به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بررسی تازهترین اطلاعات منتشر شده این مؤسسه نشان میدهد همه کشورهای خاورمیانه در ماه ژانویه (دوازدهم دی تا دوازدهم بهمن) رشد دو رقمی تولید فولاد خام را تجربه کردند.
قطر در این دوره با رشد ۲۴. ۱ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال، بیشترین تغییر در میزان تولید فولاد خام را در منطقه ثبت کرد.
عربستان و امارات در این ماه به ترتیب ۱۶ و ۱۲. ۹ درصد افزایش تولید فولاد خام را نسبت به ماه مشابه سال میلادی گذشته داشتند.
تولید این محصول در ترکیه نیز با ۱۲. ۸ رشد در این دوره زمانی همراه بود.
وضع تولید جهانی
در ژانویه ۲۰۱۷ رشد تولید فولاد خام جهان هفت درصد ثبت شد که این رقم نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۱۶ که ۰. ۷ درصد بود، رشد ۱۰ برابری را نشان میدهد.
رشد تولید جهانی فولاد، نیاز رو به فزونی سنگ آهن را در بازار این فلز راهبردی یادآوری میکند.
کارشناسان براین باورند که رشد قیمت ۲۱. ۶ درصدی سنگ آهن در نخستین ماههای سال میلادی ۲۰۱۷، ممکن است در ماه آینده میلادی کمبود سنگ آهن پرعیار را تشدید کند.
در نخستین ماه میلادی امسال، چین به عنوان برترین تولیدکننده فولاد جهان رشد ۷. ۴ درصدی را در این زمینه ثبت کرد که نشاندهنده رشد تقاضا برای مواد اولیه در این بخش است.
ایران چهاردهمین فولادساز جهان محسوب میشود و در افق ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن را هدفگذاری کرده است.
میزان ذخیره سنگ آهن شناسایی شده کشور پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون تن اعلام شده که بیش از سه میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
دولت یازدهم از سال ۱۳۹۳ توسعه فعالیت اکتشاف معدنی را در دستور کار خود قرار داد؛ به گونهای که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اکتشاف مقدماتی ۵۵۰ میلیون تن ذخیره جدید سنگ آهن را گزارش کرده است که به ذخیره پیشین افزوده میشود.
انتهای پیام/