در این مراسم بهمن بنی هاشمی شاعر و پژوهشگر در خصوص کتاب «همسکوت» گفت: اولین مسئله ای که در مواجهه با مجموعه غزل جلب توجه می کند شکل صوری و شاید بخش بیرونی غزل است که قافیه وارایه های بدیعی می شود. در مجموعه شعر همسکوت 36 غزل است. حدود 13 غزل ان با یک وزن به خصوص سروده شده اند. تنوع وزن در این مجموعه شعر به نسبت این 36 غزل بسیار زیاد است. شاعر 14 وزن متفاوت را به کار برده است.
وی افزود: شاعر در مجموعه شعر همسکوت در تعداد زیادی از وزن ها طبع ازمایی کرده است,یک موضوعی درباره موسیقی شعر بیان میکنند که به لحن شاعر مربوط می شود. شاعر در یک وزن شعری راحتتر شعر می گوید ان وزن جزیی از لحن شاعر شده است.
این پژوهشگر با اشاره به استفاده شاعر از خوداگاه شعر هنگامی که از وزنی استفاده میکند که سر ضربهای آن با یکدیگر اختلاف دارند، بیان کرد: وقتی شاعر یک قافیه را در اثر خود میآورد سیری از واژه را تداعی میکند سیر تداعیهایی که واژه قافیه در مجموعه همسکوت تداعی می ند از یک خانواده نیست. ترکیبهایی مانند ملافه غم یا پتوی ماتم در این مجموعه شعری دیده میشود. میتواند یک نوع اضافه تشبیهی باشد که شاعر از دو واژه متفاوت ساخته است. این موضوع در تعداد کمی از ابیات مجموعه شعر همسکوت دیده میشود. غزل هایی که نسل ما میگوید یک نوع آشنایی زدایی مخصوص به خود را دارد که در دالها اتفاق نیفتاده است بلکه در مدلول ها اتفاق افتاده است و همین آشناییزدایی مورد توجه فرمالیستها بوده است. تمام ابیات یک شکل مستقل از یکدیگر دارند و ارتباط این ابیات به هم در فضا سازی شاعر اتفاق میافتد.
در ادامه مراسم آرش کامور آهنگساز و نوازنده در خصوص سعید سکاکی بیان کرد:من غم سعید را همیشه با ارتباطهای دوری که داشتیم،احساس کردم این غمی که در ادبیات دارد را غم خراسانی می نامم.این غم پیش برنده است.شاعر آینهساز و خواننده آینهدار جامعهاش است. یک مقدار آینهداری داشته باشیم. پیش از این غزلهای سعید سکاکی را گرفتم امیدوارم بر روی آن آهنگسازی کنم.
در ادامه مراسم میلاد عرفانپور با اشاره به آشنایی خود با سعید سکاکی در سال 92 گفت: پشت ما به بسیاری از بزرگان ما است. بزرگان نیشابور را از جمله عطارها شفیعی کدکنی ها و بدیع ها می بینیم. امروز هم سعید سکاکی را می بینیم. دوره آشنایی با وی از جلسات شهرستان ادب با عنوان آفتابگردانها بود از همان ابتدا در شعرش نشانه نبوغش را میدیدیم.و ی جزو نخبگان دورههای آفتابگردان شهرستان ادب بود.
در ادامه مراسم سعید سکاکی شاعر بیان کرد: در ابتدا علیرضا بدیع بود اولین غزلی که برایش فرستادم خیلی ذوق زده شد و مرا تشویق کرد. جدا از آنکه آموزگار بود پناه و تکیهگاه نیز بود, پس از آن استاد کاکایی بودند که در دانشگاه جلسات هفتگی و کارگاههای شعر داشتند. بعد از آن میلاد عرفانپور بود که در شهرستان ادب با وی بودم. میخواستم 70 غزل چاپ کنم انتخاب شعرها به جز 2 شعر را بدیع انتخاب کرده بود.
پدر سعیدسکاکی نیز درباره وی اظهار داشت: سعید مهندسی میخواند و تصورش را نمی کردم که شاعر شود.وی تا قبل از دانشجوییاش شعر نمیگفت و شعر نمیخواند خیلی به مسائل علمی ریاضی و فیزیک علاقهمند بود. اصلا فکر نمیکردم یک زمان اینجا برای رونمایی از مجموعه شعرش بیایم.
در پایان مراسم از کتاب همسکوت اثر سعید سکاکی رونمایی شد.
انتهای پیام/