به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ فتحی بیرانوند اظهار کرد: سمندر لرستانی از گونههای نادر حیات وحش استان است که در لیست قرمز Iucn قرار داشته و در معرض تهدید است.
وی اضافه کرد: متأسفانه این گونه باارزش و اندمیک به سفره هفت سین نیز راه یافته بود و به قیمت بالا در بازارهای شب عید به فروش میرسید که خوشبختانه در دو سال اخیر با تشکیل کارگروه آمایش و پیگیریهایی که شد تاکنون شاهد فروش غیرقانونی این گونه نبودهایم.
فتحی بیرانوند با بیان اینکه همه دستگاههای ذیربط باید پای کار بیایند و از این گونه حمایت کنند، افزود: امسال نیز برنامههای حمایتی خود را با همکاری سایر ارگانها انجام میدهیم و بیش از پیش پیگیر حفاظت هستیم؛ همچنین قصد داریم چند روز آینده جلسات کارگروه آمایش محیط زیست را با این هدف در استان تشکیل دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از احداث دو پاسگاه سیار در زیستگاه سمندر خبر داد و افزود: همچنین قصد داریم با برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه جوامع بومی اهمیت موضوع را برای آنان تبیین کنیم تا در حفاظت از آن همکاری لازم را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کارهای علمی و مطالعاتی قابل اعتنایی در راستای حفاظت و شناسایی این گونه باارزش در استان در حال انجام است که نتیجه آنها برای حفاظت هر چه بیشتر آن مورد استفاده قرار میگیرد.
فتحی بیرانوند ادامه داد: همچنین استعلامات لازم جهت ارتقای منطقه سمندر 2 به شورای عالی محیط زیست تحویل داده شد تا در ادامه اقدامات اساسی پیگیر این موضوع انجام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تصویب طرح ارتقای منطقه سمندر 2 خبر داد و گفت: بر همین اساس حفاظت از منطقه با جدیت و شدت بیشتری انجام شده و تهدیدات پیش روی این گونه کمتر میشود.
وی با اشاره به جمعیت این گونه افزود: نمیتوان به طور دقیق تعداد گونه موردنظر را در طبیعت اعلام کرد اما با حفاظت و حمایتهایی که شده در این چند سال اخیر شاهد قاچاق آن در استان نبودهایم.
تخریب زیستگاه، آلودگی، زندهگیری و خروج از زیستگاه طبیعی و نگهداری در شرایط آکواریومی، سیلابها، تغییرات آب و هوایی و... از مهمترین عوامل آسیب رسانی به امپراطور لرستان است.
در همین راستا توانمند سازی ساکنان زیستگاهها، افزایش آگاهی آنان برای حفظ و حراست از این گونه برجسته ضرورتی انکارناپذیر است
انتهای پیام/ق