سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در ایام نوروز چطور تهران‌گردی کنیم؟

بر خلاف تصور ما تهران علاوه بر آلودگی و ترافیک پر است از مکان های دیدنی و گردشگری، آن هم برای کسانی که در طول تعطیلات عید، پایتخت را برای گذران اوقات فراغتشان انتخاب می کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تهران سوغات ندارد. شهر جوانی است با ساختمان های بی قد و قواره که جای آسمان را در چشمان رهگذرانش تنگ کرده. خیلی ها وقتی اسمش را می برند  سریع بوی دود می پیچد توی دماغشان و  صدای بوق می دود در گوش هایشان؛ اما با همه این ها آدم های زیادی معتقدند که تهران در روزهای عید خواستنی تر می شود. خیابان هایش خلوت تر می شوند و آسمانش آبی تر. به همین خاطر جان می دهد برای گشت و گذار در خیابان ها و محله هایی که انگار تا پیش از این در بین دود و دم شهر گم شده بودند. باور کردنی نیست اما پایتخت جوان ما پر است از جاهای دیدنی که قدمت آنها شاید به چندین و چند قرن پیش بازمی گردند. مکان هایی که تا پیش از این شاید خیلی هایمان از داشتن و دیدنشان غافل بودیم.

باغ موزه کجا برویم؟

باغ موزه قصر: این باغ موزه در طول چند سال گذشته انقدر تغییر ماهیت داده و شکل و شمایل آن عوض شده که دیگر  برای خیلی هایمان عجیب به نظر می رسد، این مکان تا همین چند سال پیش یکی از زندان های اصلی و شلوغ شهر بوده است.



باغ موزه مینیاتور: اینجا جان می دهد برای کسانی که به هر دلیلی از سفرهای نوروزی جا مانده اند؛ چون شما در این محل به واسطه ماکت های دیدنی آن می توانید یک ایرانگردی کوچک را در محیط این باغ موزه تجربه کنید. باغ موزه مینیاتوری یکی از مکان های گردشگری نسبتا جدید در تهران است که سال ۹۲ در خیابان جانبازان غربی و نبش بزرگراه امام علی(ع) افتتاح شد.


باغ نگارستان: یکی از قدیمی ترین بناهای تهران است که تاریخ آن به دوره سلطنت فتحعلی شاه قاجار بر می گردد. اگر سری به این باغ قدیمی در خیابان بهارستان زدید بد نیست سری به موزه مکتب کمال الملک بزنید و با تماشای زیر بنایی که الهام گرفته از حافظیه است کمی حال و هوای شیراز را تجربه کنید.


کدام بناهای تاریخی را ببینیم؟

برج طغرل: این مکان تاریخی متعلق به دوره سلجوقی است. جایی در شرق آرامگاه ابن بابویه در یکی از محله های شهر ری با محوطه ای کوچک و سرسبز، برای همین اگر در روزهای تعطیل گذرتان به شهر ری افتاد بد نیست بعد از زیارت شاه عبدالعظیم سری هم به این بنای تاریخی بزنید.


شمس العماره: خیلی ها شمس العماره را اولین بنای آپارتمانی تهران می دانند. ساختمانی متعلق به دوره قاجار که روزی مرتفع ترین بنای تهران بوده است. ساختمانی بلند با کاشی کاری های چشم نواز و ساعتی زیبا. این بنا در زمان قاجار به دستور ناصرالدین شاه ساخته شد و در زمان های قدیم پیش از ساخته شدن سر در باغ ملی به عنوان نماد شهر تهران شناخته می شد.


دژ رشکان و تپه چشمه علی: برخلاف تصور بیشتر ما که فکر می کنیم در تهران جز دود و ترافیک و شلوغی از چیز دیگری خبری نیست؛ ولی کافی است سری به دور و اطراف پایتخت بزنید. پایتختی که شاید خودش قدمت چند صد ساله نداشته باشد اما دور و اطراف آن می شود آثاری را پیدا کرد که پیشینه آنها به چندین و چند قرن پیش باز می گردد. دژ رشکان یکی از  همین مکان هاست جایی در نزدیکی شهر ری و تپه چشمه علی. قدمت این دژ به سلسله اشکانیان باز می گردد جایی که در زمان خودش یکی از قلعه های اصلی شهرری برای محافظت بوده است.


به کدام عمارت ها سر بزنیم؟

عمارت کاظمی: در کنار همه ساختمان ها دیلاق تهران که قاب آسمان را برای دیدن اهالی اش تنگ کرده می شود خانه هایی را پیدا کرد که هنوز هم معماری قدیمی و دوست داشتنی شان قابلیت این را دارند که آدم را پرت کنند به سال های دور، عمارت کاظمی یکی از همین خانه های قدیمی است که می شود در آن قدم زد و از حال و هوای سنتی و گرم عمارت کیف کرد. این خانه متعلق به دوره قاجار و واقع در خیابان ۱۵ خرداد است.


