ابتکاری برای استفاده حداکثری از توانمندیهای همکاران سازمان تأمین اجتماعی؛
در بخشی از این بیانیه آمده: سازمان تأمین اجتماعی، در برنامهی راهبردی خود این مهم را مدنظر داشته و تاکنون تلاش برنامه ریزان سازمانی بر این بوده که بیشترین مشارکت ممکن را جلب کنند. از آنجایی که قلب برنامه ی راهبردی، نه امور روزمره ی سازمانی، بلکه ایده های خلاقانه در مسأله یابی، حل مسأله و ارزیابی آنها است، این مهم باید تداوم مییافت و تکمیل میشد. در فرصتی که با عنوان «جشنوارهی خلاقیت سازمانی» پیش روی یکایک کارکنان نهاده ایم، چشمداشت ما، مشارکت حداکثری کارکنان است.
متن بیانیه صادر شده به این شرح است:
با اهدا سلام و تبریک ایام فرخنده میلاد ریحانه النبی(س) و آغاز سال نو
سال ها است که در مباحث سازمانی، چه در عرصهی نظر و چه اجرا نگاه ها از تمرکز اولیه بر اهمیت سرمایهی اقتصادی به تمرکز بر سرمایهی انسانی و اجتماعی تغییر کرده است و طی تجربیات مختلف در گوشه گوشهی گیتی، این باور تقویت شده است که برای ایجاد و حفظ سازمانی موفق، نیازمند کارکنانی یاد گیرنده ایم. کارکنانی که گردش دانش انباشت شدهی آنان درون شبکههای ارتباطی مبتنی بر اعتماد و در چهارچوب ضوابط، موجب بالندگی متقابل آنان و در نهایت سرافرازی سازمانشان شود. از آنجایی که در جامعهای اطلاعاتی دارای تغییر فزایندهی کنونی، دائماً سازمان ها با مسایل جدیدی رویارو میشوند، این یادگیرندگی باید هم وجه بیرونی و هم وجه درونی داشته باشد. وجه بیرونی یادگیرندگی به یادگیری از طریق آموزههای علمی و تجربی موجود و وجه درونی آن به خلاقیت افراد در اندیشه ورزی، ترکیب ایدهها و آفرینش ایدههای جدید باز می گردد. به بیانی دیگر، سازمانی که نتواند از ذهن جمعی خلاق و نیز ذهن فردی و گروهی خلاق بهره ببرد، نخواهد توانست با محیط پرنوسان و بحران خیز این عصر مواجهه ای پیروزمندانه داشته باشد.
سازمان تأمین اجتماعی، در برنامهی راهبردی خود این مهم را مدنظر داشته و تاکنون تلاش برنامه ریزان سازمانی بر این بوده که بیشترین مشارکت ممکن را جلب کنند. از آنجایی که قلب برنامه ی راهبردی، نه امور روزمره ی سازمانی، بلکه ایده های خلاقانه در مسأله یابی، حل مسأله و ارزیابی آن هاست، این مهم می بایستی تداوم می یافت و تکمیل می گشت. در فرصتی که با عنوان «جشنوارهی خلاقیت سازمانی» پیش روی یکایک کارکنان نهاده ایم، چشمداشت ما، مشارکت حداکثری کارکنان است. میخواهیم این باور رایج که مدیران ارشد سازمان، به ایده ها و اندیشه های کارکنان سطوح اداری پایین تر اهمیت نمی دهند را از بنیاد در هم شکنیم. اگر شما سیاست گذار کلی سازمان بودید، یا در حوزه و سطحی خاص تصمیم گیر بودید، کدام مسایل و چالش ها را پیش روی خود، بخش تان و سازمان می دیدید؟ تلاش شما برای پاسخ به این پرسش ها در جشنواره ی خلاقیت را می ستاییم و به نحوهی شفاف، خود را مکلف میدانیم که بهترین و مفیدترین ایده های ارایه شده را انتخاب و به کار بندیم، ضمن اینکه از صاحبان ایده های برتر به نحو مقتضی تقدیر به عمل آورده می شود.
در نظر گرفتن مشارکت، به عنوان یکی از اصول برنامه ریزی سازمان، جز اهداف انسان گرایانه ای که به دنبال سهیم نمودن کارکنان در سرنوشت سازمان خویش و حفظ کرامت انسانی آنان می باشد، به هدف ایجاد سازوکاری برای آفرینش جمعی نظام برنامه در دستور کار قرار گرفت. این مهم، موجب می شود که برنامه آفریدهی فرد یا گروه خاص نباشد، و بازنماگر حداکثری ایدهها و منافع گوناگون سازمانی گردد. با نگاهی بلند مدت، انتظار میرود که در این صورت، یک سنت برنامهریزی پدید آید و نواقص طبیعتاً متعدد خود را در طول زمان رفع کند.
جلب مشارکت حداکثری سرمایه های انسانی، علاوه بر بهره گیری از ذخیره ی دانش و هوش سازمانی ای که معمولاً در تمامی سازمان ها زیر سایه ی سنگین "وابستگی به مسیر" و "انجام وظایف روزمره" مسکوت می مانند، در درازمدت به تقویت سرمایهی اجتماعی برنامهای میانجامد و ذهنجمعی سازمان را از جهتگیریهای عقلایی آکنده میسازد. همین سرمایهی اجتماعی برنامهای است که بعدها خواهد توانست همچون سدی در برابر سلایق و علایق شخصی در تصمیم گیری و اجرا ایستادگی کند و بدین ترتیب فضا را برای حفاظت هرچه بیشتر از حقوق بیمه شدگان فراهم سازد.
پیشاپیش مراتب سپاس و قدردانی خود را از تمامی مشارکت کنندگان در این فرآیند اعلام میدارد.
انتهای پیام/