مصطفی افشار کارشناس ارشد مشاوره و خانواده در گفت و گو با
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص کودکانی که در مهمانیها رفتارهای بیادبانه انجام میدهند، اظهار داشت: به طور کلی رفتارهای این گروه از کودکان، رفتارهای واکنشی است به این دلیل که والدین در منزل به آنها توجهی نمیکنند بنابراین سعی میکنند که در مهمانیها کانون توجه قرار بگیرند و نظر دیگران به سوی خود جلب کنند.
وی اظهار داشت: والدین باید در برخورد با کودکی که در مهمانی فریاد میزند یا کلمات زشت و بیادبانه بر زبان میآورد، برخورد مثبتی داشته باشند، والدین باید در مواجهه با این رفتار غلط و منفی فرزندشان با ملایمت و لبخند به سوی وی بروند و به آرامی به کودک تذکر دهند که رفتارش اشتباه بوده و از تحقیر و سرزنش کودک خودداری کنند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده عنوان کرد: برای کنترل کودکان بیادب و پرخاشگر والدین باید با نرمی و ملایمت با آنها رفتار کنند و در شرایطی که کودک رفتار نامناسبی انجام میدهد سعی کنند آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند.
افشار توصیه کرد: در مواقعی که کودک پرخاشگری میکند یا رفتار نامناسبی انجام میدهد، والدین باید کودک را راهنمایی و هدایت کنند و حواس فرزندشان را به روشهای گوناگون مانند دادن کتاب به وی پرت کنند.
وی تاکید کرد: والدین باید اشیاء مخرب و شکستنی را از دسترس کودکان دور نگه دارند و به طور مثال وقتی که کودک با مداد رنگی روی دیوار نقاشی میکند، به آرامی به وی توضیح دهند که چگونه باید به طور صحیح از مدادرنگی استفاده کند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده یادآور شد: کودکان پرخاشگر و بیادب به طور کلی عزت نفس خیلی پایینی دارند بنابراین والدین باید سعی کنند که عزت نفس آنها را تقویت کنند و به آنها بگویند که انسانهایی قابل احترام و دوستداشتنی هستند.
افشار با بیان اینکه والدین باید پیش از رفتن به مهمانی فرزندانشان را برای حضور در مهمانی آماده کنند، توصیه کرد: والدین باید از تذکر و تنبیه کودک در حضور دیگران اجتناب کنند و وقتی که کودک رفتار نامناسبی انجام میدهد وی را به اتاقی خلوت و ساکت برده و به آرامی با فرزندشان در خصوص اشتباهش صحبت کنند همچنین والدین باید از برچسب زدن به کودک و زیر سوال بردن شخصیت وی خودداری کنند و به کودک تنها بگویند که رفتارش اشتباه است.