سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بندرعباس؛

صنایع دستی هرمزگان سوغاتی از نخل و دریا

صنایع دستی هرمزگان با الهام از فرهنگ، سبک زندگی، پوشش گیاهی و همجواری با دریا از جاذبه های گردشگری است که همواره مورد توجه و استقبال گردشگران قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس، محسن ضیایی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت:حصیربافی، جهله سازی،خوس دوزی،برقع دوزی،سواس بافی ،توربافی ،گرگور بافی ،تراش صدف و صنایع دستی دریایی از جمله صنایع دستی هرمزگان است.




وی افزود:هرمزگان مهمترین مرکز سواس بافی در ایران است.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت:صنایع دستی دریایی یکی از قدیمی ترین رشته های صنایع دستی هرمزگان است.

محسن ضیایی افزود:مواداولیه اصلی این رشته انواع صدف و گوش ماهی های دریا است که از سواحل کم عمق جمع آوری می شود که با برش ،رنگ آمیزی و چسباندن از آن ها تابلوهای زیبا یا مجسمه ساخته می شود.

صنایع دستی دریایی یکی از محبوبترین و پرفروشترین صنایع دستی هرمزگان است.



وی گفت:یکی از رایج ترین رشته صنایع دستی در هرمزگان حصیر بافی  است ، چرا که ماده اولیه  ان برگ درخت خرماست  که به وفور در دسترس هرمزگانی ها است.

سجاده حصیری، بادبزن، انواع سبد ، نوعی زیرانداز به نام "تک" ، درپوش کوزه، گلدان حصیری، ظرف میوه، مهمترین محصولات حصیربافی است.





مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت:سواس بافی هم یکی از شاخه های صنایع دستی حصیری ایران و رشته بومی هرمزگان است .

ضیایی افزود:در این صنعت ، با استفاده از رشته های برگ درخت خرمای وحشی وجود دارد ، نوعی پای افزار (پاپوش) به نام سواس بافته می شود که توسط برخی از مردم منطقه همچنان استفاده می شود.



وی گفت:خوس دوزی  از مهم ترین رشته  های  صنایع دستی و هنر های سنتی هرمزگان محسوب می شود.

در این هنر با نوارهای نقره ای باریک و بر روی پارچه های توری  ریز بافت تجلی یافته و گاهی ستاره هایی فلزی بر روی پارچه  می نشانند و از آن برای تزیینات روسری، چادر و مقنعه استفاده می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت: برقع دوزی از دیگر رشته های صنایع دستی هرمزگان محسوب می شود . دامنه ی تولید و  استفاده از برقع  مربوط به متاطق جنوبی و جنوب شرقی است.

برقع پوششی نقاب مانند و  دارای تزیینات رنگی و سوزن دوزی های بسیار زیبا است .
به برقع در  گویش محلی برکه گفته می شود و بانوان هرمزگانی از این نقاب برای پوشاندن صورت خود استفاده می کنند.





محسن ضیایی افزود:علاوه بر ایران استفاده از انواع و اقسام برقع در مدل های متنوع  در کشورهای افغانستان ،پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس رایج است.

 اگر قصد سفر به هرمزگان را دارید خرید صنایع دستی هرمزگان به عنوان سوغات و یادگار را فراموش نکنید.

42رشته صنایع دستی در هرمزگان فعال است.

بیش از 60 هزارنفر در زمینه تولید صنایع دستی در هرمزگان فعالیت می کنند.





انتهای پیام/ر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.