به گزارش خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در کشور ما، سرانه هدر رفت روزانه غذا ۱۳۴ کالری به ازای هر یک نفر است و به عبارتی آمارهای سازمان جهانی خواربار (فائو) از سهم ۲.۷ درصدی ایران از مجموع غذایی که سالانه دور ریخته میشود حکایت می کند. اگر قدری به شرایط فعلی بی خانمانها و حاشیهنشینهای همشهری خود بیاندیشیم و بسترهای مناسب ارایه خدمات به آن ها را شناسایی کنیم، حجم بسیاری از این غذاها را میتوانیم به واسطه گروههای مردمی به نیازمندان برسانیم و از طرفی دیگر از میزان آسیبهایی که زبالههای تر به محیط زیست وارد میکنند نیز تا حد چشمگیری کاسته خواهد شد.
غذای دست نخورده میهمانی ها بر سفره نیازمندان
کمپین «تهران شهر بدون گرسنه» از ابتدای سال ۹۴، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. طرحی که متولیان اجرایی آن، اهداف پسندیده ای از جمله، رساندن غذای سالم رایگان به نیازمندان و جلوگیری از دور ریز و اسراف غذا را مدنظر قرار داده اند.
حسین شیخ مدیر اجرایی کمپین تهران شهر بدون گرسنه در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این طرح با مشارکت رستورانها، هتلها، سازمان های دولتی و غیردولتی که به نوعی در برخی روزها با غذای باقی مانده مجموعه خود مواجه هستند، آغاز شد.
وی افزود: غذاهای دست نخورده ای که به طور معمول در میهمانی ها و مراسم های مختلف دور ریخته میشدند، پس از شروع به کار این کمپین دیگر به هدر نمیرود و خوشبختانه در اجرای این طرح با اقبال مردم مهرورز پایتخت روبرو شدیم.
مدیر کمپین تهران شهر بدون گرسنه تصریح کرد: از جمله ره آوردهای اجرای این طرح می توان به جلوگیری از دور ریز ۲۹ تن غذای سالم در سال ۹۴ اشاره کرد و نکته قابل تأمل دیگر این است که این غذاها به سفره نیازمندان واقعی شهر تهران رسیده است.
استقبال سازمان های دولتی و خصوصی از طرح تهران شهر بدون گرسنه
سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی از جمله مراکزی هستند که از فعالیت و عملکرد کمپین تهران شهر بدون گرسنه حمایت میکنند و در این راستا غذاهای اضافه خود را به دفتر مرکزی موسسه ارسال میکنند.
شیخ اظهار داشت: در حال حاضر، طرح تهران شهر بدون گرسنه با ۱۳ شعبه مختلف و فعالیت یاوران مجموعه در سراسر تهران، باقی مانده غذای سایر سازمان های حمایت کننده را دریافت و نسبت به توزیع آن اقدام می کنند.
وی ادامه داد: اولویت توزیع غذا میان نیازمندان به این شرح است؛ اولویت نخست مراکزی هستند که از افراد بی خانمان، بی سرپناه و کارتن خواب به صورت بلندمدت و کوتاه مدت نگهداری می کنند؛ اولویت دوم شامل خیریه های محلی می شود که غذا را به سفره خانوادههای نیازمند شناسایی شده می رسانند و در مرحله آخر، مجریان طرح، غذا را به کارتن خواب هایی که در پاتوق ها و کلونی های مختلف حضور دارند، می رسانند.
اشتغالزایی کمپین برای دو تن از بهبود یافتگان اعتیاد
مدیر این طرح که به صورت مردمی هدایت میشود گفت: هم اکنون در اجرای طرح تهران شهر بدون گرسنه، ۲۳ تن فعالیت میکنند و دو تن از بهبود یافتگان اعتیاد و کارتن خوابی به طور رسمی مشغول به کار هستند و حقوق دریافت میکنند؛ مابقی اعضای کمپین به صورت کاملا داوطلبانه مجریان طرح را یاری میکنند.
حسین شیخ افزود: میزان تماس های مردمی در ایامی مانند محرم و صفر، ایام فاطمیه و ماه مبارک رمضان، که مناسبت مذهبی دارند، افزایش مییابد و بنابراین غذای دریافتی و کار پرسنل این کمپین به مراتب بیش از سایر روزهای سال است؛
مردمی که از سوء تغذیه و محرومیت غذایی رنج میبرند
به دلیل فقر حاکم در برخی مناطق و همچنین به علت معضل حاشیه نشینی در شهر تهران، افراد بسیاری هستند که به غذای کافی و سالم دسترسی ندارند.
شیخ با اظهار تأسف نسبت به دورریز غذا به عنوان یک نعمت الهی گفت: باتوجه به وجود محرومیت غذایی و سوء تغذیهای که در مناطق مختلف شهر تهران از جمله جنوب شهر، مسأله مدیریت جلوگیری از روانه شدن غذاهای سالم به چرخه زباله بسیار حائز اهمیت است.
مجری کمپین تهران شهر بدون گرسنه ادامه داد: ۳ تا ۴ مرکز از ۱۳ شعبه فعال طرح، از جمله مراکز خیریه ای هستند که در حال حاضر غذای مددجویان خود را از اجرای این طرح دریافت میکنند و از خدمت ارایه غذای سالم رایگان کمپین تهران شهر بدون گرسنه بهره مند میشوند.
مهرورزی مهارتی لازم برای خوب زیستن
فعالیت های مردمی و خیرخواهانه برای جلوگیری از اسراف غذای سالم و دست نخورده، از بین بردن بی تفاوتی به وضعیت فقر و گرسنگی و همچنین جلوگیری از تولید زباله تر و آسیبهای محیط زیستی را باید در میان سایر دستورالعمل ها برای مهارت بهتر زندگی کردن در جهان کنونی قرار داد.
بدون تردید افراد و سازمان هایی که در اجرای طرح هایی مانند کمپین «تهران شهر بدون گرسنه» و مواردی از این قبیل مشارکت میکنند، واسطه خیر میشوند و سفرهای میگسترانند به وسعت مهربانی آدمهای یک شهر، برای آنان که گاهی نان حسرت میخورند و سفرههای خالی آنها همدلی همشهریانشان را کم دارد. سفرهای که لقمههایش طعم دلچسب همراهی دارد. بیتفاوت نبودن و مهرورزی نسبت به زندگی دیگران، از ملزومات و مهارتهای ضروری برای خوب زیستن است.
انتهای پیام/