سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای پرتنش و نفسگیر انتقال یک کبد +تصاویر

یکصدویازدهمین عمل پیوند کبد در بیمارستان آیت ا... طالقانی با موفقیت انجام شد. لحظه های نفس گیر پیوند کبد در اتاق عمل و زنده ماندن بیمار در عمل،باعث شد تا رکورد جدیدی در پیوند کبد ثبت شود.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکصدویازدهمین عمل پیوند کبد در بیمارستان آیت ا... طالقانی با موفقیت انجام شد. لحظه های نفس گیر پیوند کبد در اتاق عمل و زنده ماندن بیمار در عمل،باعث شد تا رکورد جدیدی در پیوند کبد ثبت شود. 
  
حدود ساعت 14در تماسی با سیدمحمدرضا نجات الهی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی کبد مجاری صفراوی و پیوند اعضا مطلع شدیم که برای برای انجام عمل کبد پیوندی از یک بیمار مرگ مغزی در مسیر بیمارستان سینا است. 
 
  
عضو پیوندی متعلق به پسری 18 ساله بود که متاسفانه دچار مرگ مغزی شده بود. 
 
حوالی ساعت 17 به محض ورود دکتر به بیمارستان آیت ا... طالقانی در بیمارستان حاضر شدیم.  
 
به گفته دکتر امیری مسوول هماهنگ کننده واحد پیوند کبد بیمارستان، قرار شد کبد به دختر 23 ساله ای که دچار بیماری هایپراگزالوری بود، پیوند زده شود. این بیماری در پی نقص ژنتیکی ایجاد می شود که در ساختن آنزیم هایی که کار متابولیزم را در کبد عهداه دار هستند رخ می دهد وباعث می شود کلسیم در بافت های مختلف بدن رسوب کند. 
  


کبد اهدا شده در شرایط خاص برای  انتقال نگه داشته می‌شد. این عمل جراحی بزرگ ساعت 20 شب با حضور تیم جراحی با حضور دو متخصص بیهوشی،  دو تکنسین بیهوشی، دو جراح پیوند کبد و کلیه با همراهی چهار دستیار جراحی، تعداد زیادی  پرستار، پرستاران هماهنگ کننده، پرستار دستگاه crrt، هماهنگ کننده پیوند اعضا، هماهنگ کننده بخش پیوند کبد و دو نیروی خدماتی صورت گرفت.  
 
دکتر نجات الهی به همراه دو دستیار خود مشغول کار در اتاق  آماده سازی عضو پیوندی شدند. با رعایت فاصله چند متری از پزشک و تیم پیوند در حال نظاره این عمل پیوند شدیم. 
 
زمانی که عمل تعویض دوکبد در حال انجام بود و کبد بیمار از بدن وی برداشته شد، طی مقایسه ای می شد از رنگ زرد کبد متوجه بیماری در این فرد شد.   
 
عمل جراحی بسیار خسته کننده و طاقت فرسا بود و هماهنگی و کار گروهی میان اعضای تیم بسیار بالا؛ از ابتدای عمل دکترنجات الهی هر سه تا چهار دقیقه یکبار اعمال حیاتی بیمار را با متخصص بیهوشی چک کرد. گویا بین 10 تا 18 ساعت بنا به شرایط بیمار این عمل به طول می‌انجامد. در هر حال پیوند کبد یک عمل جراحی ماژور ( بزرگ) است که درصد ریسک آن بسیار بالا است و تمامی جوانب این عمل طولانی باید  سنجیده شود از جمله پاهای بیمار، که به دلیل جلوگیری از لخته شدن خون و تورم با باند های کشی بسته می شود. 
 
ساعت حدود  6صبح، عمل جراحی پیوند  با موفقیت کامل انجام گرفته و تمامی تیم پیوند با خوشحالی وصف ناشدنی بالای سر بیمار حاضر میشوند. جالب است که تیم اتاق عمل در آماده سازی اتاق بیمار در بخش بیماران پیوندی هم با دیگر پرسنل همکاری می کنند و گویا خستگی در این کار معنا ندارد. تیم بزرگ پیوند طی شب گذشته بصورت شیفتی شاید مجموعا چیزی حدود 10 تا15 دقیقه استراحت کردند. 
 
پزشکان به رویاهای این دختر 23 و خانواده او  رنگ واقعیت بخشیدند. 
منبع: میزان
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
سلام استادمردبزرگ خدامحافظتون باشه.من فیروزه شکوری هستم.یکی ازبیماراتون.من حال خوبمواول به خدابعدمدیون شماوکادرپزشکیتون هستم.ایشالله همیشه سلامت باشییدومحتاج کسی نشوید.امین.
حسین مولودی
۱۸:۱۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
با عرض سلام و خسته نباشی خدمت استاد بزرگ و کادر درمانی طالقانی امیدوارم موفق و بدور از هر مشکلی باشید چند سالی است عمل شدم سپاس و حمد خدا و همین کادر درمانی و بخصوص استاد بزرگ دکتر نجات الهی . کردی از دیار کردستان م هر چند دورم و نمیتوانم صاحب خدمت باشم ولی دست مریزاد خدمتتان آرزوی تن سالم و شاد برایتان دارم
مجید رجبی
۲۲:۴۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
هر چقدر از دکتر نجاد الهی تشکر کنی یک درصد زحماتشان را نمی توانی جبران کنه من جونم را مدین ایشان هستم ممنونم
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۵
خسته نباشید، تمام پزشکان و کادر پزشکی که خالصانه در جهت کمک به مردم قدم برمی دارند، اجرشان را انشاء اله از خداوند و امام زمان بگیرید ، آمین