سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیگار: فقط ۲۹ درصد مردم افغانستان به آینده امیدوارند

بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان” یا “سیگار” در گزارش ویژه خود به کانگرس ایالات متحده گفته است که فقط ۲۹ درصد مردم افغانستان به آینده این کشور خوشبین هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، این گزارش رخدادهای سیاسی افغانستان را از اول اکتوبر تا ۳۱ ماه دسامبر پارسال مورد کنکاش و بررسی قرار داده است.

در این گزارش موضوعاتی از جمله "حکومتداری ملی”، "آشتی و ادغام مجدد”، "تطبیق قانون”، "اقدامات ضد فساد”، "حقوق بشر” و "جنسیت” مورد بررسی قرار گرفته اند.

سیگار با استناد به گزارش سال گذشته "بنیاد آسیا” گفته است که فقط ۲۹.۳ درصد مردم افغانستان به این باورند که کشورشان در مسیر درست در حرکت است.

این میزان در سال پیش تر، ۳۶.۷ درصد بود. به این ترتیب، میزان امید و خوشبینی به پایین تر حد خود از سال ۲۰۰۴ تاکنون رسیده است.

بیش از ۶۵ درصد مردم افغانستان می گویند که افغانستان در مسیر نادرستی پیش می رود. بیشتر آنان (۴۸.۸ درصد) ناامنی را دلیل بدبینی خود به آینده کشورشان می دانند.

پس از این، بیکاری (۲۷.۵ درصد)، فساد اداری و مالی (۱۴.۶ درصد)، و همچنان اقتصاد بد و حکومتداری بد را دلایل ناامیدی خود عنوان کرده اند.

به گفته "سیگار”، با وجود تلاش های حکومت افغانستان در مبارزه با فساد، حدود ۹۰ درصد مردم می گویند که آنها در زندگی روزمره خود با مشکل فساد اداری روبرو اند.

به عنوان مثال، از جمع کسانی که پارسال با پولیس تماس گرفته اند، ۴۸ درصد آنان گفته اند که به پولیس رشوه پرداخته اند.

با آن هم در مقایسه با سال قبل از آن، ۵ درصد کاهش وجود داشته است.

علاوه بر این، "سیگار” با استناد به تحقیق "دیده بان شفافیت افغانستان” (IWA)، در گزارش خود نوشته است که ۷۱ درصد پاسخ دهندگان به پرسشنامه گفته اند که فساد طی دو سال گذشته افزایش یافته است.

بودجه بازسازی ایالات متحده

در این گزارش همچنان گفته شده است که ایالات متحده تا پایان سال ۲۰۱۶، حدود ۳۲.۸ میلیارد دالر برای حمایت از حکومتداری و توسعه اقتصادی افغانستان پرداخته است.

بیشتر این پول (حدود ۲۰ درصد) به "صندوق حمایت اقتصادی” تحت مدیریت وزارت خارجه امریکا و مابقی به "آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده” (USAID) پرداخت شده است.

چالش های فراروی اصلاحات انتخاباتی

به گفته "سیگار”، اصلاحات انتخاباتی نکته کلیدی در تفاهم و تقسیم قدرت بین اشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان بعد از انتخابات جنجالی ۲۰۱۴ بود.

در "کنفرانس بروکسل” برای افغانستان که در اکتوبر سال گذشته میلادی برگزار شد، حکومت افغانستان موافقت کرد تا گام های مشخص برای اصلاحات انتخاباتی و آمادگی های آن بردارد.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز ۵ دسمبر اولین نشست کاری خود را برگزار کرد.

در بیانیه ای، این کمیسیون گفت که روی گسترش حوزه های انتخاباتی، تضمین حقوق برابر رایدهی، جلوگیری از استفاده مکان های شخصی به عنوان حوزه های رای گیری، و دیگر مسائل مربوطه بحث کرده است.

در اواخر همین ماه، این کمیسیون به رسانه های محلی گفت که مشکل بودجه دارد اما ایالات متحده گفته است که کمک کننده ها منتظر هستند تا زمانبندی عینی و واقعی انتخابات مشخص شود.

انتهای پیام/


برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.