سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاریجانی در گفتگوی ویژه خبری:

کشوری مانند عربستان که هیچ رکورد حقوق بشری ندارد عضو سازمان حقوق بشر است/گزارشگر حقوق بشر منافقین را بعنوان مدافع حقوق بشر می داند

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: گزارشگر حقوق بشر منافقینی که علیه ملت ما و بدتر از داعشی ها هستند را بعنوان مدافع حقوق بشر می داند

 به گزارش  خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تبیین مواضع دوگانه مجامع بین المللی در قبال موضوع حقوق بشر پرداخت.

وی در ابتدای این بحث در پاسخ به این سوال که شورای حقوق بشر سازمان ملل باید چه می کرد تا شرایط حقوق بشر از وضعیت بهتری برخوردار می شد، گفت: یکی از نهاد های مهم در داخل ساختار سازمان ملل شورای حقوق بشر است که اهمیت آن به مثابه شورای امنیت سازمان ملل است.

وی افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل در یکی از جلسات سالانه اش که از مهمترین جلسات آن است و در ایام آخر سال شمسی برگزار می  شود ، طی ۴ هفته به بررسی مسائل مختلف در این حوزه می پردازند و قرار است تا در این جلسات از لحاظ تئوریک، کشورها از مسائل مختلف حقوق بشری و تعرضات بحث کنند و جهت تعمیق قضیه، مفاهیم و آینده مباحث حقوق بشری، مباحثه دوستانه و برادرانه ای داشته باشند.

سازمان ملل یک تئاتر سیاسی و گاهی کمیک است

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با تاکید بر اینکه واقعیت سازمان ملل با مباحث تئوریکی  که نسبت به آن وجود دارد خیلی متفاوت است، اظهار داشت: سازمان ملل در واقعیت، عملا یک تئاتر سیاسی و گاهی کمیک است که آمریکا و برخی متحدان اروپایی او تعزیه گردان این تئاتر سیاسی هستند.

لاریجانی در ادامه به یک نمونه از این تئاتر سیاسی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در بحث کودک کشی که یکی از جرایم بزرگ جنگی و جنایت علیه بشریت است در سازمان ملل انواع کنوانسیون ها را برای دفاع از حقوق کودک داریم اما زمانی که به پدیده کودک کشی در دنیا نگاه می کنیم وسیع ترین اتهامات کودک کشی مربوط به ما است و یا زمانی که در یمن هزارن کودک با بمب های خوشه ای سعودی و دیگران تکه و پاره می شوند و از نبود غذا از بین می روند در گزارش یونیسف علت کودک کشی در یمن را جنگ ها داخلی عنوان می کنند، آیا بمب های خوشه ای نشاندهنده جنگ داخلی است؟

وی افزود: همچنین یک بار نیز سازمان ملل در زمان بانکی مون نام عربستان را از لیست کشورهای کودک کش خارگ می کند و در مقابل تلویزیون چکی را نشان می دهد و عنوان می کند به این دلیل این اقدام صورت گرفته است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: از سوی دیگر در گزارش دبیر کل و شورای حقوق بشر موضع گیری های مختلفی در مورد کشور ما صورت می گیرد و ما را متهم به کودک کشی می کنند.

لاریجانی تاکید کرد: یکی از اهداف این تجمع، آینده نگری و تعمق بخشی به مسائل حقوق بشری است تا ببینیم بشر چه مسائلی مواجه است که اگر این مهم صورت گیرد اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
 
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به حقوق همجنسگرایان به عنوان مهمترین موضوع در آینده نگری مفهومی حقوق بشر اشاره کرد و با طرح این سوال که آیا واقعا تئاتر از این کمیک تر وجود دارد، اظهار داشت: البته سازمان ملل نجات پیدا می کند و این استراتژی ما و خیلی دیگر از کشورها است که از این حالت خارج شود ضمن آن که اگر شورای حقوق بشر به تجمعی تبدیل شود که کشورها دور هم بنشینند و تجربه و میراث فرهنگی و مدنی خود را بیان کنند اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص نگاه دولت جدید آمریکا به مسائل حقوق بشری و تهدید به خروج از شورای امنیت و سازمان ملل گفت: ممکن است بخشی از ادبیات حکومت جدید در آمریکا غیر منتظره باشد اما بخش دیگر آن غیر منتظره نیست بلکه یک نوع شفافیت در آن صورت گرفته است.

لاریجانی یادآور شد: زمانی که شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شد آمریکا به مدت دو سال و اندی از حضور در آن اجتناب کرد و دلیلش این بود که مکانیزم گزارش گیری یو پی آر که جمهوری اسلامی پرچمدار آن بود را در شان خود نمی دانست لذا بحث عدم پیوستن آمریکا به شورای حقوق بشر سابقه دارد، البته در زمان ریاست جمهوری اوباما این کشور نیز عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل شد و برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل در این شورا در باره رفتار حقوق بشری خود صحبت کرد که در این رابطه نیز کنگره آمریکا عنوان کرد خفت از این بزرگتر نیست. 
 
