وی با اشاره به آخرین وضعیت صادرات افزود: براساس آمار موجود تا پایان آذر ماه ۷۸ تن زعفران به بازارهای هدف صادر شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته است.
میری با انتقاد از تأخیر ارائه آمار از سوی گمرک بیان کرد: از آذر ماه به بعد گمرک آماری ارائه نداده که به صورت مستند بیان کنیم، اما پیش بینی میشود که میزان صادرات از سال گذشته کمتر نخواهد بود.
نائب رئیس شورای ملی زعفران از قاچاق پیاز زعفران خبر داد و اضافه کرد: طبق روال همه ساله در اردیبهشت ماه شاهد پدیده شوم قاچاق پیاز زعفران هستیم که درصورت استمرار این روند علاوه بر از دست دادن اشتغال و تولید، بازار ملی و انحصاری صادرات از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه کشت هر هکتار زعفران در افغانستان معادل بیکاری ۱۰۰ نفر در کشور است، افزود: از این رو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سایر دستگاههای نظارتی با شدت هر چه بیشتر باید با این پدیده شوم مبارزه کنند چرا که در غیر اینصورت در آیندهای نه چندان دور افغانها بازارهای صادراتی را به سبب نبود وجود محدودیتهای صادراتی قبضه مینمایند که دراین صورت دیگر تولید معنایی ندارد.
میری در خصوص پیش بینی وضعیت تولید زعفران در سال جاری تصریح کرد: با توجه به وضعیت جوی مناسب تولید مناسبی را پیش رو خواهیم داشت، اما به سبب آنکه زعفران محصول زیر زمینی است امکان پیش بینی دقیق وجود ندارد.
انتهای پیام/