سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عارف در دومین کنفرانس جامع مدیریت شهری:

شوراهای شهر و روستا باید در جایگاه پارلمان محلی قرار گیرند/ برای حل مشکلات راهی جز نظام یکپارچه مدیریت شهری نداریم

رئیس کنفرانس جامع مدیریت شهری گفت: برای حل مشکلات راهی جز نظام یکپارچه مدیریت شهری نداریم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا عارف در مراسم افتتاحیه کنفرانس مدیریت شهری امروز صبح 16 اسفند ماه با اشاره‌ به برنامه سوم توسعه اظهار داشت: یکی از جهت‌گیری‌های ما در این برنامه بحث مدیریت شهری بود اما در آن زمان یکسری موانع در تفسیر برخی از اصول قانون اساسی وجود داشت و به همین دلیل دولت در راستای تمرکززدایی و اصلاح ساختاری در این بخش خیلی موفق نبود.

رئیس کنفرانس جامع مدیریت شهری با اشاره به اینکه نگاه تمرکززدایی در همه دولت‌های بعد از انقلاب بدون استثنا بوده است، اظهار داشت: از آنجایی که تمرکزگرایی برنامه‌های توسعه و پیشرفت را با مشکل مواجه می‌کند، همواره دولت‌ها خواستار تمرکززدایی بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در برنامه سوم جهت‌گیری اصلاح ساختار را داشتیم، تصریح کرد: تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان اولین گام اقدام مهمی در آن برهه بود.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با تأکید بر اینکه با درآمد جزئی و محدود نفت و مالیات چطور می‌خواهیم دولت همه مشکلات کشور را حل کند، اظهار داشت: معمولا قوانین ما طوری است که می‌توانیم مسئولیت را به گردن دیگران بیاندازیم که این مسئله به دلیل عدم شفافیت و تناقض قوانین است.

عارف با اشاره به اینکه در سال 80 بنده به عنوان معاون اول رئیس جمهور در برنامه‌ای که در راستای حل مشکلات ترافیک تهران در نظر گرفته شده بود حضور یافتم، یادآور شد: در‌ آنجا رئیس نیروی انتظامی و شهردار وقت کاملاً مشکلات را به هم پاسکاری می‌کردند و همین مسئله است که باعث شده بعد از 15 سال هیچ اتفاقی در عرصه ترافیک تهران نیفتد که اگر بخواهیم این مشکل مرتفع شود، راهی جز نظام یکپارچه مدیریت شهری نداریم.

رئیس کنفرانس جامع مدیریت شهری با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات شهری در اسناد بالا دستی هیچ مانع و مشکلی وجود ندارد، گفت: برای یکپارچه سازی نظام مدیریت شهری ما تنها نیازمند یک عزم جدی هستیم چرا که هیچ مانع قانونی و سیاستی برای رسیدن به این هدف نداریم.

وی با اشاره به اینکه وقتی اولین انتخابات شوراهای شهر و روستا را برگزار کردیم نگاه اصلی‌مان این بود که نمایندگان مجلس باید در جایگاه ملی قرار بگیرند و دغدغه‌های آنان مسائل فراتر جامعه باشد، اظهار داشت: نگاه ما این بود که شوراها در جایگاه پارلمان‌های محلی قرار بگیرند تا نمایندگان مجلس دیگر درگیر مشکلات جزئی چون آب، گاز و ... حوزه انتخابیه خود نباشند اما می‌بینیم که کماکان نمایندگان مجلس مجبورند در همان مسیر حرکت کنند و به همین دلیل در وظیفه قانون‌گذاری و نظارت خود دچار مشکل می‌شوند. 

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران ادامه داد: شورای اسلامی شهر و روستا که باید در جایگاه محلی قرار گیرد و در سیستم مدیریت شهری باید به ارتقای جایگاه شوراهای شهر و روستا پرداخته شود.

عارف با اشاره به اینکه از برنامه سوم بنا بود که دولت کوچک شود که در همان برنامه گام‌های کوچکی در این عرصه برداشته شد، متذکر شد: به نسبت سال 80 دولت بیش از 100 درصد متورم شده است و گامی جدی برای کوچک‌سازی آن صورت نمی‌گیرد.

رئیس کنفرانس جامع مدیریت شهری با بیان اینکه دولت باید با شهامت پشت لایحه جامع مدیریت شهری بایستد و وزرا نیز باید همگی در این راه کمک کنند، اظهار داشت: مجلس نیز باید وظیفه جدی خود را در اینجا انجام دهد چرا که برخلاف برنامه سوم دیگر مشکل قانونی برای تحقق این هدف وجود ندارد و اگر شورای شهر در جایگاه پارلمان محلی قرار گیرد، مجلس می‌تواند در بحث‌های کلان و قانون‌گذاری کار کند.

وی با بیان اینکه در عرصه شهرسازی و معماری بحث جدی ما بی‌هویتی شهرها است، خاطر نشان کرد: واقعا در کدامیک از شهرهای ما نوع معماری و ساخت‌وسازها براساس معماری ایرانی و اسلامی بوده است؟! 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.