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه یا بیان اینکه خودبزرگ بینی در آمریکا یک مرض کرونیک است منتها ادبیات ها با یکدیگر متفاوت است بیان داشت: ترامپ ادبیات غیر مترقبه ای دارد که حتی هم پیاله های حزبی او نیز از او فاصله گرفته اند و از این جهت مواجه دولت آمریکا با موضوع حقوق بشر جدید است.

وی در ادامه به مساله نژاد پرستی اشاره کرد و با بیان اینکه چند نوع نژاد پرستی داریم گفت: یک نژاد پرستی مبتنی بر یک اعتقاد بیولوژیک است و در یک نوع دیگر نژاد پرستی افراد معتقدند در میراث تاریخی یک تفکر یا ملتی بالاتر از دیگران هستند اما بدخیم ترین نژاد پرستی این است که گروهی بر اساس خود محوری عنوان می کنند چون زور دارند همه باید آن ها را بپرستند که این نوع نژاد پرستی در آمریکا دامن زده می شود.

لاریجانی در همچنین در خصوص اینکه چرا شورای حقوق بشر سازمان ملل نسبت به اظهارات اسلام هراسانه ترامپ واکنش نشان نمی دهد  اظهار داشت: سازمان ملل به جای اینکه مجمعی باشد که ملت های دنیا در آن تجربیات مدنی خود را با احترام بیان کنند به یک تئاتر تبدیل شده که آمریکا، برخی متحدان اروپایی او و اذنابش تعزیه گردان آن شدند و شورای حقوق بشر هم همین طور است و اعضای این شورا ۴۷ عضوی هستند که با رای مجمع عمومی انتخاب می شوند و کشوری مثل عربستان که هیچ رکورد حقوق بشری ندارد در آن عضو است.

ایران لنگر دموکراسی است


وی ایران را لنگر دموکراسی دانست و با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری در سال آینده گفت: ساختار دموکراتیک در ایران از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و ساختار مدنی ما یک سر و گردن بالاتر از کشورهای منطقه است؛ آیا حقوق بشر بدون دموکراسی امکان دارد؟ حقوق بشر بدون دموکراسی جوک است؛ ایران بالاترین رکورد را در اساسی ترین محور حقوق بشر دارد و در صحنه بین الملل در این زمینه رقیب نداریم منتهی مورد تعرض قرار می گیریم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری پیرامون تعیین گزارشگر ویژه برای ایران گفت: در سازمان ملل مکانیزم های گزارشگری متعددی تعبیه شده است که می توان به گزارشگری موضوعی، upr، ویژه کشوری و حادثه اشاره کرد.

وی تصریح کرد: برای کشوری که  حقوق بشر در آن کشور زیر سوال رفته باشد  و یا اگر تعرضات حقوق بشر بسیار وسیع شده باشد  گزارشگر ویژه تعیین می شود اما باید اذعان داشت که باید برای رژیم صهیونیستی  گزارشگر ویژه تعیین شود.

گزارشگری را به عنوان تئاتر قبول ندارم


لاریجانی با اشاره به اینکه، گزارشگری را به عنوان تئاتر قبول نداریم افزود:  قوانین کشور ما کاملا شفاف است و اگر نگرانی وجود دارد آمریکا اولین کشوری است که حقوق بشر را به زیر سوال برده است.

تعیین گزارشگر ویژه برای ایران ناموجه است


وی با تاکید بر اینکه، تعیین گزارشگر ویژه برای ایران ناموجه است عنوان کرد:  ما در رابطه با گزارشگر ویژه پرخاشگری نمی کنیم و بحث های ما حرفه ای است.

گزارشگر ویژه نباید وارد تبلیغات شود

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه،  گزارشگر ویژه نباید وارد تبلیغات شود اظهار داشت: خانم گزارشگر ویژه ای که برای ایران تعیین شده در طی 3 ماه چندین بار از امکانات سازمان ملل علیه ایران استفاده کرده این در حالی است که گزارشگر ویژه نمی تواند علیه ما بیانیه صادر کند لذا، بنده در این رابطه نامه نوشتم.

این خانم گزارشگر متدولوژی ندارد

لاریجانی با اشاره به اینکه، گزارش باید تهیه شود نه موضع گیری ادامه داد:  این خانم گزارشگر متدولوژی ندارد  لذا این فرد باید در نظر داشته باشد که وقتی گزارش تهیه می کند باید از متدولوژی استفاده کند.


دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه،  ایشان باید گزارشی با روش شفاف ارائه دهد و باید راستی آزمايي  کند افزود:  در این صورت است که ما پاسخ می دهیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه، گزارش حرفه ای باید براساس مصوبات عملی گزارشگری شورای حقوق بشر باشد اظهار داشت : این خانم گزارشگر باید با قوانین و حقوق ایران آشنایی داشته باشد زیرا ایشان از استقلال قوا در ایران اظهار نگرانی کرده است.

وی ادامه داد: این گزارشگر نوشته که در ایران قوه قضائیه به شدت تحت تاثیر قوه مجریه است و یک قاضی می تواند به راحتی توسط دولت جا به جا شود آیا یک دانه قاضی در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که توسط دولت جدا شده باشد؟ کسی که این مقدار از قوانین ما نا آگاه است چطور می تواند کار کند.


