سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی عملکرد فدراسیون های ورزشی درسال 95؛

کسب 90 مدال وزنه برداری در سال 95

پولاد مردان ایرانی افتخارات بزرگی را زیر سایه پرچم مقدس کشورمان در سال 95 به دست آوردند. بدون شک کسب دو مدال طلا در المپیک ریو درخشان ترین آنها بود.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان؛ کسب 90 مدال ملی، درخشش در المپیک و قهرمانی در رده های سنی پایه فصلی درخشان را در دل تاریخ وزنه برداری ایران در سال 95 برای وزنه برداری کشورمان رقم زد.

سالی که گذشت سالی پرمدال و پرافتخار با رعایت توازن در همه رده های سنی بود. بدون آنکه گروهی، برای موفقیت گروهی دیگر نادیده گرفته شوند با توجه به آماده سازی یک تیم، برنامه های دیگر تیم ها را مختل کند.

اهمیت این موضوع وقتی دوچندان می شود که بدانیم سال 2016 برای فدراسیون وزنه برداری و سایر فدراسیون های مدال آور سال المپیک بود. در سال المپیک معمولا بخش قابل توجهی از بودجه فدراسیون ها صرف آماده سازی تیم ملی بزرگسالان می شود، اما امسال برای فدراسیون وزنه برداری همه چیز در اولویت بود؛ از المپیک که بزرگترین آوردگاه ورزش دنیاست گرفته تا مسابقاتی نظیر قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان، قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا، تورنمنت بین المللی جام فجر و حتی حضور در رقابت های قهرمانی پیشکسوتان جهان و جام باشگاه های آسیا.

تیم ملی وزنه برداری برای دومین بار در تاریخ و بعد از 16 سال، در یک دوره از المپیک صاحب دو گردن آویز طلا شد. البته قبل از درخشش در ریو، فدراسیون وزنه برداری با رایزنی های موثر علی مرادی از رقابت های گزینشی المپیک در تهران میزبانی کرد؛ اتفاقی که برای نخستین بار در سالهای پس از انقلاب رخ می داد. کسب عنوان قهرمانی جوانان جهان هم موفقیت چشمگیری بود که برای دومین بار در طول تاریخ رقم می خورد.

در رده سنی نوجوانان هم می توانستیم قهرمان جهان شویم اما نایب قهرمانی جهان هم عنوان ارزشمندی بود که توسط مردان کوچک وزنه برداری ایران به دست آمد. به همه این عناوین دو عنوان قهرمانی نوجوانان و جوانان ایران در آسیا را هم باید اضافه کرد. افتخاراتی که همه ما را نسبت به آینده وزنه برداری و درخشش در المپیک 2020 دلگرم می کند.

آمار همیشه بهترین گواه است
 
فهرست عملکرد فدراسیون وزنه برداری در سال 95 خورشیدی:

1- نایب قهرمانی آسیا با کسب 3 طلا، 4 نقره و 3 برنز - تاشکند ازبکستان(اردیبهشت ماه)
2- قهرمانی تورنمنت بین المللی جام فجر با کسب 12 طلا، 5 نقره و 3 برنز – تهران(خرداد ماه) در این مسابقات کیانوش رستمی دو رکورد دوضرب و مجموع جهان را جا به جا کرد(جام فجر)
3- قهرمانی جوانان جهان برای دومین بار در تاریخ با کسب 2 نقره و 4 برنز - تفلیس گرجستان(خرداد ماه)
4- کسب 2 مدال طلای المپیک - ریودوژانیروی برزیل(در این مسابقات کیانوش رستمی رکورد مجموع جهان و رکوردهای دوضرب و مجموع المپیک را جابه جا کرد)
(مرداد ماه)
5- نایب قهرمانی نوجوانان جهان با کسب 3 طلا، 3 نقره و 3 برنز - پنانگ مالزی(آبان ماه)
6- قهرمانی نوجوانان آسیا با کسب 11 طلا، 6 نقره و 4 برنز - توکیو ژاپن(آبان ماه)
7- قهرمانی جوانان آسیا با کسب 7 طلا، 8 نقره و 7 برنز - توکیو ژاپن(آبان ماه)

