به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ دکتر فرهان جدیدی نیارق در معرفی سامانه دارویی طراحی شده عنوان کرد: با توجه به نبود روشهای درمانی مؤثر برای درمان سرطان پستان، تصمیم گرفته شد که یک سیستم ترکیبی ایجاد شود تا به درمان هرچه بهتر این بیماری نزدیکتر شویم. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: این سیستم با استفاده از واکسن سلول دندرتیک بارگیری شده با لیزات تومور به همراه نانوذرات کیتوزان-لاکتات بارگیری شده با مولکولهای siRNA ضد مولکول CD73 طراحی شده و این سیستم ترکیبی جهت درمان موشهای مبتلا به سرطان پستان مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی گفت:مطالعات آزمایشگاهی در فاز حیوانی حاکی از این است که استفاده از نانوذرات بارگیری شده با مولکولهای siRNA منجر به کاهش میزان مهار پاسخهای ایمنی ضد تومور در ریزمحیط تومور شده است و در نتیجه این امر واکسن سلولهای دندرتیک توانستهاند با کارایی بیشتری پاسخهای ایمنی ضدتومور را تحریک کنند و در مجموع این روش درمان ترکیبی به طور مؤثری رشد سرطان پستان در موشهای آزمایشگاهی را کاهش داده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طبق نتایج حاصل شده این درمان ترکیبی توانسته حتی در برخی موشها تومور ایجاد شده را به طور کامل پاکسازی کند و علاوه بر این، درمان ترکیبی به صورت قابل توجهی طول عمر موشها را افزایش داده است و درعینحال، این شیوه درمان ترکیبی پیشنهادی هیچ اثر جانبی نیز بر روی موشها به جا نگذاشته است.
با توجه به این نتایج مثبت، امید میرود که پس از انجام مطالعات گسترده در کارآزماییهای بالینی و تأیید کارایی این روش در انسان، بتوان از این روش درمان ترکیبی در درمان سرطان پستان استفاده کرد.
این پروژه تحقیقاتی حاصل تلاشهای مشترک فرهاد جدیدی نیارق عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر فاطمه اطیابی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، علی رستگاری دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانشان است.
انتهای پیام/خ