به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان «هنری فورد» یک کارآفرین، مخترع، نویسنده و نظریهپرداز آمریکایی بود که شرکت خودروسازی فورد را در سال ۱۹۰۳ پایهگذاری کرد. این میلیاردر آمریکایی قصد داشت یک شهر آرمانی در جنگل آمازون بسازد ولی این طرح حدود یک قرن پیش با شکست روبرو شد.
اکنون تصاویری از این شهر گمشده که «فوردلندیا» نام دارد منتشر شده است. فورد در آن زمان به برزیل سفر کرد تا منبعی برای تولید لاستیک ارزان پیدا کند تا در صنعت خودروسازی خود آن را مورد استفاده قرار دهد؛ اما بیش از هر چیز به ساخت شهری فکر میکرد که ارزشهای «کاپیتالیسم» (سرمایهداری) در آن مشهود باشد.
وی در آن زمان باور داشت: «ما برای پولدار شدن به جنوب آمریکا نمیرویم. ما برای کمک به توسعه آن منطقه حاصلخیز به آنجا میرویم».
در آن زمان دولت برزیل قبول کرد زمینی به مساحت 5625 مایل مربع را به فورد بفروشد و فورد اجازه داشت آن را به عنوان یک ایالت جداگانه مدیریت کند. فورد بیمارستان، مدرسه، منبع آب و تجهیزات و ساختمانهای زیادی در این زمین ساخت.
فورد قصد داشت این شهر را هم مانند کارخانهاش اداره کند. وی به کارگرانش حقوق کافی میداد و آنها را به خوردن غذاهای مقوی و پرهیز از مشروبات الکلی تشویق میکرد. اما طرح فورد به دلیل کمبود نیرو برای انجام وظایف سختی مانند صاف کردن جنگل با مشکل روبرو شد. همچنین بعداً مشخص شد برنامه او برای فروش چوب درختان آمازون نیز عملی نیست.
درختهایی که کاشته شده بودند تا منبع ارزانی برای تأمین لاستیک خودروها باشند پژمردند و به تدریج مشخص شد که هزینه مدیریت این شهر از درآمد فورد فراتر میرود. تقریباً در زمان پایان جنگ جهانی دوم فورد در شرایط جسمانی خوبی نبود و نوه او –هنری فورد دوم- این شهر را با کاهش قیمت قابل توجهی به دولت برزیل فروخت. در ادامه تصاویری از این شهر متروکه و آرزوی بر باد رفته هنری فورد را مشاهده میکنید.