به این افتخارات باید کسب عناوین قهرمانی، نایب قهرمانی و سومی تیم های ملی حفاری، نیروی زمینی و ذوب آهن در رقابتهای جام باشگاه های آسیا یا همان قطر کاپ پس از سه روز (24تا 26 آذرماه) را هم اضافه کرد. در سال 95 خورشیدی، جمعا 90 مدال طلا، نقره و برنز در سطح ملی و در رده های مختلف سنی به دست آمد؛ مدال هایی که 23 وزنه بردار در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان موفق به کسب آنها شدند تا فدراسیون ثابت کند وزنه برداری ایران دیگر فقط به چند اسم در رده سنی بزرگسالان متکی نیست.

همه این توفیقات در حالی به دست آمد که بودجه فدراسیون مثل همیشه محدود بود و منابع مالی اندک. وقتی پول نیست اما اهداف بزرگ هست، فقط همدلی گره گشاست. همدلی در کنار یک مدیریت کارآمد و قوی. فدراسیون وزنه برداری یک سال میلادی خوب را به پایان رساند و حالا خود را برای یک سال میلادی بهتر آماده می کند؛ سالی که موفقیت در رقابت های جهانی بزرگسالان و رقابت های قاره ای، در کنار توجه به امر پشتوانه سازی و البته احیای هرچه بهتر زیرساخت ها باز هم در اولویت است. اینها در راستای همان تحول بنیادینی صورت خواهد گرفت که علی مرادی در روزهای نخست ریاستش وعده آن را داده بود.

تمامی عناوین و افتخاراتی که ملی پوشان کشورمان در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برای فدراسیون وزنه برداری درسال جاری کسب کردند؛ عبارتند از:

* رده سنی بزرگسالان
کیانوش رستمی 4 طلا (یک طلای المپیک و 3 طلای جام فجر)
سهراب مرادی 4 طلا (یک طلای المپیک و 3 طلای جام فجر)
بهادر مولایی 2 طلا، 2 نقره، یک برنز (یک طلا و یک برنز قهرمانی آسیا، یک طلا و دو نقره جام فجر)، بهداد سلیمی 2 طلا و یک برنز (جام فجر)، محمدرضا براری 5 طلا و یک برنز (2 طلا و یک برنز قهرمانی آسیا و 3 طلای جام فجر)، علی هاشمی 5 نقره و یک برنز (2 نقره و یک برنز قهرمانی آسیا و 3 نقره جام فجر)، سید ایوب موسوی 2 نقره و 2 برنز (2 نقره قهرمانی آسیا و 2 برنز جام فجر)

* رده سنی جوانان
علیرضا دهقان 3 طلا، 2 نقره، یک برنز (3 طلا آسیا، 2 نقره و یک برنز جهان)
رضا بیرالوند 2 طلا، یک نقره و 3 برنز (2 طلا و یک نقره آسیا و 3 برنز جهان)
امیر حسین فضلی 2 طلا و یک نقره (آسیا)، رامین ولی پور 3 نقره (آسیا)
پیمان جان 3 نقره (آسیا) 
کوهیار فرچ پور 3 برنز (آسیا)
عارف خاکی 2 برنز (آسیا)
رحمان اورامه 2 برنز (آسیا)

* رده سنی نوجوانان
علی داوودی 6 طلا (3 طلای آسیا و 3 طلای جهان)
حسین سلطانی 2 نقره و 2 برنز (2 نقره و یک برنز جهان و یک برنز آسیا)
احمد احمدنژاد 1 طلا ، دو نقره و یک برنز (1 طلای آسیا و دو نقره و یک برنز جهان)
محمدرضا روشنی 4 نقره و یک برنز (یک نقره و یک برنز جهان و 3 نقره آ سیا)
تقی آقازاده 2 طلا و یک برنز (آسیا)
اسحاق ذعاب 2 برنز (آسیا)
محمد موئدی 2 طلا و یک نقره (آسیا)
علیرضا لطفی 3 طلا (آسیا)

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.