به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهرداد علی بخشی جانشین مدیریت بحران رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: افراد در تماس با مواد محترقه و منفجره به شکل های متعددی دچار آسیب می شوند که این آسیب ها می تواند ناشی از برخورد ترکش ماده انفجاری تا سوختگی حرارتی و یا شیمیایی باشد.
وی ادامه داد: همچنین قرار گرفتن در معرض موج انفجار و ریزش ساختمان متاسفانه عوارض متعددی مانند نابینایی، قطع عضو، جوشگاه های دائمی روی صورت و بدن، ناشنوایی و دیگر آسیب ها را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته 17 تن، جان خود را از دست دادند که از این شمار فوت شده، 8 تن در استان تهران جان باختند.
جانشین مدیریت بحران رئیس سازمان پزشکی قانونی افزود: همه 17 جانباخته حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته، مرد بودند.
وی ادامه داد: از این شمار تلفات در سال گذشته در استان های آذربایجان شرقی و غربی و سیستان و بلوچستان هر کدام یک تن تلفات و استان های قزوین، فارس و گیلان نیز هرکدام 2تن تلفات داشتند.
علی بخشی با بیان اینکه آسیب های روانی ناشی از استرس وارد شده به افراد یکی دیگر از این نوع صدمات است، ابراز امیدواری کرد که در چهارشنبه آخر امسال با رعایت اصول اخلاقی و ایمنی شاهد حوادث و آسیب های کمتری نسبت به گذشته باشیم.
وی از جوانان خواست به پاس ایثار آتشنشانان حادثه پلاسکو و تصمیم خودجوش و جمعی مردم برای پرهیز از خرید و استفاده از وسایل محترقه، جان و سلامت خود و دیگران را برای به دست آوردن شادی های لحظه ای به مخاطره نیندازند.
جانشین مدیریت بحران رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در بیشتر این حوادث به دلیل اینکه افراد خودشان حادثه را ایجاد می کنند و شاکی وجود ندارد، به پزشکی قانونی ارجاع نمی شوند.
وی اعلام کرد: در مواردی که به دنبال یک حادثه فردی به عنوان مثال به دنبال آلودگی صوتی ناشی از مواد محترقه دچار مشکل می شود و شاکی موجود است به پزشکی قانونی ارجاع می شود.
علی بخشی تاکید کرد: تمام افرادی که در حوادث چهارشنبه آخر سال بر اثر اقدام خود یا دیگران فوت شده باشند، بر اساس مواد 19 گانه پزشکی قانونی باید برای تعیین علت فوت به پزشکی قانونی ارجاع شوند.
انتهای پیام/