سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهانگيري در ديدار معاون نخست وزير مجارستان تاكيد كرد:

حمله آمريكا به سوريه اقدامي خطرناك است كه مي تواند به تقويت گروه هاي تندرو و تروريستي منجر شود

معاون اول رييس جمهور با اشاره به اقدامات اخير آمريكا كه به بهانه مبارزه با تروريسم صورت گرفته است، گفت: اين گونه اقدامات نه تنها موجب از بين رفتن تروريسم نمي شود بلكه زمينه تقويت افراطي گري در منطقه را فراهم مي كند.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،اسحاق جهانگيري عصر امروز (شنبه) در ديدار ژولت شمين معاون نخست وزير مجارستان اظهار داشت: در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، همكاري با كشورهاي اتحاديه اروپا و بخصوص مجارستان از جايگاه ويژه اي برخوردار است و رابطه ديرينه ميان تهران و بوداپست بر ضرورت همكاري ميان دو كشور افزوده است.
 
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه ايران علاقمند است روابط خود را در زمينه هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي با همه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و به ويژه مجارستان توسعه دهد، خاطر نشان كرد: متاسفانه تحريم هاي ظالمانه عليه ايران باعث شد روابط ما با كشورهايي كه روابط ديرينه اي داشتيم كاهش يابد.
 
وي افزود: پس از اجراي برجام لازم بود كه اراده ي سياسي براي توسعه روابط در طرفين ايجاد شود كه با سفر نخست وزير مجارستان به تهران اين اراده در مقامات دو كشور ايجاد شد.
 
جهانگيري ادامه داد: در سفر نخست وزير مجارستان به تهران توافقات خوبي ميان دو كشور به امضاء رسيد كه برخي از اين توافقات وارد مرحله اجرا شده است. كميسيون مشترك همكاري هاي دو كشور نيز كه مدتي متوقف بود، مجدداً كار خود را آغاز كرد و اميدوارم اين كميسيون ضمن برطرف كردن موانع توسعه مناسبات دوجانبه، زمينه هاي همكاري ميان دو كشور را شناسايي كند تا بتوانيم سطح روابط دو جانبه را ابتدا به مرحله پيش از تحريم ها برسانيم و سپس گام هاي بلندتري در اين زمينه برداريم.
 
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه ايران آمادگي دارد در زمينه انرژي نفت و گاز و فناوري هاي نوين با مجارستان همكاري كند، گفت: توافقنامه همكاري هسته اي كه امروز ميان دو كشور به امضاء رسيد مورد حمايت دولت ايران است و علاوه بر آن، دو كشور مي توانند در زمينه هاي علمي، فرهنگي و دانشگاهي نيز همكاري مناسبي داشته باشند. تعداد دانشجويان ايراني كه در مجارستان تحصيل مي كنند زياد است و ايران نيز از حضور دانشجويان مجارستاني استقبال مي كند.
 
وي با تاكيد بر اينكه براي توسعه مناسبات لازم است برخي موانع به سرعت برطرف شود، تصريح كرد: پس از اجراي برجام، محدوديت هاي موجود در روابط بانكي ميان ايران و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا باقي است و هنوز گام هاي جدي از سوي كشورهاي اروپايي در اين زمينه برداشته نشده است.
 
جهانگيري با يادآوري اينكه اتحاديه اروپا پيش از تحريم ها در مقطعي شريك اول تجاري ايران بود و اگر علاقه و اراده اي از سوي اروپا براي همكاري هاي اقتصادي با ايران وجود دارد بايد مسائل بانكي به سرعت حل و فصل شود.
 
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه بانك هاي مجارستان هم بايد براي گسترش مناسبات دو جانبه اقدامات جدي تري انجام دهند، افزود: ايران آمادگي دارد در زمينه ي اجراي پروژه هاي بزرگ و صادرات كالا نيز با مجارستان همكاري كند كه البته اين همكاري مستلزم برطرف شدن موانع بانكي است.
 
وي با اشاره به وجود ظرفيت ها و جاذبه هاي مختلف گردشگري و اماكن  متعدد تاريخي در ايران،‌ خاطر نشان كرد: گردشگري مي تواند يكي از زمينه هاي مناسب براي توسعه همكاري هاي دو جانبه ميان ايران و مجارستان باشد.
 
جهانگيري در بخش ديگري از سخنان خود به مشكلات منطقه و وجود گروه هاي افراطي و تروريستي نيز اشاره و تصريح كرد: ايران يكي از قربانيان اصلي تروريسم و سلاح هاي شيميايي است و به همين دليل ايران تلاش هاي گسترده اي در جهت ممانعت از گسترش تروريسم و توسعه و استفاده از سلاح هاي شيميايي كرده است.
 
