سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌هد؛

اولویت اول آحاد مردم «معیشت» است/ مسئولان اجرایی: «ایرباس نو» شاید این هفته بیاید...!

هواپیمای ایرباس ۳۳۰ که قرار بود هفته گذشته وارد کشور شود، اما اکنون زمان دقیقی برای ورود این ایرباس در دست نیست.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،نخستین ایرباس خریداری شده پس از 38 سال در تاریخ 22 دی ماه 1395 با حضور جمعی از دولتمردان و مدیران عامل شرکت های هواپیمایی وارد آسمان کشور شد، این ورود آنقدر برای دولتمردان دلنشین بود که انگاری از یاد بردند قرار است یکی از نتایج برجام  بهبود شرایط اقتصادی کشور باشد تا واردات هواپیماهای میلیاردی که حدود هفت سال پیش هزینه  آن پرداخت شده بود. حالا زمزمه هایی از ورود دیگر هواپیمای ایرباس 330 به گوش می رسد.
 
اما آنچه در این میان حائز اهمیت است ضرورت خرید این هواپیماهاست که چقدر برای ناوگان هوایی و البته اقتصاد کشور مفید خواهند بود و چه نقشی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا خواهند کرد زیرا عده ای موافق نوسازی ناوگان هواپیمایی هستند و عده‌ای دیگر نیز خروج پول‌های میلیاردی از کشور بابت خرید هواپیما را ضروری نمی دانند.
 
یک دانشجو با بیان نارضایتی از ورود ایرباس فرانسوی گفت: آیا واردات هواپیما سبب اشتغال زایی برای بسیاری از جوانان بیکار و تحصیل کرده کشور می شود یا هزینه شهریه دانشگاه ها، اجاره بهاهای خانه ها کاهش می یابد یا عمده تولیدی های تعطیل شده دوباره به چرخۀ تولید باز می گردند.

رضا کرمی 47 ساله که بعد از 18 سال سابقه تولید پیراهن مردانه، پیک موتوری شده، گفت: آشفته بازار اقتصادی کشور و انباشت کوهی از چک های برگشتی چاره ای جز تعطیلی تولیدی برایمان نگذاشت.

وی با بیان اینکه با وجود مشکلات مالی، حالا دولتمردان سراغ هواپیماهای خارجی میلیاردی رفته اند و دلخوش به اینکه این هواپیما چاره ساز و حلال مشکلات پایه ای اقتصادی کشور هستند ، افزود: عمده افراد جامعه به جهت شرایط نامساعد اقتصادی خود برای جابجایی از یک شهر به شهر دیگر بعد از بسیاری تفکر و استشاره و استخاره دست آخر به بلیت اتوبوس متوصل می شوند.

 حالا جای سؤال است که، چه افرادی سوار هواپیمای میلیاردی می شوند و آمدن این هواپیماها به کشور برای آحاد مردم جامعه چه سودی دارد؟!

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی در خصوص هواپیمای ایرباس ۳۳۰ که قرار بود هفته گذشته در ناوگان هوایی کشور حضور پیدا کند، اظهار کرد: افرادی از سوی انجمن شرکت‌های هواپیمایی برای آماده سازی ایرباس ۳۳۰ در کشور مبدا حضور دارند که البته هنوز زمان دقیق ورود این هواپیما به کشور مشخص نیست، اما پیش بینی ورود آن به ناوگان هوایی کشور طی هفته‌ جاری دور ذهن نخواهد بود.

این درحالی است که دهم اسفتد ماه نیز عباس آخوندی در حاشیه بهره برداری از سامانه های هوشمند  ثبت تخلف عبور و مرور در جاده های کشور (21 استان) اظهار کرد: تا پایان سال و قبل از تعطیلات نوروز 2 فروند ایرباس 330 وارد ناوگان هوایی کشور می شود.

به نظر می رسد، انتظار برای رسیدن هواپیمای نو از وزیر تا مسئولان ذی‌ربط را فراگرفته و این دلخوشی ها ربطی به مردم ندارد، چرا که آنان معتقدند این ایرباس های نو  مشکلاتشان را کم نمی کند.

هرچند مسئولان دولتی تأکید دارند که دولت ایران  حتی یک دلار نیز بابت خرید هواپیما به ایرباس و بوئینگ نخواهد پرداخت و کل پول از طریق فاینانس بانک‌های خارجی تأمین خواهد شد، اما آنها به روی دیگر ماجرا اشاره نمی‌کنند که به هر حال همین فاینانس‌ها به اضافه سودشان باید طی سال‌های آینده از جانب ایران بازپرداخت شود.

در چند ماه اخیر، اظهارات مسئولان دولتی به گونه‌ای بوده که افکار عمومی تصور می‌کند این حجم عظیم از هواپیما قرار است به طور رایگان در اختیار ایران قرار گیرد، در همین راستا کاظم جلالی نماینده حامی دولت در مجلس، ضمن غیرکارشناسانه خواندن اظهارات مطرح‌شده درخصوص اولویت اشتغال و مسکن برای کشور، خرید هواپیما را دارای اهمیت بیشتری دانست و  از دولت یازدهم و وزارت راه و شهرسازی به خاطر نوسازی ناوگان هوایی تشکر کرد.