عمارت مسعودیه: این خانه بزرگ و دوست داشتنی واقع در میدان بهارستان است. جایی در دوره قاجار که به دستور «مسعود میرزا» حاکم اصفهان در تهران ساخته شده. عمارت مسعودیه این روزها علاوه بر اینکه یک مکان تاریخی محسوب می شود دارای تماشاخانه ای است که دوست داران تئاتر در آن به تماشای نمایش می نشینند.


خانه موزه مقدم: این خانه و موزه محل سکونت خاندان «محمد تقی خان احتساب الملک» از صاحب منصبان دربار قاجار بوده که بعدها در اختیار «محسن مقدم» استاد باستان شناسی دانشگاه تهران قرار می گیرد. این عمارت بعدها به همت این استاد خوش ذوق تبدیل به موزه می شود. این خانه که واقع در ضلع شمالی خیابان امام خمینی(ره) است در حال حاضر محلی است که در آن علاوه بر معماری خود خانه می شود به تماشای کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی و... نشست.



موزه کجا برویم؟



موزه زمان: این موزه تا پیش از این صرفا یک خانه تاریخی متعلق به دوره قاجار در خیابان زعفرانیه بوده است. خانه قدیمی «حسین خداداد» انقدر معماری قدیمی و چشم نوازی دارد که به خودی خود تماشایش می تواند برای گردشگرها چشم نواز باشد؛ اما چیزی که بیش از پیش این خانه را از سایر خانه های دیگر متمایز می کند عنوان«موزه زمان»است؛ چون در این خانه می شود اشیای گرانبهایی را پیدا کرد که به زمان و اندازه گیری آن مربوط می شوند؛ مثل ساعت های آبی و شنی یا ساعت آفتابی ناصرالدین شاه و ساعت مچی پرفسور حسابی.


موزه هنرهای معاصر: اگر جزو آن دسته از آدم هایی هستید که طبعتان به دیدن آثار هنری نزدیکتر است در ایام عید بازدید از موزه هنرهای معاصر می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد. این موزه در ضلع غربی پارک لاله و واقع در خیابان امیرآباد شمالی است.  این محل یکی از سرشناس ترین موزه های ایران به حساب می آید که در آن می شود از مهمترین گنجینه های هنر مدرن دنیا با چیزی بیش از ۳هزار اثر هنری دیدن کرد.


موزه آبگینه: این موزه که واقع در خیابان سی تیر تهران است. از لحاظ معماری هم یک بنای منحصر به فرد تاریخی به حساب می آید. این خانه قاجاری در حال حاضر موزه ای است که به طور تخصصی  به نمایش اشیا و ظروف سفالی و شیشه ای از قرون گذشته تا به الان می پردازد.



پارک کجا برویم؟

دریاچه چیتگر: شمال و دریا شاید یکی از اصلی ترین گزینه های مردم تهران برای سپری کردن اوقات فراغتشان در تعطیلات باشد. برای همین ساخت دریاچه مصنوعی خلیج فارس یا همان چیتگر در سال ۹۲ اتفاق هیجان انگیزی برای پایتخت نشینان دریا دوست محسوب می شد. این دریاچه در روزهای تعطیل آغاز سال قطعا یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی است که امسال هوس دریاکنار کرده اند؛ اما به هر دلیلی جا مانده اند. اگر به دریاچه خلیج فارس سر زدید بد نیست در کنار قایق سواری پیست دوچرخه سواری آن را هم تجربه کنید.


باغ پرندگان: یکی دیگر از مکان های دیدنی این روزهای تهران به حساب می آید و حالا دو سه سالی است که محلی برای رفت و آمدهای شهروندانی است که دلشان می خواهد لا به لای پرسه زدن هایشان در پارک جنگلی لویزان از دیدن انواع و اقسام پرنده ها هم لذت ببرند. پرنده های مختلفی که یا در قفس نگهداری می شوند و یا توان پرواز کردن ندارند.



پارک آب و آتش: برای خود تهرانی ها یکی از نام آشناترین پارک های تهران محسوب می شود. جایی که در روزهای اول خیلی ها آن را با آبنمای متفاوت و مشعل های بزرگ دور و اطرافش می شناختند. اما این روزها اگر گذرتان به شهر تهران و پارک آب و آتش افتاد به غیر از سلفی گرفتن روی پل طبعیت می توانید سری به فانوس دریایی و آسمان نمای آن هم بزنید و یکم اسکیت سواری کنید.
منبع: مهر
انتهای پیام/
 
 
 
 
 


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.