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه اقدامات برخي كشورهاي غربي كه به نام مبارزه با تروريسم انجام مي شود نه امنيت كشور خودشان و نه امنيت منطقه را تامين نمي كند، گفت: اقدامي كه آمريكا بدون اجازه ي سازمان ملل متحد در سوريه انجام داد، اقدامي خطرناك است كه مي تواند به تقويت گروه هاي تندرو و تروريستي منجر شود.
 
وي همچنين با اشاره به درگيري و ناامني ها در برخي از كشورهاي منطقه، خاطر نشان كرد: ايران در اين ميان از امنيت بسيار خوبي برخوردار است و به دولت هاي قانوني منطقه كه از سوي تروريسم تهديد شده اند نيز كمك كرده است و اگر كمك هاي ايران وجود نداشت امروز داعش بغداد و دمشق را به تصرف خود درآورده بود و جهان با دولت تروريستي داعش روبرو بود.
 
معاون نخست وزير مجارستان نيز در اين ديدار با اشاره به امضاي توافقنامه همكاري هاي هسته اي ايران و مجارستان كه عصر امروز انجام شد، گفت: در آينده ي نزديك يك هيئت بانكي براي عقد قراردادهاي همكاري از مجارستان به تهران سفر خواهد كرد.
ژولت شمين همچنين با اشاره به مذاكرات صورت گرفته براي برقراري پرواز مستقيم ميان پايتخت هاي دو كشور، گفت: برقراري پرواز مستقيم ميان تهران و بوداپست مي تواند زمينه توسعه ي همكاري هاي اقتصادي و گردشگري ميان دو كشور را فراهم كند.
 
وي همچنين با بيان اينكه در حال حاضر ۱۴۰۰ دانشجوي ايراني در بوداپست مشغول تحصيل در دانشگاه هاي اين كشور هستند، خاطر نشان كرد: تاكنون در مجموع ۴ هزار نفر دانشجوي ايراني از دانشگاه هاي مجارستان فارغ التحصيل شده اند و دولت مجارستان نيز تمايل دارد كه دانشجويان اين كشور را براي ادامه تحصيل به ايران اعزام كند.
 
معاون نخست وزير مجارستان از آمادگي كشورش براي گسترش روابط سياسي، فرهنگي و اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران خبر داد و افزود: بوداپست براي امضاء هر نوع قرارداد دو جانبه همكاري با تهران آمادگي دارد و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا را نيز براي تقويت روابط با ايران تشويق مي كند.
 
ژولت شمين گسترش روابط بانكي ميان دو كشور را در توسعه مناسبات اقتصادي موثر و پراهميت دانست و گفت: در صورتيكه ايران فهرستي از بانك هاي مورد نظر خود در مجارستان ارائه دهد، تلاش خواهيم كرد به برقراري روابط و حل موانع بانكي ميان دو كشور كمك كنيم.
وي افزود: رييس بزرگ ترين بانك خصوصي مجارستان سفري كاري به ايران را در دستور كار خود دارد و همكاري ميان بانك هاي خصوصي دو كشور مي تواند زمينه را براي گشايش همكاري هاي بانكي فيمابين فراهم سازد.
 
معاون نخست وزير مجارستان همچنين با اشاره به ديدار خود از تخت جمشيد، خاطر نشان كرد: هر گردشگري كه از آثار باستاني و تاريخي ايران بازديد كند به تاريخ و فرهنگ بزرگ ايران پي خواهد برد.
 
ژولت شمين به رابطه خواهر خواندگي ميان برخي شهرهاي ايران و مجارستان اشاره و تصريح كرد: در آينده ي نزديك قرار است رابطه خواهر خواندگي ميان دو شهر بزرگ ديگر ايران و مجارستان نيز برقرار شود.
 
وي وقايع اخير در منطقه را بسيار ناراحت كننده توصيف كرد و با بيان اينكه مجارستان همواره استفاده از سلاح هاي شيميايي را محكوم كرده است، گفت: قرباني اصلي استفاده از اين گونه سلاح ها مردم و افراد بي گناه هستند.
 
معاون نخست وزير مجارستان ادامه داد: ما معتقد هستيم كه تروريسم نه دولت دارد و نه مذهب و به همين دليل هيچگاه از عنوان داعش استفاده نكرده ايم زيرا باورمان اين است كه گروه تروريستي داعش نه دولت و نه اسلامي است.
 
ژولت شمين ادامه داد: به ياد دارم زماني كه توني بلر نخست وزير سابق انگليس به بهانه استفاده از سلاح شيميايي دستور حمله به عراق را صادر كرد، پس از آنكه همه جا را گشتند، اما هيچگونه تسليحات شيميايي پيدا نكردند.
 
وي اضافه كرد: متأسفانه قدرت هاي بزرگ براي اجراي سياست هاي خود از تروريسم استفاده مي كنند و مردم مظلوم قربانيان اصلي اين اتفاق هستند.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.