سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نیرو خبر داد؛

اولین اقدام وزارت نیرو؛ رهاسازی آب برای تالاب ها

وزیر نیرو رهاسازی آب برای تالاب‌ها به ویژه تالاب هورالعظیم و شادگان را اولین اقدام وزارت نیرو عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو در نشست مشترک کارگروه ملی مقابله با ریزگردها و شورای اداری استان که امروز، 5 اسفندماه در محل استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان این‌که تا قبل از دولت یازدهم برنامه‌ریزی مشخصی برای حق آبه تالاب‌ها در کشور وجود نداشت، بیان داشت: ‌برای اولین بار در تاریخ مدیریت منابع آب کشور دولت یازدهم این کار را انجام داد و سالانه 900 میلیون مترمکعب حق آبه برای تالاب هورالعظیم مشخص شده است.

وی افزود: ‌در سال 92 به گواهی تصویرهای ماهواره‌ای تالاب هورالعظیم به طور کامل خشک شده بود که در سال آبی 93 ـ 94 و 94 ـ ‌95 در هر سال 1.8 میلیارد مترمکعب رهاسازی آب انجام شده است.

چیت چیان خاطرنشان کرد: همچنین در سال جاری (95ـ96)‌ تا امروز 1 میلیارد و 350 میلیون مترمکعب آب از پشت سدها برای آبگیری هورالعظیم رهاسازی شده است که می‌توانید تغییرات این سه چهار سال را نسبت به سال‌های گذشته از طریق تصاویر ماهواره‌ای با یکدیگر مقایسه کنید.

وزیر نیرو با بیان این‌که در حال حاضر بیش از 71 درصد سطح کل هورالعظیم پوشیده از آب است، اذعان داشت:‌ تلاش می‌کنیم سال به سال این سطح افزایش یابد و به شرایط مطلوب خود برگردد.

وی با اشاره به وضعیت تالاب شادگان تصریح کرد:‌ عمده آبی که به تالاب شادگان وارد می‌شد به طور عمده از رودخانه مارون و جراحی بوده است. آورد سالانه رودخانه مارون به صورت نرمال 2.2 میلیارد مترمکعب است که به دلیل خشکسالی، میزان آورد آن در سال گذشته تنها 750 میلیون مترمکعب بوده است که باید برای تامین آب شرب شهرها و کشاورزی روستاها نیز اختصاص پیدا می‌کرد. بنابراین طبیعی است آبی از این دو رودخانه برای تالاب شادگان نیامد.

وزیر نیرو با بیان این‌که در مجموع طی 3 سال اخیر، نزدیک به 1.5 میلیارد مترمکعب آب وارد تالاب شادگان شده و اکنون سطح تحت پوشش آب در این تالاب حدود 60 درصد است، گفت: همانطور که استاندار خوزستان عنوان کردند. بیش از 50 درصد عرصه‌های منشا گرد و خاک‌ها، مرتع بوده بوده است و تنها 10 درصد آن به تالاب‌ها مربوط است.

حمید چیت چیان همچنین با اشاره به تعهد وزارت نیرو برای تامین آب طرح‌های نهال کاری و جنگل کاری در برنامه مقابله با ریزگردها اظهار کرد:‌ 16 روز پیش در جلسه‌ای که با حضور آقای جهانگیری در ماهشهر برگزار شد وزارت نیرو متعهد شد که آب مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی برای کشت نهال را تامین کند که این کار در حال انجام است و اکنون از طریق یک کانال به سمت ماهشهر تامین می‌شود.

وی همچنین با بیان این‌که این وزارتخانه آب موردنیاز برای طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری را به طور کامل تامین کرده و در این مورد هیچگونه نگرانی وجود ندارد، گفت: ‌ما متعهد به انجام این کار هستیم و در حال حاضر با هماهنگی و همکاری وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است.

این مقام مسئول افزود: تقریبا معادل کل کانال‌ها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی در تمام استان‌های کشور، احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی در استان خوزستان در حال انجام است و کاری که وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کانال‌های سه و چهار طرح 550 هزار هکتاری انجام داده، در تاریخ آبیاری و زهکشی و مدیریت آب‌ها بی نظیر بوده است.

