سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه؛

افزایش ۸۰۰ میلیون دلارحجم ترخیص کالا در منطقه آزاد ماکو

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: امسال با ایجاد پایانه صادراتی بازرگان حجم ترخیص کالا از منطقه آزاد ماکو به ۸۰۰ میلیون دلار افزایش یافت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛حسین فروزان اظهار داشت: ماکو یکی از بزرگ‌ترین گمرکات کشور و تنها گمرک بین‌المللی ایران است که سطح مبادلات تجاری آن به 18 میلیارد دلار می‌رسد.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: در شرایطی که همه گمرکات کشور در اطراف خود دارای اتوبان و بزرگراه هستند، اما وضعیت جاده‌ای این منطقه از سال 1345 تغییر چندانی نداشته است.

وی بیان کرد: مردم این منطقه و استان، در مقطعی که کشور درگیر جنگ بود، خدمت زیادی به نظام و کشور کرده‌اند و از نقش اقتصادی آن‌ها در ایام جنگ نمی‌توان چشم پوشید.

فروزان افزود: خوشبختانه با همراهی‌های دولت در این ایام توانستیم وارد حوزه زیرساختی منطقه شده و تا حد زیادی نیازهای اولیه حضور سرمایه‌گذاران در منطقه را فراهم کنیم، از جمله اقدامات صورت‌گرفته در این منطقه چهاربانده کردن جاده فرودگاه ماکو به سمت ماکو، عریض کردن جاده اصلی به سمت مرز نخجوان از شش متر به دوازده متر، تعریض جاده ماکو که به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نام گرفته است و تبدیل آن به بزرگراه است.

مدیر عامل منطقه آزاد ماکو خاطر نشان کرد: سالانه 200 میلیون دلار از گمرکات بازرگان کالا ترخیص می‌شود و این کالاهای ترخیصی از این منطقه به سمت سهلان، جلفا، ارس، شهریار ارسال می‌شوند؛ اما نبود جاده‌های استاندارد سوانح رانندگی بسیاری را رقم می‌زند.

وی اظهار داشت: امسال با ایجاد پایانه صادراتی بازرگان توانسته‌ایم، حجم ترخیص کالا از این منطقه را به 800 میلیون دلار برسانیم، ماکو در گذشته منطقه‌ای بدون هرگونه فعالیت صنعتی بود اما در حال حاضر چینی‌ها وارد منطقه شده و در حال ساخت یک نیروگاه هستند، هندی‌ها و کانادایی‌ها نیز وارد شده و شروع به فعالیت‌های صنعتی در منطقه کرده‌اند.

فروزان تصریح کرد: به زودی شاهد عملیات اجرایی پتروشیمی در منطقه ماکو خواهیم بود، سال گذشته، حجم صادرات منطقه ماکو حدود هفده میلیون دلار بود، اما امروز توانسته‌ایم این رقم را به پنجاه میلیون دلار برسانیماین اتفاق در شرایطی است که هنوز صنایع هندی‌ها، چینی‌ها و کانادایی‌ها راه‌اندازی نشده است. این رقم شاید در حال حاضر چندان چشمگیر نباشد، اما نشان می‌دهد با بهبود وضعیت زیرساخت‌ها می‌توان در طول یک سال این رقم را به سه تا چهار برابر رساند و چه بسا در سال‌های آینده حجم آن به چندین برابر بیشتر از این افزایش یابد.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.