سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیام‌‌ها و انتظارات تئاتری‌ها برای روز جهانی تئاتر

روز ملی تئاتر از سال 1961 و به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر، سالانه روز جهانی تئاتر در تاریخ 27 مارس گرامی داشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار  حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روز ملی تئاتر از سال 1961 و به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر، سالانه روز جهانی تئاتر در تاریخ 27 مارس گرامی داشته می‌شود. این روز بیش از 50 سال است که در کشورهای مختلف جشن گرفته می‌شود و بزرگانی از سراسر جهان برای پاسداشت این هنر ارزشمند پیامی را را صادر می‌کنند که این پیام به 30 زبان دنیا ترجمه می‌شود و سپس هنرمندان سرشناس تئاتری هر کشور این بیانیه را بر صحنه‌های تئاتر خود می‌خوانند. 

روز ملی تئاتر برای اولین بار در تقویم رسمی کشور ما ثبت شده و به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی مراسمی در سالن‌های تئاتر کشورمان برگزار می‌شود تا این روز را گرامی بدارند. پیام تبریک این روز فرخنده را«علی نصیریان» برای هفتم فروردین ماه سال 1396منتشر کرده است.  
 
به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفتگویی را با هنرمندان و اهالی تئاتر ترتیب داده است که درادامه می‌خوانیم:  
 
روز ملی تئاتر، تلنگری بر افکار عمومی   
 
قطب الدین صادقی، کارگردان تئاتر در خصوص روز ملی تئاتر که مصادف با هفتم فروردین ماه سال 96است، گفت: در جهان، دراین روز می خواهند که بر افکار عمومی تلنگری وارد کنند و افکار عمومی را بر این قضیه حساس کنند.حساس کردن افکار عمومی به‌عنوان ارزش‌های ذاتی، فرهنگی، هنری و اجتماعی مهم‌ترین دستاورد روز ملی تئاتر برای ما است.  
 
وی پیرامون گرامیداشت این روز اظهار داشت: ما در این روز، دور هم جمع می‌شویم که البته تاثیر شگفتی ندارد، چراکه؛ نه خلاقیت بیشتری و نه تولید افزون‌تری ایجاد کرده است.و تغیییری هم بر توسعه سالن‌ها و افزایش بودجه نداشته است و امیدوارم که تاثیر ساختاری داشته باشد.  
 
رضایت من در پایبندی مسئولان است  

 
امیرجعفری، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در خصوص روز ملی تئاتر که هفتم فروردین است، گفت:بسیار خوب است که ما این روز رابرای اولین بار داریم و من امیدوارم که هرگز این روز را از تقویم حذف نکنند.   

وی در خصوص در خواست خود از مسئولان در این روز، تصریح کرد:اگر اختلاس رخ ندهد، من از مسئولان بسیار راضی هستم نمی‌خواهد کار خاص دیگری انجام بدهند.  
 
روز ملی تئاتر، زبان جهانی برای صلح و دوستی ملت‌ها  

 
فرناز رهنما، بازیگر تئاتر پیرامون روز ملی تئاتر یا همان 27 مارس گفت:روز ملی تئاتر، که مصادف با هفتم فروردین ماه است، همان 27 مارس است که مصادف با روز جهانی تئاتر است و این روز را برای بزرگداشت تئاتر در بین اعضای انستیتو جهانی تصویب کرده‌اند که این اتفاق بسیار خوبی است و برای اولین بار در تقویم ما وجود دارد.  

همچنین وی در خصوص درخواستش از مسئولان مرکز هنرهای نمایشی افزود: ما می توانیم با برگزاری مراسم های مختلفی، این روز را جشن بگیریم و با جشن های آیینی و یا حتی جشنواره گرامیداشت تئاتر را برگزار کنیم. این گرامیداشت، در تمام جهان با هدف بسط و توسعه تئاتر بعنوان زبان جهانی برای انتقال مفاهیم مشترک انسانی در جهان برگزار می شود و از نظر من می تواند به بهانه ی تحکیم صلح و دوستی در میان ملت ها این روز را جشن بگیریم و آن هارا با آیین کشورمان بیشتر آشنا کنیم.  
 
تئاتر باید حرفی برای گفتن داشته باشد  
 
اشکان صادقی، کارگردان تئاتر در خصوص تاثیرگذاری روز ملی تئاتر بر اهالی تئاتر و مردم، گفت: تاثیر آن در بحث تبلیغاتی است.این روز که در تقویم ما تعریف شده است، خودش یک فضا و یک حسی را ایجاد می‌کند که مردم به تکاپو و تلاش بیفتند و حتی در شبکه‌های مجازی تبلیغ این روز را بکنند و تئاترهایی که بیشتر کمدی هستند تلاش کنند که به سمت تئاترهای فاخر بروند و یک حرفی برای گفتن داشته باشند.  
 
وی پیرامون درخواست خود از مسئولان در این روز، تصریح کرد: تئاتر در حال حاضر به سمت رونق است و رو به سوی جلو دارد و مسئولان کار بسیار خوبی کردند که به سمت خصوصی شدن تئاتر رفته اند. تئاتر حتی بیشتر از سینما رونق دارد و گاهی اوقات سالن های تئاتر بیشتر از سالن های سینما پر است و هنرپیشه های سینما هم تاحدی به تئاتر روی آورده اند و من در سطح شهر حتی تبلیغاتی هم برای نمایش ها دیده ام که قبلا اصلا نبوده است و نسبت به زمان های قبل بسیار عوض شدهه است، چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ تبلیغاتی.در خواست من از مسئولان برای تئاتر این است که:مسئولان صداو سیما تبلیغات تئاتر را در بین برنامه های خود پوشش بدهند.  
 
صادقی در خصوص جایگاه تئاتر در کشور ما و دیگر کشورها اظهار داشت: در خارج هر کشوری تئاتر فاخر ندارد.در فرانسه در تمام کوچه‌ها و پس کوچه‌ها تئاتر اجرا می‌شود و حتی چادر می زنند و تئاتر کار می کنند که این علاقه‌ی مردم را به تئاتر نشان می‌دهد.در ایران تئاتر رونق می گیرد و باید در سطح جهان هم مطرح شود و مسئولان، تئاترهای کشورمان را باید به کشورهای دیگر بفرستند و این وظیفه‌ی فرهنگی و بین فرهنگی کشور است که حمایت کند.   


گزارش و گفتگو از یگانه عرب  
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.