سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذای دانشجویی؛ خاطرات شیرینی با طعم تلخ

بعضی دانشجویان غذای رستوران‌های اطراف دانشگاه را سلف دانشگاه‌ها ترجیح می‌دهند و کمتر کسی است که از سلف سرویس دانشگاه‌ها راضی باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با شروع شدن آغاز نیمسال دوم در دانشگاه‌ها اعتراض دانشجویی به وضعیت کیفیت پایین غذا‌ها در سلف دانشگاه‌ها دوباره نمایان‌تر از همیشه می‌شود.

غذای دانشجویی از مهم‌ترین دغدغه‌های صنفی دانشجویان است. مشکلی که صدای بسیاری از دانشجویان را در دانشگاه‌های مختلف کشور درآورده و این اعتراضات کم و بیش به گوش مردم و مسئولان می‌رسد.

در این حالی است که باتوجه به کیفیت پایین غذا‌های سلف دانشگاه‌ها روز به روز و یا ترم به ترم به افزایش قیمت این غذا‌ها اضافه‌تر می‌شود.

معمولاً کمتر آدمی را می‌بینید که از دستپخت سرآشپز دانشگاه‌ها تعریف کند و حتی آنهایی هم که ژتون به دست دارند و عاشق غذاخوری‌های دانشگاه‌ها هستند بیشتر وقت‌ها ترجیح می‌دهند که ناهار دانشگاه را با یک نان و پنیر ساده معاوضه کنند که مجبورند روزهای هفته را با ناهارهای دانشگاهی! سپری کنند؛ ناهارهای خاطره انگیز دانشگاهی با طعم غذاهای نه چندان دلچسب!

اقدامات مختلفی از سوی مسئولین آموزش عالی کشور برای رفع مشکلات غذای دانشجویی اندیشیده شده است، اما افزایش نارضایتی‌ها نشان می‌دهد گویا بسیاری از این برنامه‌ها به درستی تدوین نشده و نتیجه مطلوب و مورد نظر را در فضای دانشجویی کشور نداشته است.

وجود ابزار مختلف در غذای دانشجویان!
نبود کیفیت مطلوب یکی از مشکلات دانشجویان در خصوص تغذیه بشمار می‌رود، اما موضوع عدم رعایت بهداشت هم به این مشکل اضافه شده است. دانشجویان معتقدند در سلف‌های دانشجویی دانشگاه‌ها بهداشت به درستی رعایت نمی‌شود و همین امر موجب شده تا ردپای سوسک تا سر سرنگ در غذای دانشجویان پیدا شود.

برگزاری تجمع اعتراضی به خاطر کیفیت پایین غذای دانشگاه‌ها
عمرانی عضو شورای صنفی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: کیفیت مواد اولیه‌ای که در غذای دانشجویان این دانشگاه استفاده می‌شود بسیار پایین است، همین امر موجب می‌شود تا در مجموع کیفیت غذای دانشجویان دانشگاه مطلوب نباشد.

وی ادامه داد: زمانی که غذای دانشجویان جوجه کباب و کباب است در بسیاری موارد این غذا‌ها به درستی پخته نشده است و به دلیل طبخ نامناسب دانشجویان نمی‌توانند غذا بخورند.

از طرف دیگر با گران‌تر شدن غذای دانشجویی، فعالان صنفی دانشگاهی اعلام کردند که این افزایش قیمت به بدنه دانشجویی ضربه می‌زند. هرچند که برخی از دانشجویان، حتی توان خرید غذاهای کم هزینه دانشگاه را ندارند، اما از سوی دیگر کیفیت غذاهای ارزان‌تر تا جایی است که به گفته دانشجویان این غذا‌ها قابل خوردن نیست و این، شرایط را برای دانشجویان بخصوص دانشجویان خوابگاهی سخت‌تر می‌کند.

دانشگاه نمی‌خواهد زیر بار پذیرش این امر بروند
مسئولان دانشگاه‌ها در تلاشند تا به صورت جدی هزینه‌های تغذیه را در برنامه‌های مالی‌شان بالا نشان دهند تا شاید سرپوشی باشد برای کم کاری اسپانسر خصوصی؛ که با قراردادهای حداقلی که دانشگاه با آن بسته، معلوم است غذایی با کیفیت حداقلی هم ارائه خواهد داد، اما دانشگاه نمی‌خواهد زیر باز پذیرش این امر برود. 

در این بین یک فعال دانشجویی در این خصوص در مورد تجمع دانشجویان درباره‌ی اعتصاب دانشجویان به کیفیت پایین غذای دانشجویان گفت: این اعتصاب خودجوش بود و دانشجو‌ها خواستار بالا بردن کیفیت غذای دانشگاه بودند.

