سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«انفجار دارویی» ثمره گردش پایین نقدینگی در شرکت‌های پخش

عضو هیات مدیره صنعت پخش ایران گفت: چنانچه وضعیت پرداخت سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها به همین منوال پیش رود، به نقطه بحرانی در حوزه دارو می‌رسیم.

سید ابراهیم هاشمی عضو هیات مدیره صنعت پخش ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه میانگین مدت پرداختی‌های معوق داروخانه‌های بیمارستانی به شرکت‌های پخش دارو به بالای 10 ماه رسیده است، اظهار داشت: گردش مالی داروخانه‌ها و به تبع آن شرکت‌های تولید و پخش دارو در حد فاجعه است و اگر فکر اساسی برای تامین نقدینگی نشود با ورشکستگی داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه در سال 95 حوزه دارویی به لحاظ مالی در تنگنا قرار داشت؛ افزود: در مجموع سازمان‌های بیمه گر معوقات داروخانه‌ها را تا مرداد ماه پرداخت کردند، در حالی که طبق قانون باید 60 درصد پرداخت‌ها 10 روز پس از تحویل نسخ باشد و مابقی نیز طی 2 ماه تسویه شود.

وی ادامه داد: وضعیت پرداخت‌ها به داروخانه‌های مراکز دولتی به مراتب بدتر است و خیلی از بیمارستان‌های دولتی توانایی پذیرش نسخ بیمه‌ای را ندارند.

این دکترای داروسازی با بیان اینکه پیشنهاد اوراق مرابحه برای پرداخت معوقات به حوزه دارویی مطرح شده است، تصریح کرد: امکان استفاده از این اوراق وجود ندارد، زیرا پول نقد مورد نیاز داروخانه‌ها و شرکت‌های تولید و توزیع دارو است تا بتوانند گردش اقتصادی برای تهیه و تامین دارو داشته باشند.

هاشمی ضمن ابراز این مطلب که باید منتظر انفجار در حوزه دارویی باشیم، اظهار داشت: سیاست‌های انقباضی مالی در حوزه دارویی جوابگو نیست، زیرا سود دارو آنقدر نیست که بخواهیم با اوراق مرابحه مشکلات را حل و فصل کنیم.

وی یادآور شد: اگر داروخانه‌ها گردش نقدینگی نداشته باشند، در آینده‌ای نزدیک شرکت‌های تولید و پخش دارو نیز از تامین داروهای مورد نیاز آن‌ها ناتوان خواهند بود، زیرا نبود نقدینگی یک سیکل معیوب را در زنجیره تامین دارو ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.