سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویترز: واشنگتن در قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی دچار تردید شده است

رویترز به نقل از منابع آگاه از توقف دستور اجرایی رئیس جمهور آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در صدور دستور اجرایی خود برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی دچار تردید شده است. مقامات دفاعی و امنیتی آمریکا هشدار داده‌اند قرار دادن نام سپاه ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی به نفع آمریکا نیست و احتمالا چنین اقدامی می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

با اعلام هشدار مقامات آمریکایی، منابع آگاه در گفتگو با رویترز عنوان کردند پیشنهاد دولت "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی در حال حاضر متوقف شده است. 

یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده است در این باره هشدار داد: اگر نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهیم، امکان هرگونه مذاکره با ایرانی‌ها را درباره هر موضوعی از بین می‌بریم.

به نوشته رویترز، این مقامات معتقدند عجله‌ای که پیش از این برای اجرای دستور رئیس جمهور وجود داشت، با هشدارهای داخلی اندکی کند شده است. مقامات آمریکایی بحث‌های زیادی در این باره مطرح کردند و توانستند با استدلال‌های خود موافقان طرح رئیس‌جمهور درباره سپاه پاسداران را متقاعد سازند انجام این کار در شرایط کنونی منطقی و مفید نیست. مهمترین دلایل متوقف شدن طرح مذکور، مخالفت متحدان کلیدی آمریکا، امکان از میان رفتن چشم انداز روابط دیپلماتیک آمریکا و ایران، نگرانی درباره تضعیف نبرد علیه داعش، پیچیده شدن اجرای توافق هسته‌ای و تضعیف دولت میانه‌روی "حسن روحانی" در برابر منتقدان داخلی‌اش عنوان شده است.

رویترز در گزارش خود آورده است: ترامپ قصد دارد با قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران، وعده‌های پیشین خود را درباره اتخاذ موضعی سخت‌تر علیه ایران اجرایی کند. رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تحریم‌های گسترده‌تری را علیه اشخاص و نهادهای مرتبط با سپاه اعمال کند؛ اما اجرای این طرح به طور موقت از سوی مقامات امنیتی و دفاعی آمریکا متوقف شده است. 

تحلیلگران اعلام کردند تصمیم‌گیری درباره این موضوع پس از استعفای "مایکل فلین"، مشاور امنیت ملی ترامپ، پیچیده‌تر شده است. فلین یک چهره شناخته شده در دشمنی با ایران بود و مسئول سیاست‌های جنگ‌طلبانه کاخ سفید علیه تهران به شمار می‌آمد.

رویترز در ادامه نوشت: کشورهای اروپایی به همراه آمریکا در ژوئن ۲۰۱۵ موفق شدند به یک توافق هسته‌ای جامع با ایران دست پیدا کنند. اگر آمریکا کاری کند که این توافق را در معرض نابودی قرار دهد، واشنگتن با متحدان اروپایی خود نیز دچار مشکل خواهد شد. کشورهای اروپایی در تلاش برای برقراری مجدد روابط تجاری و اقتصادی با ایران هستند و در برخی از توافقنامه‌ها، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نیز در یک طرف معامله قرار دارد. به همین دلیل مقامات اروپایی نیز مخالف طرح رئیس جمهور آمریکا درباره سپاه پاسداران هستند.

درصوتیکه طرح مذکور به طور کامل لغو شود، ترامپ یک بار دیگر در ارائه سیاست‌های خارجی خود با شکست مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۸ اسفند ۱۳۹۵
هدفشان جلوگیری از این نوع گروه ها در دیگر کشورها مثل حشدالشعبی عراق وسایر که به عنوان الگو قرار نگیرد که باید گفت که خیلی دیر شده چون اگرسپاه به عنوان تروریست شناخته شود بنابراین آمریکا باید بعنوان ابر قدرت نظامی بتواند قادر به مهار وسرکوب ان باشد در صورتیکه این نیروی برخواسته از مردم الان بعوان قدرت منطقه ای شناخته شده است وهیچ موقع در مقابل زور گوی نیروهای فرامنطقه ای کوتاه نخواهد امد بلکه توانایی تنبیه انها رانیز دارد واین یعنی کوچک شدن وشکست امریکابنابراین اگر عاقل باشند هر گز اینکار رو نباید انجام بدن چون خوب میدانند که ایران وسپاه اصلا شوخی نداشته وضعف نشان نخواهد داد مگر اینکه پی جنگ گسترده وونابودی اسرائیل را به تنش بمالد ومطمئن باشند اگر چنین شود در سطح محدود نخواهد ماند وحتما ایران خود را برای ساخت سلاح های مخفتر تردی نخواهد کرد هر چند آقای ترامپ دوانه بازی در می آورد ولی تاجر هست معنی سود وزیان را خوب می فهمد پس ما نگران نیستیم بلکه اونها باید نگران باشن
ناشناس
۱۹:۵۲ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
اگر به پیشینه و زمان ونحوه شکل گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توجه کنند متوجه می شوند که سپاه نیروی بر گرفته از اقشار مختلف مردم ایران هستند و در زمانی که تمامی غرب به رهبری آمریکا با پیش انداختن صدام وکمک همه جانبه آنها این سپاه و بسیج و ارتش ایران بود که از مردمش دفاع کرد پس حق دفاع به تعداد نیروی نظامی و یا مقدار سلاح جنگی بستگی ندارد و اگر با توجه به تجاوزات آمریکا به کشورهای مختلف توجه کنند می بینند که ارتش خودشان در صدر و حامی تمامی تروریست های جهان هستند این را من نمی گویم فیلمهای گرفته شده و کمک های ارسالی آنها خود بهترین گواه است یک ضرب المثل ایرانی است که می گوید مرگ خوبه ولی برای همسایه من خودم ایتارگر ارتش هستم ولی همه نیروهای مسلح کشورم را دوست دارم
کربلائی
۱۹:۴۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
این آمریکائی ها همشونم که احمق نیستن ، بالاخره چهارنفر توشون پیدا میشه که حالیشون کنه : بابا سپاه پاسداران که قدرت برتر منطقه هست رو اگه تروریست بخونیم ، فقط خودمونو مسخره کردیم ....
تروریست به چند نفر کلاش بدست میگن نه یک سپاهی که آمریکا تو خلیج فارس وقتی با قایقهای تند روش مواجه میشه دمش رو میذاره رو کولش ، سرشو میندازه پائین خودشو به فارسی معرفی میکنه و اجازه عبور میگیره...
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
این کار مقدمه ای برای شروع جنگ بین ایران و آمریکاست!!!
ا ش م
۱۲:۵۶ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
بنام خداوندعالمیان

آیامیشود ارتش یک مملکت راتروریست خواند؟؟؟آنهایی که چنین تفکراتی راداشته ودارن عقلشان ناسالم است وخوی استکباری داشته ودارند،خداوندبه همه ی بندگانش ومخلوقاتش بویژه ازجنش بشرعافیت عنایت فرماید.
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
بزارن تو لیست قطعا به ضرر آمریکایی ها هست چون به سپاه آزادی عمل بیشتری میده ..................
ag_ra_b
۱۰:۵۵ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
خب اگه میتونه اگه میتونه نام گذاری بکنه ببینیم چی میشه
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
من سپاهی نیستم، اماچه سپاه رادرلیست گروه تروریستی قراردهند وچه قرار ندهند ،حامی سپاه هستیم
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
خخخخ.بزار تو لیست دادا .. مثلا گذاشتی چه غلطی میخوای بکنی ؟!!