سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساندی تایمز: مقامات انگلیس از رویکرد تهاجمی آمریکا در قبال ایران نگرانند/ سردرگمی اروپایی‌ها درباره مواضع تند پنس در خصوص برجام

روزنامه ساندی تایمز نوشت مقامات انگلیس از مواضع تند آمریکا در قبال ایران نگرانند و آن را عامل احتمالی بروز بحرانی جدید می‌دانند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی ساندی تایمز نوشت مقامات انگلیس با ابراز نگرانی از مواضع «به شدت تهاجمی» آمریکا در قبال ایران، تاکید می‌کنند این روند می تواند بحرانی جدید را در خاورمیانه به وجود آورد.

روزنامه ساندی تایمز در گزارشی نوشت: این مقامات سعی کرده بودند از زمان دیدار ترزا می، نخست وزیر انگلیس، با دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، در ماه گذشته از سیاست خارجی آمریکا مطلع و آن را هدایت کنند. اما آنها درباره اظهارات مکرر ترامپ در محکومیت توافق هسته‌ای سال 2015 نگرانند، که بر اساس آن تهران موافقت کرد، در ازای پایان یافتن تحریم‌ها برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس، که در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده است گفت با ژنرال متیس، وزیر دفاع آمریکا، هم عقیده است که ایران باید به طور کامل به توافق هسته‌ای متعهد باشد و رفتار بهتری از خود نشان دهد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا زمینه را برای «اقدامی نظامی» فراهم می‌کند، گفت ترامپ ابتدا باید حمایت کنگره را بدست آورد، اما من نمی توانم بگویم که آمریکایی ها قصد دارند چه اقدامی انجام دهند.

در ادامه این گزارش آمده است: مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا، نیز از سخنرانی‌اش در این کنفرانس برای محکوم کردن ایران به عنوان حامی اصلی تروریسم استفاده کرد و گفت این موضوع به همراه «تروریسم اسلام‌گرایان»، بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی است.

پنس افزود توافق هسته‌ای ایران که مورد حمایت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا بود، منابع اضافی در اختیار تهران برای تامین هزینه‌های مالی ترور در خاورمیانه قرار داد.

ساندی تایمز نوشت: ترامپ گفته است که می‌خواهد این توافق را کنار بزند، اما هیچ توافق جایگزینی را برای مهار تهران پیشنهاد نکرده است. موضع‌گیری تند پنس در قبال ایران و قصور وی در اشاره نکردن به اتحادیه اروپا در اظهاراتش، باعث سردرگمی و تعجب سیاستمداران اروپایی حاضر در این کنفرانس شد.

یک دیپلمات اروپایی گفت:«کسی دیگر قطب‌نما ندارد؛ ما نمی‌دانیم چه کسی مسئول سیاست آمریکاست یا چطور موارد گفته شده را تفسیر کنیم.»

مشاور یکی از رهبران اروپا که روز گذشته با پنس دیدار کرد، گفت:« (موضع‌گیری) پنس در جلسه خصوصی با عمومی تفاوتی نداشت او فرستاده رئیس جمهورش است ما امیدواریم اینها تنها حمله‌ای کلامی باشد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش خود آورده است: رویارویی با ایران می تواند تلاش‌های ترامپ را برای «چانه زنی جدی» با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، که ائتلافی نزدیک با تهران دارد، از مسیر خود خارج کند.

وظیفه ایجاد هماهنگی بین موضع تند ترامپ در قبال ایران و توافق با روسیه به رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، محول شده است. 

یکی از سیاستمداران اروپایی، که با وزیر امور خارجه آمریکا ملاقات کرده است، گفت تیلرسون -که رئیس جمهور روسیه را از زمان دوران ریاستش در شرکت اکسان‌موبیل می‌شناسد- اهمیت محور تهران-مسکو را برای پوتین می داند.

وی افزود:«دیگر نباید پوتین بهایی ناچیز بپردازد او به یک راهبرد خروج از سوریه نیاز دارد. بدیهی است روسیه نمی تواند هزینه بازسازی سوریه یا کمک به اسد را برای پیروزی نهایی بپردازد و این کار را نخواهد کرد و این امر می‌تواند فرصتی واقعی برای پایان دادن به این کابوس باشد.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با اشاره به فضای حاکم روابطی مبتنی بر عمل‌گرایی، احترام متقابل و مسئولیت جهانی مشترک را با آمریکا خواستار شد. با این حال، لاوروف فرصت را در این کنفرانس غنیمت شمرد و بر سردرگمی در غرب پس از انتخاب ترامپ اشاره کرد.

وزیر امور خارجه روسیه گفت، امیدوار است رهبران مسئول برای یک نظم جهانی منصفانه تلاش کنند و اگر بخواهید می‌توانید آن را نظم جهانی پساغربی بنامید.

ساندی تایمر نوشت: نشانه‌های بیشتری از رویارویی آمریکا و متحدان اروپایی این کشور در ناتو در کنفرانس مونیخ بر سر هزینه‌های دفاعی‌شان وجود دارد. پنس با ارائه پیامی از رئیس جمهور آمریکا گفت این کشور در تعهدش به این ائتلاف، که ترامپ آن را منسوخ خوانده بود، ثابت قدم است. اما پنس همچنین از 23 عضو از 28  عضو ناتو بابت عمل نکردن به تعهداتشان در اختصاص حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان به هزینه‌های دفاعی انتقاد کرد.

وی افزود:« این تعهد برای مدت زیادی اجرایی نشده است از این رو پایه‌های ائتلاف ما تضعیف می‌شود.»


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.