سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وضعیت نگران‌کننده کمبود ویتامین D در کشور

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: کمبود ویتامین D یک مشکل جهانی است و تمام افراد نیازمند مصرف مکمل ویتامین D در کشور هستند.

زهرا عبدالهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های وزارت بهداشت در حوزه کمبود ریز مغذی‌ها کمبود ویتامین D در جامعه است گفت: طبق آخرین پژوهش وضعیت ریز مغذی‌ها در ایران در سال 91 تحت عنوان «پورا» میزان کمبود ویتامین D در کلیه سنین در جامعه نگران کننده بوده و طبق این مطالعه وضعیت کمبود ویتامین D در کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه 3.23 درصد، در کودکان ۶ ساله 8.61، نوجوانان 76، در زنان باردار 3.85 و میانسالان 1.59 درصد است.

وی ادامه داد: منبع اصلی تامین کننده این ویتامین نور خورشید است که به دلیل آلودگی هوا و زندگی آپارتمان نشینی که متعاقب زندگی شهری است در معرض قرار گیری با نور خورشید کم است و از طرف دیگر با توجه به منابع غذایی بسیار کم این ویتامین و نبود ماده غذایی غنی از این ویتامین در سبد غذایی روزانه مردم، افراد باید در تمام سنین ویتامین D مورد نیاز خود را در شرایط فعلی از مکمل‌های ویتامین D تامین کنند.

دکتر عبدالهی تاکید کرد: با توجه به این وضعیت وزارت بهداشت به منظور رفع و مقابله با این کمبود برنامه هایی را از سال ۱۳۹۳ آغاز کرده است، از جمله این اقدامات توزیع رایگان ویتامین دی با دوز ۵۰ هزار واحد به صورت ماهانه یک عدد در بین دانش آموزان در ۹ ماه سال تحصیلی با همکاری وزارت آموزش و پرورش و توزیع ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحد به صورت رایگان برای تمام گروه‌های سنی در شبکه بهداشتی-درمانی کشور است.

وی افزود: علاوه بر آن با رایزنی با صنایع لبنی برخی از صنایع لبنی ویتامین D را به شیر اضافه کرده اند که با مصرف روزانه شیر غنی شده بخشی از ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می‌شود، البته با توجه به کمبود شدید این ویتامین و عدم مصرف مکمل این ویتامین توسط بسیاری از افراد باید یکی از مواد غذایی پرمصرف سبد غذایی خانوار با ویتامین D غنی شود که اکنون غنی سازی نان با ویتامین D به صورت کار تحقیقاتی با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و غنی سازی روغن خوراکی با این ویتامین نیز در دستور کار سال ۹۶ قرار گرفته است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D بصورت ماهانه برای پیشگیری از بروز کمبود است و درصورتی که فردی دچار کمبود این ویتامین شده باشد باید زیر نظر کارشناس تغذیه و پزشک از دوز درمانی ویتامین D استفاده کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.