به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش BBCWORLD، تا به امروز این موضوع که گزش این ماهی کوچک که از دندانهای نیش بزرگی برخوردار است چرا در زمان گزیدن هیچ دردی ایجاد نمیکند به معمایی بزرگ تبدیل شده بود.
اما محققان دریافتند ماهی «بلنی ــ نیشدار» (fang-blenny)، نمونهای رنگارنگ از ماهیهای مرجانی گرمسیری از زهری برخوردارند که دارای مواد شیمیایی تسکین دهنده درد است.
به گفته محققان این کشف نمونهای بینظیر از داروهایی است که در دل طبیعت پنهان باقی ماندهاند.
در شرایطی که نیشهای دردناک و زهرآگین در جهان زیر آب امری رایج و عادی به شمار میرود، اما نیش این ماهی کوچک هیچ دردی از خود به جا نمیگذارد و دانشمندان اکنون دریافتهاند زهر این ماهی اثری هروئین مانند از خود به جا میگذارد.
زمانی که ماهی ــ بلنی مورد حمله قرار میگیرد، نیش آغشته به مواد شبه مخدری خود را وارد بدن شکارچی کرده و باعث گیجی او میشود و به این شکل میتواند به راحتی فرار کرده و به زندگی خود ادامه دهد.
با توجه به سیر روزافزون تخریب صخرههای مرجانی در اعماق اقیانوسها به واسطه تغییرات اقلیمی و فعالیتهای انسانی، محققان معتقدند از بین رفتن این صخرهها به معنی از بین رفتن اسرار ناشناخته پزشکی است که تاکنون در اعماق دریا پنهان باقی ماندهاند.
این یافته، در مجله Current Biology منتشر شده، نمونهای از اسرار پزشکی را که در اقیانوسهای ما پنهان است، نشان میدهد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/