سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبادان ؛

نیازمندی 210 میلیون یوروی برای لایروبی کارون در خرمشهر

فرماندار خرمشهر گفت: برای رساندن آبراهه کارون به عمق ۹ متر در مقطع خرمشهر، به ۲۱۰ میلیون یورو اعتبار نیاز داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛ولی الله حیاتی روز گذشته  در جلسه بررسی مشکلات اقتصادی شهرستان های آبادان و خرمشهر ، ضمن اشاره به اینکه برای اقتصاد خرمشهر با توجه به مزیتها و پتانسیلهای موجود، سه گزینه مبادلات تجاری و بندر خرمشهر، کشاوزی و صنعت مد نظر است، افزود: در بحث مبادلات تجاری، خرمشهر از دیرباز بزرگترین بندر ایران بوده که اگر می خواهیم این بندر به شرایط پیش از جنگ برگردد، امکان تردد و پهلوگیری برای کشتی های غول پیکر افراهم و اشتغالزایی صورت گیرد، نیازمند بودجه ای معادل ۲۱۰ میلیون یورو برای رساندن آبراهه کارون به عمق ۹ متر پیش از جنگ هستیم.
 
وی گفت: با لایروبی کارون در مقطع خرمشهر، کشتی های غول پیکر در اسکله های بندری این شهر پهلو می گیرند و از این طریق شرکتهای خدماتی نیز به خرمشهر می آِیند و اشتغال بندری خرمشهر رونق می گیرد.
 
حیاتی افزود: در زمان حاضر در شلمچه روزانه حدود ۲.۵ میلیون دلار صادرات غیر نفتی انجام می شود ضمن آنکه در بندر خرمشهر نیز صادرات غیر نفتی به قوت خود باقی است.  
 
به گفته وی برای نخستین بار امسال، تراز منطقه آزاد اروند، صادراتش بر واردات آن فزونی گرفت .
 
 فرماندار خرمشهر با بیان اینکه ۹۰ درصد عملیات تجاری منطقه آزاد اروند از طریق مرز شلمچه و بندر خرمشهر انجام می شود، گفت: در صورت رونق کسب و کار در بندر خرمشهر، اشتغال پایدار به وجود می آید، در حوزه مرز، نظام جمهوری اسلامی در خرمشهر اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده است.
 حیاتی افزود: در دولت تدبیر و امید به موضوع تبادلات مرزی توجه ویژه ای شده به گونه ای که ما در همین دولت، بزرگترین پایانه مسافری مرزهای زمینی با کشور عراق را در مرز بین المللی شلمچه با هشت هزار متر مربع زیربنا و ۳۲ گیت ورود و خروج که قادر به نقل و انتقال ۱۰۰ هزار است را احداث کردیم.
 
وی  با اشاره به اینکه مرز شلمچه به عنوان مرز شماره یک تردد زائران در ایام اربعین شناخته شده است، گفت: در این باره زیرساختهای زیادی را را از طریق اعتبارات استانی و سازمان منطقه آزاد اروند هزینه کردیم اما توجه به این نکته ضروریست که پرداختن به این رویداد بزرگ نیازمند اعتبارات ملی است.
 
فرماندار خرمشهر، راهیان نور را یکی دیگر از رویدادهای ملی در خرمشهر خواند و افزود: در یک پیک زمانی یک ماهه بیش از چهار میلیون نفر در قالب راهیان نور به خرمشهر می آیند و در شهری که زیر ساختش برای ۲۰۰ هزار نفر ایجاد شده اینها ورود و استفاده می کنند و به طور قطع این زیر ساختها جوابگوی این حجم از زائر را ندارد.
 
وی کشاورزی را از محورهای  توسعه خرمشهر خواند و تصریح کرد: دولت تدبیر و امید در مدت چهارسال فعالیت اش، ۱۰ هزار هکتار از اراضی خرمشهر را در قالب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به طرح مقام معظم رهبری تعریف کرد و استاندار نیز در این باره دستور اکید داد، ۶ هزار هکتار دیگر نیز به این ظرفیت افزوده شد و با زیر سازی، ایجاد کانالهای آبرسانی و تسطیح اراضی و به خصوص در حوزه شلمچه امسال توانستیم حدود سه هزار هکتار از ۱۰ هزار هکتار یاد شده را به زیر پوشش کشت پائیزه ببریم.
 
حیاتی در زمینه اقدامات دولت در بندر خرمشهر یادآور شد: دولت تدبیر و امید در بحث پس کرانه های بندر خرمشهر، بزرگترین پایانه کانتینری را در دست احداث دارد که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
 
انتهای پیام/د
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.