بافت عشایری و روستایی و وجود آداب و رسوم کهن فرهنگی و دینی در کهگیلویه و بویراحمد سبب خلق آثار معنوی زیادی در فرهنگ و سنن مردم این استان شده است.
محمود باقری این آثار را شامل «لباس محلی زنان»، «لباس محلی مردان»، «مهارتهای ساخت زیورآلات میخک و میلو» و «قهصهای موسیقی در آلات ساز و نقاره» عنوان کرد.
وی تعداد آثار معنوی ثبت شده کهگیلویه و بویراحمد را پنج اثر ذکر کرد و گفت که پیشینه فرهنگی و تاریخی این استان سبب وجود تنوع آثار معنوی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: لباس و موسیقی محلی استان، عامل مهمی در جذب گردشگران و شناساندن استان به سایر نقاط کشور است.
باقری عنوان کرد: لباس محلی کهگیلویه و بویراحمد از جمله جذابیتهای بومی این استان است و زنان و مردان استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله زنان و مردان ایرانی هستند که هنوز به پوشاک سنتی و محلی خود پایبند بوده و از آنها در بیشتر اوقات و بهویژه در جشنها و مجالس عروسی استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: پوشش و حجاب کامل و تنوع رنگها و پارچهها، جلوه خاصی به لباس محلی زنان در این استان بخشیده است.
باقری عنوان کرد: این لباس از سه بخش اصلی تشکیل شده است که مجموع این سه بخش، پوشش کاملی را برای زنان به همراه دارد.
موسیقی سنتی این استان نیز بر اساس کلام و سازی که توسط نوازنده نواخته میشود، انواع مختلف و متنوعی دارد، هر نوع موسیقی دارای مقامهای مختلف بوده که مضمون شعر گونه خاص خود را داشته و «قهص» نامیده میشوند.
میلو و میخک از جمله دستساختههای زنان کهگیلویه و بویراحمد است که دارای قدمت تاریخی بسیار طولانی در مناطق روستایی و عشایری این استان بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد با 700 هزار نفر جمعیت 9/ درصد جمعیت و همین میزان از مساحت ایران را دارد.
انتهای پیام/ش