به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رژیم سعودی در سالهای اخیر دخالتهای گستردهای در منطقه غرب آسیا داشته است که نمونه آن ویرانی زیر ساختهای کشورهایی نظیر یمن، سوریه و عراق است. پترو دلارهای آنها همواره ابزاری برای خرید همپیمان، تروریست، جزیره و حتی کشور گشایی بوده است.
سعودیها در ماههای اخیر به دنبال خرید همپیمان در غرب آسیا، شاخ آفریقا و حتی آسیای شرقی بودهاند و در این زمینه اقداماتی هم صورت دادهاند. از جمله این اقدامات میتوان به خرید دو جزیره «تیران» و «صنافیر» و اعطا کمک مالی به مصر به مبلغ 2 میلیارد دلار اشاره کرد.
** خرید جزایر مصری با هماهنگی صهیونیستها
ملک سلمان در سفری که در ماه مارس سال گذشته به کشور مصر داشته و برخی توافقها با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور انجام داد که یکی از آنها واگذاری جزایر «تیران» و «صنافیر» بوده است. توافقی سه جانبه که بین مصر - اسرائیل - عربستان سعودی امضا شد و قبل از تحویل در یک اقدام هماهنگ رژیم کودک کش اسرائیل کاملا در جریان گذاشته شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی درباره تصمیم دولت مصر مبنی بر واگذاری مالکیت جزایر «صنافیر» و «تیران» به عربستان سعودی، نوشت: مقامات مصری پیشتر به اسرائیل اطلاع داده بودند که قصد دارند مالکیت دو جزیره را به عربستان سعودی واگذار کنند. یکی از اختلافاتی که عامل برهم خوردن روابط دوستانه مصر و عربستان شد مسئله برقراری مرزهای آبی میان دو کشور و حاکمیت ریاض بر دو جزیره تیران و صنافیر بود که دادگاه استیناف مصر در زمستان 2016 توافق میان عربستان و مصر درباره تعیین مرزهای دریایی دو کشور را تأیید کرد.
این دو جزیره برای عربستان از آن جهت اهمیت دارند که عملا در مبدا ورود به خلیج عقبه قرار گرفته است. خلیج
عقبه تنها منفذی است که اسرائیل برای ورود به دریای سرخ دارد از سوی دیگر
خلیج اردن نیز از طریق بندر عقبه در این خلیج قرار گرفته است. چرا که این دو جزیره عملا مسلط بر هرگونه رفت وآمد کشتیها و
زیردریاییها به داخل خلیج است و این مناطق نحوی دروازه های ورودی «خلیج عقبه» محسوب می شوند که برای اسرائیل و صحرای سینا حکم مرگ و زندگی را دارد!
** کمکهای مالی عربستان با چه هدفی صورت میگیرد؟
جیبوتی و سودان دو کشوری بودند که درجنگ یمن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به ائتلاف سعودی کمک کردند. همین امر موجب شد تا سودان با وساطت عربستان مشمول لطف کاذب آمریکا قرار بگیرد و جیبوتی با کمکهای رژیم سعودی رابطه خود را با ایران قطع کند. سودان نیز قبل از حمله رژیم سعودی به یمن مواضع مستقلتری نسبت به رژیم سعودی داشت. اما با شروع حمله به یمن مقامات "خارطوم" با طمع دریافت رشوه های هنگفت با عربستان همکاری کردند.
گزارشهای متعددی در خصوص اینکه دولت ریاض یا یک نهاد تجاری سعودی قصد دارد جزایر مرجانی فافو را در ازای 10 میلیارد دلار خریداری کند، منتشر شده است که رقم پیشنهادی برای خرید این 28 جزیره تقریباً دو برابر درآمد مالدیو برآورد شده است!
این در حالیست که دفتر ریاستجمهوری مالدیو در بیانیهای طرح فروش این جزایر مرجانی به هر «نهاد خارجی» را "قاطعانه" رد کرده و میافزاید که دولت با هدف انجام طرحهایی برای توسعه فافو که «نتایج مثبتی» برای کشور به همراه خواهد داشت با «سرمایهگذاران» در حال رایزنی است. احمد نسیم وزیر امور خارجه پیشین و از اعضای حزب اتحاد مخالفان مالدیو نیز روز جمعه در شهر کلمبو در سریلانکا به خبرنگاران تصریح میکند به صراحت به حکام سعودی اعلام میکنیم که مخالف فروش خاک کشورمان هستیم.
رهبران حزب اتحاد مخالفان و حزب دموکراتیک مالدیو میگویند دولت در آستانۀ سفر ملک سلمان به مالدیو دستور سرکوب فعالان گروههای مخالف را صادر کرده است. همچنین همزمان با انتشار گزارشهایی درباره تلاش عربستان سعودی برای خرید جزیره از مالدیو، احزاب مخالف این کشور نسبت به سفر ملک سلمان بن عبدالعزیز آلسعود به مالدیو اعتراض کردهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همپیمانان رژیم سعودی در جنگ یمن از مواهب مالی و معنوی کمکهای رژیم کودک کش و تروریست پرور سعودی بهرمند هستند و گزارشهای متعددی از کمکهای مالی آشکار و پنهان عربستان به همپیمانانش در مصر و سودان و ... منتشر شده است.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/