چیت‌چیان با بیان این‌که وزارت نیرو احداث 2 سد سلولی در بهمنشیر و ماله را آغاز کرده است، گفت: ‌اعتبارات مورد نیاز این طرح تامین شده و این کار به سرعت انجام می‌شود. اثر احداث این دو سد توقف ورود آب دریا به بهمنشیر است، به طوریکه این رودخانه به یک مخزن و مجرای آب شیرین تبدیل می‌شود. امیدواریم با اجرای این طرح‌ها تمام نخلستان‌های آبادان و خرمشهر احیا شود و یک تحول در این زمینه را شاهد باشیم.

وی با اشاره به بیان علت‌های متعدد برای پدیده ریزگردها مانند انتقال آب و خشکسالی تاکید کرد: در دولت یازدهم هیچگونه انتقال آب جدیدی صورت نگرفته است و از حدود 20 سال پیش تاکنون تنها مورد انتقال آب، تامین آب شرب برای قم و چند شهر در استان مرکزی با حجم 180 میلیون مترمکعب بوده است که این مساله نیز نه در دولت یازدهم بلکه در دولت‌های گذشته بوده است. البته مجموع تمام طرح‌های انتقال آب نیز اکنون به یک میلیارد مترمکعب بالغ نمی‌شود.

وزیر نیرو افزود: آنچه اکنون در وزارت نیرو انجام می‌شود تصمیماتی است که در سال‌های گذشته و در دولت‌های گذشته برای انتقال آب به منظور شرب اتخاذ شده است و اکنون هیچگونه کار اجرایی برای انتقال آب در دست نداریم و تنها در حال مطالعه هستیم. پس از مطالعه نیز باید مجوزهای زیست محیطی برای آن صادر شود و در صورت صدور مجوز عملیات اجرایی آغاز می‌شود. مجموع این مطالعات برای سه استان 580 میلیون مترمکعب است.

وی با بیان این‌که مطالب منتشر شده در برخی رسانه و شبکه‌های اجتماعی در خصوص انتقال آب صحت ندارد، اذعان داشت: آنچه اکنون در وزارتخانه مطرح شده در حد مطالعه است اما خشکسالی مساله اصلی است. شما بهتر می‌دانید تا سه هفته قبل تقریبا در شرق خوزستان میزان بارش نزدیک به صفر بود اما با بارش‌های اخیر وضعیت بسیار متفاوت خواهد بود و رطوبت زمین از برخواستن گرد و خاک جلوگیری می‌کند.

وزیر نیرو با اعلام آمادگی این وزارتخانه در ارتباط با موضوع تامین آب برای طرح‌های مقابله با گرد و غبار تصریح کرد: خود وزارت نیرو یکی از قربانی ریزگردها بوده است. به طوریکه در سه مقطع 9 بهمن،‌23 بهمن و 26 بهمن قطعی برق در اهواز و بعضی از مناطق خوزستان اتفاق افتاد که البته به لطف الهی این وضعیت به سرعت ساماندهی شد.

حمید چیت‌چیان اظهار کرد: ‌این در حالی است که در کشورهای دیگری که این اتفاق رخ داده بازیابی شبکه بسیار طول کشیده است اما در این اتفاقات هم از گسترش قطعی برق به شمال استان و استان‌های دیگر جلوگیری و هم شبکه برق به سرعت بازیابی شد.

وی همچنین با بیان این‌که قطعی آب نیز در 2 مقطع 9 و 23 بهمن تنها برای اهواز و دو سه شهر ملحق به آن اتفاق افتاد، گفت: ‌در هیچ شهر دیگری بخاطر قطعی برق، قطع آب نداشتیم و اقدامات انجام شده در زمینه اصلاح، شستشو، تعویض و پوشش مقره‌ها در هفته اخیر، در تمام تاریخ صنعت برق بی نظیر بوده است. به طوریکه از تمام استان‌ها و تمام شرکت‌های برق منطقه‌ای، نیروها و کارشناسان به استان خوزستان اعزام شدند.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به انتقال 20 دستگاه ژنراتور به استان تصریح کرد:‌ همه سیستم‌های تصفیه‌خانه‌های آب در اهواز به سیستم اضطراری تامین برق مجهز شدند که در صورت وقوع حادثه در شبکه برق تامین آب با اطمینان انجام شود.

انتهای پیام/گ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.