سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چالش جدى انتقال بدهى ١١ هزار ميلياردى بيمه ها به سال آینده / لزوم تشكيل كميته بازنگرى طرح تحول سلامت

رييس سنديكاى داروسازان با اشاره به کسری 11 هزار میلیاردی بیمه ها گفت: اگر کسری بیمه ها به سال بعد منتقل شود با مشکلات جدی مواجه می شویم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباس كبريايى زاده رييس سنديكاى داروسازان در جلسه كرسي آزاد‌اندیشی ابعاد طرح تحول سلامت در تالار ابن سينا دانشکده پزشکی علوم  پزشكى تهران، با بيان اينكه در سال هايى كه من و دكتر حريرچى دانشجو بوديم، مشاركت دانشجويان در حوزه هاى اجتماعى بيشتر از حال بود و به همين دليل انجمن هاى اسلامى بايد فعاليتشان را افزايش دهند،گفت: خوشحالم كه در حضور شما دانشجويان به نقد و بررسي طرح تحول مي پردازيم اما اگر بخواهيم نگاه منصفانه اى داشته باشيم بايد بگوييم كه طرح تحول سلامت يك ضرورت ملى است.

وى ادامه داد:‎ برخی می‌گویند که دستاورد برجام چه بوده است و باید جواب داد اگر برجام نبود واقعاً کجا بودیم، در ارتباط با طرح تحول نیز به همین صورت است و اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، طرح تحول سلامت یک ضرورت ملی به شمار می‌رود. 

‎كبريايى زاده افزود: دولت حوزه سلامت را به عنوان یک تکلیف ملی نگاه کرد و باید در این زمینه از وزیر بهداشت و تیمش تقدير كرد كه توانست دولت و مجلس را براى اجراى طرح اين چنينى قانع كند تا براى سلامت مردم هزينه كنند، همچنین دولت مكلف است كه وزارت بهداشت و درمان را تامين كند. 

‎رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی مدل‌هایی را در حوزه سلامت بر روی سایتش قرار داده و 11 گام آموزشى در آن وجود داشته که من توصیه می‌کنم دانشجوهای پزشکی به سایت سازمان بهداشت جهانی مراجعه و آن را مطالعه کنند. 

‎وی افزود: اشكالاتى در طرح تحول سلامت وجود دارد كه باید اصلاح و رفع شود و انتظار داريم كه قبل از پايان اين دولت كميته بازنگرى و اصلاح شكل بگيرد تا بتوان آن را به خوبی ادامه داد، زمانی که هر طرحی را تدوین می‌کنیم باید مشکلات اساسی و اولویت‌ها مبنای آن باشد. 

‎رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: هر چند که دسترسی ناپایدار به خدمات پزشکان و کاهش پرداخت از جیب مردم از اولویت‌های طرح تحول سلامت بود، ولی در کنار این مسائل، منطق‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار نگرفت. 

‎وی با اشاره به اینکه طرح تحول باعث القای انتظارها شده، گفت: داروهایی را در فهرست حمایت گذاشتیم که ممکن بود با اجرای طرح نتوانیم در ادامه آن را حمایت کنیم و احتمال می‌رفت که کمر صنعت داروسازی بشکند، بنابراین پایداری منابع و استمرار حمایت در طرح تحول باید مورد توجه قرار می‌گرفت. 

‎کبریایی‌زاده با بیان اینکه در بحث موضوع درمان ‎سرپایی و بستری تغییرات هزینه ای داشتیم و این مسئله فرهنگ بدی را حاکم کرد، گفت:‌ فرهنگ پزشک و بیمار تغییر کرده و این مسئله تحت‌تأثیر سیاست‌های ما بوده است. 

رييس سنديكاى داروسازان افزود: ميانگين سرانه مصرف دارو در دنيا ١٢٠ دلار است و در كشور ما اين ميزان ٥٨ دلار بوده وبه عبارتى كمتر از نيمى از سرانه جهانى دارو در كشورما در اختيار هر فرد است.
 
‎عضو انجمن داروسازان ایران بیان کرد: هر چد که طرح تحول اقدام بزرگی از جانب دولت بوده، ولی حتماً باید مورد بازنگری و بهبود قرار گیرد تا بهتر ادامه پیدا کند. 

‎وی عنوان کرد: با حمایت قرار دادن تعدادی از بیماران به طور مثال بیماران گوشه فراموش کرده‌ایم که به برخی از استان‌ها همچون ایلام برسیم، شرکت‌های بزرگ پول‌های ما را می‌بلعند و ما مشغول طولانی کردن عمر تعداد اندکی از مردم هستیم. 

‎کبریایی‌زاده گفت: پول را نباید جایی ببریم که اولویت نباشد، البته اینکه رئیس‌جمهور موضوع سلامت را مورد توجه قرار داده و  بسیار خوب بوده، ولی نقدی بر دولت مطرح است که آیا دولت یازدهم نمی‌توانست برخى رفتارهاى پوپولیستی را متوقف کند و دست به اصلاح یارانه ناکارآمد بزند که هیچ کمکی به ارتقای بهره‌وری نمی‌کند؟

‎وی عنوان كرد: توجه به قدر مطلق پرداختی‌ها باید مورد توجه قرار گیرد که محاسبات ما نشان می‌دهد قدر مطلق پرداختی‌‌های مردم با اجرای طرح تحول افزایش یافته است. 

‎كبريايى زاده گفت: توجه به استاندارد کردن درمان و تشخیص ضروری است، چرا که با نوآوری‌های حوزه سلامت، این مسئله باید بیشتر مدنظر قرار گیرد. 

‎رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با بيان اينكه يكى از اشكالات وارد به دولت منابع پايدار و مستمر سلامت افزود: تامين منابع به جاى روند افزايشى، كاهش داشته و متوسط رشد منابع بيمه اى حدود ٢٢ درصد و متوسط رشد هزينه هاى درمان سازمان تامين اجتماعى ٤٤ درصد بوده كه اين ميزان در حوزه دارويى بيش از ٧٠ درصد و بيش از ٢ برابر ورودی سازمان بيمه است و اگر تامين اجتماعى همه منابع خود را هم صرف كند، بازهم در پرداخت مطالبات با مشكل روبه رو است.

وى عنوان كرد: امسال دولت بايد ١٦ هزار و ٦٠٠ ميليارد تومان به سازمان تامين اجتماعى پرداخت مى كرد اما تا اواسط دى ماه تنها ٩٩٠ ميليارد تومان پرداخت شده و اگر بيمه ها ١١ هزار ميليارد كسرى و بدهى را به سال بعد منتقل كنند، با مشكل جدى مواجه مى شويم كه دولت بايد فكرى در اين موضوع بكند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.