سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی های مخترع شبکه جهانی وب از فضای ناامن اینترنت

پس از گذشت 28 سال از ایجاد شیکه جهانی وب، مخترع آن نتوانست نگرانی هایش را از فضای ناامنی که در این شبکه ایجاد شده پنهان کند.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مردی که 28 سال پیش شبکه جهانی وب را اختراع کرد امروز برای نجات آن اعلام آمادگی می کند. تیم برنرز لی طرحی تفصیلی درباره آینده این شبکه جهانی ارائه کرد و نسبت به آنچه در طول سال گذشته در این شبکه اتفاق افتاده هشدار داد. برنرز در بیانیه ای که از لندن صادر می شد گفت: در طول 12 ماه گذشته سه موضوع باعث نگرانی من شده و معتقدم باید در جهت تحقق پتانسیل واقعی وب تلاش کنیم تا این شبکه جهانی در خدمت همه بشریت باشد.

برنرز 3 موضوع کلیدی و مهم را شناسایی کرده که از نظر او در وضعیت کنونی اینترنت بسیار نگران کننده به نظر می رسند. اولین نگرانی او میزان اطلاعات شخصی ای است که در وب منتشر می شود. او معتقد است بسیاری از سایت ها دسترسی رایگان به محتوا را برای کاربران فراهم می کنند و در عوض اطلاعات شخصی آنها را دریافت می کند. کاربران شرایطی را که سایت ها برایشان تعیین می کنند به راحتی می پذیرند بدون آنکه بدانند در ازای آن، اطلاعات شخصی شان به تاراج می رود.

نگرانی دوم تیم برنرز انتشار انبوه اطلاعات غلط یا اخبار جعلی است. اکثر مردم اخبار را از سایت های معدودی کسب می کنند و اغلب در تله کلیک گرفتار می شوند. به اعتقاد او امروزه اطلاع رسانی غلط و شیوع اخبار جعلی اصلاً کار سختی نیست.

سومین موضوع نگرانی مخترع وب، عرصه تبلیغات سیاسی در اینترنت است؛ تبلیغاتی که اغلب پنهانی صورت می گیرد و سرشار از اطلاعات غلط می باشد. برنرز لی همچنین از نگرانی هایش درباره جاسوسی دولت ها و نظارت بر استفاده شهروندان از اینترنت گفت. او تلویحاً به افشاگری های ویکی لیکس از اسناد مربوط به جاسوسی سیا از شهروندان اشاره کرد و گفت کنترل کاربران از سوی دولت ها روز به روز بیشتر می شود. به اعتقاد برنرز این کار تأثیر وحشتناکی روی آزادی بیان خواهد داشت و مانع از آن می شود که وب فضایی برای کشف موضوعات حساسی همچون سلامت، مذهب و ... باشد.

تیم برنرز لی در سال 1989 شبکه جهانی وب را ایجاد کرد تا تریبون آزادی برای همه افراد باشد و همه بتوانند در هر مکانی اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند اما هک های گسترده و انتشار اخبار جعلی از طریق ربات ها امیدهای او را ناامید کرد. برنرز لی تلویحاً به رویداد غیرمنتظره ویکی لیکس اشاره کرد که نشان می داد سازمان سیا با استفاده از ابزار پیچیده هک، از طریق گوشی های تلفن و تبلت جاسوسی می کرده است.

مخترع شبکه جهانی تنها یکی از هزاران متخصص فناوری است که معتقدند گسترش این سایت ها می تواند حریم خصوصی و حتی امنیت میلیون ها انسان را به خطر بیاندازد. علی رغم این نگرانی ها، او پیشنهادهای دلگرم کننده ای نیز برای آینده این شبکه و نجات آن دارد که فعلاًآنها را بازگو نکرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.