به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر خبر دریافتی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی درباره اجرای طرح مسکن اجتماعی که به تصویب هیات وزیران رسیده است، گفت: به این دلیل مسکن اجتماعی می گوییم که این مسکن اصلاً اقتصادی نیست، خانه سازی در مدل مسکن اقتصادی است یعنی باید مسکن بسازید و بازگشت سرمایه صورت پذیرد اما به دنبال مسکن اجتماعی و حمایتی هستیم.
عضو کابینه دولت ادامه داد: اولویت مسکن اجتماعی، با افراد سرپرست خانوارهای کم درآمد است، آنهایی که خود و افراد تحت تکفلشان از تاریخ اول فروردین سال ۹۰، فاقد واحد مسکونی با دوام یا وام مسکن بودهاند و از تاریخ ۲۲ بهمن سال ۵۷، ازهیچ یک از امکانات دولتی یا امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانهای خرید یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده اند. همچنین آنها باید حداقل در شهرمورد تقاضا، ۵سال سکونت داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی درباره شرایط مسکن اجتماعی و حمایتی گفت : به گروههای کم درآمدی برخورد میکنیم که اصلاً در قالب مدل اقتصادی امکان تأمین سرپناه ندارند. در خارج هم که اینها به اسم مسکن اجتماعی معروف است به این خاطر است که اصلاً مدل اقتصادی نیست و بر اساس مدل اجتماعی پیش رفته است.
آخوندی در خصوص متولی تأمین مسکن اجتماعی و حمایتی تشریح کرد : نهادهای حمایتی و نهادهایی که سیاست اجتماعی را تعقیب میکنند باید متولی شوند و میشود بخشی از سیاستهای اجتماعی دولت. لذا نهادهایی چون کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن این مسکن اجتماعی را دنبال میکنند.
بنابراین گزارش جزئیات مسکن اجتماعی که اخیرا ابلاغ شده و بنیاد مسکن، مسئول اجرای این طرح است.
آخوندی درباره وظیفه وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت : کاری که ما باید در این وزارتخانه انجام دهیم کمک به این نهادهاست نه کمک به اشخاص. اشخاص از طریق آن نهادها مورد حمایت ما قرار میگیرند.
گفتنی است، طرح مسکن اجتماعی، در ابتدای روی کارآمدن دولت، مطرح شده بود و حالا به تصویب نهایی رسیده است.
لازم به ذکر است به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای زمین که تمایل به ساخت واحدهای مسکونی استیجاری با نرخهای اجاره ترجیحی و در قالب توافق با بنیاد مسکن داشته باشند، به ازای هر واحد استیجاری تا دو برابر سقف تسهیلات جزء (۱) بند (الف) این تصویبنامه تسهیلات اعطا میشود.
بر همین اساس، وزارت راه و شهرسازی موظف است نسبت به تأمین زمین در محدوده شهرها (دارای تأسیسات زیربنایی آب، برق و گاز) یا شهرهای جدید برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگانی که تمایل به ساخت مسکن ملکی – استیجاری با رعایت حداقل چهل درصد اجارهای دارند، اقدام کند.
کمک هزینه اجاره خانوارهای کمدرآمد ماهانه به ترتیب تا دو میلیون ریال برای شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر و تا چهار میلیون ریال (با افزایش سالانه ( ۱۰ درصد) برای شهرهای بالای (۵۰۰) هزار نفر تعیین میشود.
وام قرضالحسنه ودیعه مسکن برای حمایت از خانوارهایی که توان بازپرداخت اقساط را دارند به ازای هر واحد هفتاد و پنج میلیون ریال با بازپرداخت (۶۰) ماهه تعیین میشود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی کشور، بنیاد و شهرداریها نسبت به اولویتبندی و شناسایی گروههای هدف اقدام نماید.
انتهای پیام/