سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از تولید جوراب تا داروهای ضد سرطان با نانو تکنولوژی/ داروی ضد سرطان 70هزار تومانی!

در دنیای پیشرفته امروزی استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته همچون نانو توانسته انقلابی بزرگتر از انقلاب صنعتی در دنیا به وجود آورد و ایرانیان هم از قافله این انقلاب بزرگ عقب نمانده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قطعا این روزها نام نانو را زیاد شنیده‌اید و شاید هم با برخی از محصولات آن نظیر جوراب‌های نانویی آشنا شده باشید، اما به راستی این تکنولوژی چیست و چه فایده ای برای انسان دارد؟
 
در آخرین رده‌بندی‌ها از سایت استت نانو، معتبرترین سایت شناخته شده در حوزه نانو تکنولوژی، ایران در رده ششم دنیا از نظر تعداد مقالات علمی قرار دارد و نانو این امکان را به دانشمندان می‌دهد تا ذرات به اندازه یک میلیاردم متر را ببینند، یعنی ذراتی بسیار کوچکتر از گلبول‌های قرمز خون.
 
دیدن این ذرات دسترسی انسان به فضاهایی را ممکن می‌کند که تا پیش از این امکان‌پذیر نبود و شاید اصلا به ذهن کسی هم خطور نمی‌کرد، با دیدن ذرات در این مقیاس می‌توان فضاهای خالی را پر کرد و مانع نفوذ آب در بافت‌ها شد، سلول‌های سرطانی را شناسایی کرد و داروها را به کوچکترین فضاهایی برد که تنها با فناوری نانو امکان پذیر است.
 
دانشمندان نانو را جزو علوم نوینی می‌دانند که توانسته انقلابی بزرگتر از انقلاب صنعتی در دنیا به وجود آورد و ایرانیان هم از قافله این انقلاب بزرگ عقب نمانده‌اند اما باید بدانیم که تنها محصول نانو تکنولوژی جوراب نیست، بلکه نانو داروها و یا مصالح ساختمانی نانویی بسیاری هستند که در کشور خودمان نیز تولید می‌شود.
 
قمی ، مدیر عامل شرکت دانش بنیان سینا دارو در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: تا کنون دو محصول دارویی با فناوری نانو وارد داروخانه‌های مهم کشور مانند 13 آبان شده و یکی از آن‌ها کروکومین و دیگری داروی ضد سرطان تخمدان است.
 
وی درباره داروی تمام گیاهی کروکومین گفت: کروکومین مواد درون زردچوبه است که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده می‌شود و در گذشته برای بهبود دست یا پای ورم کرده و یا ضرب دیده آن را روی محل قرار می‌دادند و آتل می‌بستند.
 
قمی درباره کروکومین ادامه داد: این ماده وقتی در غذا مصرف می‌شود تنها خاصیت طعم دهندگی دارد چرا که معمولا بیشتر زردچوبه مصرفی یا از بدن دفع و یا به مقدار بسیار اندک جذب می‌شوند، ما با کمک نانوتکنولوژی توانسته‌ایم این مواد را به اندازه‌ای کوچک کنیم که جذب بدن شوند و بیش از پیش اثر درمانی خود را نشان دهند، این دارو می‌تواند هر چیز متورم در بدن را التیام داده و از بین ببرد و حتی برای از بین بردن جوش‌های صورت نیز مناسب است.
 
از دیگر خواص این دارو می‌توان به برطرف کردن دردهای مفصلی نیز اشاره کرد که برخلاف بسیاری از داروهای شیمیایی هیچ عوارضی برای افراد ندارد.
 
قمی درباره داروی ضد سرطان تخمدان نیز تصریح کرد: این دارو تنها در آمریکا، دو کشور اروپایی و ایران ساخته می‌شود و اخیرا هند هم به جمع سازندگان این داروی بسیار مهم پیوسته است، کیفیت داروهای ما مشابه نمونه آمریکایی بوده و قیمت آن بدون دفترچه بیمه 700 هزار تومان و با دفترچه تنها 70 هزار تومان است، در حالی که نمونه خارجی آن بیش از دو میلیون تومان خرج روی دست بیماران می‌گذارد.
 
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان خبر خوبی هم درباره تولید داروی از بین برنده سالک داشت و گفت: در حال حاضر راه‌های درمان این بیماری بسیار دردناک بوده و داروهای موجود عوارض زیادی بر بدن بیماران به جا می‌گذارند، به علاوه اینکه معمولا تاثیر موفقی در درمان بیماری ندارند، اما داروی تولیدی ما می‌تواند این بیماری را به سرعت از بین برد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: با وجود اینکه این دارو در مراحل دریافت مجوز از وزارت بهداشت و سایر ارگان‌های ذیربط است اما سفارش‌های بسیاری از کشورهایی مانند برزیل داشته‌ایم، کشوری که افراد زیادی در آن مبتلا به سالک هستند.
 
اما این تنها محصولات نانو تکنولوژی نیست، نانو در ابزار و مصالح ساختمانی هم کاربردهای بسیاری دارد، برای مثال شیشه‌های نانویی در اتومبیل باعث می‌شود که دیگر نیازی به برف‌پاکن نداشته باشید و یا نماهای ساختمانی که با فناوری نانو ساخته می شوند از نفوذ آب و بعد از آن گرد و خاک بر روی نما جلوگیری می‌کنند و این امر موجب می‌شود تا نمای ساختمان حداقل برای 20 سال تمیز بماند.
 
تولید کاهگل نانویی باعث می‌شود تا آب به آن نفوذ نکند و در روستاهایی که برای برخی سازه‌های خود از کاهگل استفاده می‌کنند، دیگر آب باران درون آن نفوذ نکرده و از تخریب زودهنگام آن جلوگیری می‌کند و یا تولید بلوک‌های سیمانی نانو، مانع جذب آب می‌شوند، جذب آب در این بلوک‌ها و سردی هوا آن‌ها را به مرور از درون میشکند و مقاومتشان را پایین می آورد، اما نانوتکنولوژی به کار رفته در این محصولات مانع از نفوذ آب به آن‌ها می‌شود.
  
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.