وی ادامه داد: مسئولان دانشگاه به ما قول دادند تا نیمه اول خردادماه یک ناظر تغذیه در دانشگاه استخدام شود و هر مشکلی که ناظر تغذیه از آشپزخانه ببیند آن‌ها باید اجرائی کنند.
 
ذوالفقار یزدان مهر رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، در خصوص توضیح اعتراضات پی در پی دانشجویان به کیفیت پایین غذای سلف دانشگاه‌ها اظهار کرد: ما نیازمند به آسیب شناسی و بررسی مشکلات تغذیه دانشجویان در دانشگاه‌ها هستیم که اکنون دو سالی می‌شود که بودجه و اعتبار تغذیه دانشجویان دیگر دست صندوق رفاه نیست و مستقیما به خود دانشگاه‌ها واگذار شده است.
 
گویا باید این واقعیت را صراحتا گفت که سلامت در اولویت مسئولان دانشگاهی ما نیست؛ دانشجویانی که در دانشگاه هستند و از سلف سرویس‌ها استفاده می‌کنند دوران خاص جوانی را طی می‌کنند که تراکم استخوان‌ها به حداکثر می‌رسد و در پایان ۳۰ تا ۳۵ سالگی اوج دوران شکل گیری و تراکم استخوان در افراد چه در جنس زن و چه در جنس مرد است، باید از برنامه غذایی مناسبی بهره ببرند.

سپردن سلف دانشگاه‌ها به بخش خصوصی
اولویت این مسئولان به مناقصه گذاشتن سلف سرویس‌ها و سپردن آن‌ها به دست بخش خصوصی است که حالا بعد از گذشت دو سال از اجرای این طرح نشان می‌دهد کمیت، جیب‌ها را خالی کرده و کیفیت، شکم‌ها را به سیری کاذب رسانده است.

وجود حشره در غذا امری طبیعی است
احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در خصوص توضیح وجود حشره در غذای دانشجویان اظهار داشت: من در این مورد عکسی ندیده‌ام، اما در غذاهای منزل هم ممکن است حشره دیده شود، در منزل خودتان هم بعید نیست حشره‌ای در غذا ببینید که نمی‌توان کاری کرد و باید غذا را عوض کنید. روزانه شش، هفت هزار غذا در این دانشگاه طبخ می‌شود؛ اگر هم موردی بوده شاید موقع سرو غذا صورت گرفته باشد!

هدفمند کردن غذای دانشجویی
در این راستا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهریور سال ۹۰ بخشنامه‌ای را تحت عنوان هدفمند کردن غذای دانشجویی به دانشگاه‌ها ابلاغ کرد. هدف وزارت علوم از ابلاغ این بخشنامه، هدفمند کردن امور تغذیه به منظور ارائه غذایی با کیفیت بالاتر، تقویت نقش حاکمیتی و نظارتی بهتر دانشگاه در زمینه امور تغذیه دانشجویی و ایجاد تنوع غذایی بود تا جایی که هر دانشگاه موظف شد حداقل ۲ نوع غذا به دانشجو ارائه دهد. همچنین مقرر شده است که رستوران‌های آزاد نیز در دانشگاه‌ها راه‌اندازی شوند.

خوردن غذای سلف باعث بیماری پوستی در دانشجویان
از سوی دیگر کیفیت غذاهای ارزان‌تر تا جایی است که به گفته دانشجویان این غذا‌ها قابل خوردن نیست و این شرایط را برای دانشجویان خوابگاهی سخت‌تر می‌کند.
 
در این بین کیفیت اغلب غذاهای دانشگاهی از بد هم بدتر است، برخی از دانشجویان با خوردن غذای دانشگاه دچار مشکلات پوستی شدند.

نبود کارشناس تغذیه در آشپزخانه دانشگاه
به نظر می‌رسد مهم‌ترین عامل در بی‌کیفیت بودن غذا احتمالاً نبود کارشناس تغذیه در آشپزخانه دانشگاه است. این امر موجب شده است تا شاهد نوعی آشفتگی یا بی برنامگی در وضعیت سلف سرویس‌های دانشگاهی باشیم. البته وجود پرسنل ماهر در آشپزخانه‌ها، همچون سرآشپز و کارگران ماهر نیز می‌تواند تأثیر زیادی در ارائه غذایی با کیفیت داشته باشد، متأسفانه در بسیاری از دانشگاه‌ها از آشپزهایی استفاده می‌شود که در شغل خود آموزش‌های لازم را ندیده‌اند. با این حال از آن‌ها انتظار می‌رود که غذایی باکیفیت پخت کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.