همچنین محسن فلاح عضو هیأت علمی دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی اظهار داشت: مقاصد پروازی که برای این هواپیماهای غول پیکر درنظر گرفته شده بسیار محدود است و این هزینه ها با درآمدهایی که مقاصد پروازی برای این هواپیماها تعیین می کند برابری نمی کند، چراکه مسیر پروازی ایران مسیراقتصادی پردرآمدی نیست و جز ضرر و زیان برای کشور عایدی نخواهد داشت.

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره موضوع مورد بحث به خبرنگار راه و شهرسازی  درباره تصمیم دولت مبنی برخرید هواپیما در شرایط اقتصادی کنونی اظهار داشت:  در حال حاضر سیستم حمل و نقل هوایی کشور فرسوده و ناکارآمد است، ما موافق تقویت ناوگان حمل و نقل هوایی هستیم ولی اگر قرار است پولی از کشور خارج شود، خرید هواپیما در وضعیت کنونی ضرورت نداشته و اولویت های بسیاری غیر از این مورد برای کشور وجود دارد.

رضایی کوچی ادامه داد: در وضعیت کنونی کشور اگر پولی وجود داشته باشد در ابتدا باید صرف توسعه و نوسازی شبکه ریلی برای جابجایی مسافر و کالا، اصلاح جاده‌ها ، بزرگراه‌ها و بافت‌های فرسوده، راههای روستایی و کاهش و حذف 16 هزار تایی تصادفات و..... شود.

وی تصریح کرد: خرید هواپیما برای کشور زمانی تحت موافقت ما قرار می گیرد که پولی از کشور خارج نشده و در قبال طلب ما از سایر کشورها نباشد.
 
بنابراین اگرچه نوسازی ناوگان هوایی کشور امری مطلوب تلقی می‌گردد اما با  توجه به مشکلات و سنگین و گلایه مندی مردم از معیشت ، لازم است که از منابع در اختیار، برای تحقق رشد اقتصادی و ارزش افزوده بالاتری در کشور استفاده شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
من دانشجوی خلبانی هستم اگه هواپیما های جدید نیاد من باید برم کشور های حاشیه خلیج فارس کار کنم طرز فکرتون رو عوض کنید خوبه بار ها گفته شد که بابت اینا پول داده نشده و فاینانس هست!
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۵
کاشکی کمی تعادل را دولت رعایت می کرد، تو این خبر ننوشته نخرید نوشته شده که الویت اول معیشت مردمی که حتی لقمه نونی برای خوردن ندارن
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
بله ما تا چند وقت آینده دچار کمبود خلبان و خدمه پرواز میشیم و گام بزرگی در جهت اشتغال!!!!!!!!!!!!!!!!!!! برداشته میشه. البته اگه قسمت بشه من حقوق بگیر هم شاید بتونم سفر برم حالا هواپیما نشد با اتوبوس. خوبیش اینه که مطمئن میشم هواپیما رو سر اتوبوس سقوط نمیکنه!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
همینطور که اشاره کردید پس از 38 سال این اتفاق بسیار مبارک افتاده است. ایمنی پروازهای کشور با این کار بسیار بالا می رود و ایران به تدریج به هاب منطقه ای پروازها تبدیل و موجب اشتغال جوانان ما میشه
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
چندین بار رییس جمهور و وزیر راه توضیح دادند که پولی از بودجه دولت برای خرید هواپیما پرداخت نشده است .بلکه از طریق سرمایه گذاری شرکتهای خارجی وخود ایران ایر هزینه آنرا از محل در آمدها پرداخت خواهندکرد.کشور ایران بااین وسعت وسفرهای گسترده درون وخارج از کشور می بایستی دارای هواپیماهای نو ومورد اطمینان باشد نه اینکه سوار هواپیماهای فعلی می شویم هزارصلوات باید بفرستیم تا به زمین بنشیند.
حسین
۱۲:۲۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
اگه پرواز کنن دیگه!!!
وگرنه این که راه نمیره
بیسوادبی شناسنامه
۱۲:۲۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
فعلا اولیش هنوزپروازنکرده زمینگیرشده
ناشناس
۱۹:۱۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
بعله پولی نیست . مجانیه!!!!!
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
بيشتر خانواده هايي كه با در آمد 2 الي 3 ميليونی دارن حتي با قطار يا اتوبوس هم نميتونند برند مسافرت اونوقت ....
حامد
۱۰:۵۱ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
هواپیمای نو یعنی پول مسافران به جیب ایرلاین های خودمون بره نه قطر وترکیه ...یعنی اشتغال برای جوانان کشورمون نه کشورهای همسایه
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
مگه پول هواپیما قرار نیست از فروش بلیط تهیه بشه ؟؟؟؟؟
حسین
۱۲:۲۱ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
البته اگه هواپیماهه راه بره و کار کنه فعلا که خوابیده
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
وقتی پول ی ماه برق میشه 500 هزار و عیدی من 800 تومنه این چه زندگیه من صد سال دیگه هم نمیتونم سوار هواپیما بشم
منصف
۰۸:۳۰ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
بله. این اتفاق هم بسیارمیمون است. همین که گشایشی کم نظیر در روابط بین المللی ایجاد شده مایه خرسندی و امیدواری ملی است. منابع معیشتی مردم که برای خرید این هواپیما هزینه نشده است.
حسین
۱۲:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
از این خرسندی تر اینه که هواپیمای نو زمین گیر شده
وخراب هست ؟؟
بیسوادبی شناسنامه
۱۲:۲۴ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
گشایش کم نظیر؟؟!!!!