وی با بیان اینکه،  گزارشگر ویژه باید به قوانین ما احترام بگذارد افزود: ایشان باید بگويد عمل ما با کدام یک از تعهدات امضا شده بین الملل مغایرت دارد.

استاندارد بین المللی یک ژست است

وی با اشاره به اینکه، استاندارد بین المللی یک ژست است ادامه داد:  در هیچ یک از اسنادی که ما امضا کردیم  مدافع حقوق بشر ندارد.

لاریجانی با اشاره به اینکه، منافقینی که علیه ملت ما هستند را ایشان جزء مدافعان حقوق بشر می داند گفت:  ایشان در 7-8 پاراگراف نوشته افرادی که در فتنه88 حضور داشتند را چرا تحت پیگرد قرار داده ايد، ایشان اصطلاحات را بی جا به کار می برد باید بگويد کسی که ما گرفتیم می تواند استاد دانشگاه، نویسنده ، روحانی و قاضی باشد ایشان باید بگويد جرم این افراد در قوانین ما چه بوده است آیا آیین دادرسی ما خوب پیاده شده یا نه؟

گزارشگر ویژه تروریست های ریگی و حاضران در فتنه88 را مدافعان حقوق بشر می داند

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه، این گزارشگر تروریست های ريگي را مدافعان حقوق بشر می داند تصریح کرد:   ما  استاندارد بین المللی نداریم اروپایی ها و آمریکا استاندارد بین الملل دارند.

لاریجانی ادامه داد: دو سناریو در زمان امام  پیرامون حقوق بشر مطرح شده بود در یک سناریو مطرح شود که احکام اسلام را موقتا تعطیل کنیم تا از دست آمریکا خلاص شویم و سناریوی دیگر  مطرح می کند که  اصلا به آمریکا اعتنا نکنیم و از سازمان ملل بیرون بیاییم.


وی با اشاره به اینکه، اساس حکومت ما بر اسلام است گفت:  امام فرمودند سرزنش کسی را در اجرای اسلام گوش نمی کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه، اسلام چارچوب مترقی و پیشرفته است اظهار داشت: باید در تمام مجامع بین الملل با قدرت شرکت کنیم لذا نباید هیچ فرصتی را  برای بیان دیدگاه هایمان از دست بدهیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه، باید در برخورد با چالش ها داهیانه و محکم باشیم ادامه داد: ستاد حقوق بشر نهادی است که در آن وزارتخانه های مختلف، نهادهای انتظامی، امنیتی و قضایی حضور دارند.

شرکت جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر بسیار ضروری است



دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه، شرکت جمهوری اسلامی ایران  در شورای حقوق بشر بسیار ضروری است عنوان کرد: در صحنه جهانی مسائل بسیاری  وجود دارد که از آن دفاع می‌کنیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه، در شورای حقوق بشر قطعنامه علیه سوریه داریم گفت: در حالی که باید علیه تجاوز سوریه قطعنامه صادر شود.

وی با بیان اینکه، مکانیزم حقوق بشر70 ساله است گفت: در دوره اول جهان اسلام غایب و نرم رفتاری سکولار لیبرال بود و در دوره دوم مباحث حقوق بشر مربوط به مکانیزم سازی بود .

باید جای تفکر اسلامی در اسناد حقوق بشر باز شود


وی با اشاره به اینکه، در دور سوم مباحث حقوق بشر به بازگشت مفاهیم بر می‌گردد افزود:  غرب کارهای بدی انجام می دهد و مفاهیم را پاره می کند و چیزهای جدیدی می گذارد لذا، باید دیدگاه های خودمان را براساس تفکر اسلامی مطرح و جای آن را در اسناد حقوق بشر باز کرد.

لاریجانی با اشاره به اینکه، حق مسلم بیش از1/5 میلیارد مسلمان در دنیا است که راه و رسم زندگی خود را تعیین کنند اظهار داشت: ملت، دولت و مسوولان مختلف باید از فرصت تاریخی استفاده کنند و نحوه زندگی اسلامی را در  مجامع بین الملل و در اسناد  بین المللی مطرح کنند.

دوران اینکه جمعی در نیویورک بنشینند و برای کل بشریت نرم رفتاری بنویسند گذشته است



وی افزود : دوران اینکه جمعی در نیویورک بنشینند و برای کل بشریت نرم رفتاری بنویسند گذشته و باید جای جهان اسلام باز شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد:  منطق اسلام در سالهای آینده مشتری وسیع تری در صحنه جهانی پیدا خواهد کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: اجلاس حقوق بشر چهار هفته است که هر هفته به یک موضوع مربوط می شود.

وی با اشاره به اینکه، دیدگاه هایمان را در خصوص حقوق کودک به طور وسیع و حرفه ای بیان کرده ایم افزود:  تهاجماتی که به ما شده بر کسی پنهان نیست و از سوی دیگر، یک جاهایی خودمان تهاجم کردیم.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.