سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه؛

استخراج بیش از 16 میلیون تن مواد معدنی در آذربایجان‌غربی

در سال گذشته 16 میلیون و 818 هزار و 819 تن مواد معدنی در آذربایجان‌غربی استخراج شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛ معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی گفت: با اشاره به تعداد مجوزه‌های معدنی صادره این سازمان در دولت تدبیر و امید اظهار داشت: در این رابطه تعداد پروانه اکتشاف در سال 92 به تعداد 69 مورد بوده و در سال پس از آن به 78 فقره رسید و علاوه بر آن، این تعداد در سال 94 به تعداد 45 مورد بوده و در سال گذشته نیز شاهد صدور پروانه اکتشاف به تعداد 51 فقره بوده‌ایم.

عبدالحمید سرتیپی تعداد گواهی کشف صادره در سال 92 را به تعداد 55 فقره خواند و تصریح کرد: این تعداد از سال 93 تا سال گذشته به ترتیب 45، 26 و 18 فقره بوده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از افزایش میزان استخراج سالانه معادن در دولت یازدهم گفت: در این مدت، در سال نخست خدمت دولت یازدهم، میزان استخراج سالانه معادن استان 15 میلیون و 758 هزار و 970 تن بوده است.

وی افزود: این میزان در سال 93 به مقدار 16 میلیون و 226 هزار و 465 تن رسید و در سال 94 نیز به 16 میلیون و 586 هزار و 400 تن افزایش یافت.

سرتیپی بیان کرد: در سال گذشته نیز شاهد استخراج مواد معدنی به میزان 16 میلیون و 818 هزار و 819 تن در استان آذربایجان‌غربی بوده‌ایم.

وی میزان اشتغال‌زایی در بخش معادن استان آذربایجان‌غربی را در دولت تدبیر و امید، یک هزار و 753 نفر عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد در دولت یازدهم از سال 92 تا 95 به ترتیب 557، 431، 389 و 376 مورد بوده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه یکی از بخش‌های مهم و اثرگذار در اقتصاد کشور، بخش معدن و صنایع معدنی است گفت: بی‌شک نقش معدن در اقتصاد کشورهای جهان منحصر به مشارکت در افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی نشده، بلکه سهم معناداری نیز در ایجاد فرصت‌های شغلی و کاهش فقر در کشورها دارا است.

وی بیان کرد: بنابراین معادن می‌تواند یکی از کلیدهای اصلی برای دستیابی به آینده امیدبخش بوده و مشارکت موثر معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشورها می‌تواند به تامین اهداف توسعه پایدار کمک کند.

سرتیپی افزود: هم‌اکنون عدم توازن میزان و تنوع تولیدات معادن استان با نوع و ظرفیت واحدهای فرآوری مواد معدنی موجود، سبب شده تا علاوه بر اینکه آذربایجان‌غربی از ارزش افزوده حاصل از فرآوری مواد معدنی بهره اندکی داشته باشد، بلکه تبعاتی نیز از قبیل تضییع مواد معدنی، تخریب منابع طبیعی به دلیل انباشت ضایعات، استفاده مطلوب از ذخیره و محرومیت از اشتغال حاصله داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه به منظور جلوگیری از تداوم خسارت فوق، ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری و تبدیلی مواد معدنی جزء اولویت‌های اصلی فعالیت‌های این معاونت بوده است تصریح کرد: در این زمینه با تلاش و پیگیری‌های انجام شده در سه سال اخیر، اقداماتی با هدف احداث اینگونه واحدها در سر معادن از قبیل احداث سنگبری در سر معادن مرمریت بسطام و بادکی چایپاره، تراورتن گنبد تکاب، مرمر آج واج سلماس، تراورتن قزل قشلاق تکاب و احداث واحد دانه‌بندی و تولید پودر سیلیس در سر معدن قوپی باباعلی سلماس و نیز تولید کنسانتره آهن در سر معدن آهن سلماس انجام شده است.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.