاریخ 23 بهمن 95 ثبت ملی شد.

وی یادآور شد: پیش از این 998 مورد از آثار تاریخی استان همدان ثبت ملی شده بود و هم اکنون با احتساب این پنج اثر، یک هزار و 2 اثر تاریخی و باستانی استان همدان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

ترابی با بیان اینکه هم اکنون درخواست ثبت ملی 39 اثر تاریخی استان همدان ارسال شده و منتظر موافقت آن هستیم اظهار کرد: مجموعه دستکند زیر زمینی ارزانفود و تپه هگمتانه نیز 2 اثر شاخصی هستند که قابلیت ثبت جهانی دارند و در حال بررسی برای ثبت جهانی هستند.

معاون میراث فرهنگی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان بیان کرد: برای ثبت ملی یک اثر تاریخی اقدامات متعددی همچون مطالعه بنا، بررسی فرهنگ منطقه و نحوه استفاده مردم از این بنا،تهیه عکس از نقش برجسته ها و تزئینات داخلی بنا، سنجش ابعاد و اندازه بنا و تهیه گزارش توصیفی از آن انجام می شود و پس از تایید این گزارش در شورای ثبت استان به اداره کل ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال و پس از تایید آن شورا در فهرست آثار ملی ثبت می شود.

ترابی تاکید کرد: با ثبت ملی یک اثر تاریخی، از تخریب آن جلوگیری می شود، اعتبار مرمتی به آن تعلق می گیرد و باعث می شود این اثر به سبک باستانی خود برای آیندگان ماندگار شود.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و 800 اثر تاریخی و توریستی شناسایی شده است.

انتهای پیام/ د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.