سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«سیگار» چروک تان می کند!

یک متخصص پوست افزایش سن، استفاده از عضلات هنگام صحبت کردن و کم شدن بافت زیر پوست را از جمله مهمترین پدیده‌هایی دانست که موجب چروک می‌شود، گفت: از عوامل موثر بر چین و چروک پوست می‌توان به سیگار ، عادات نامناسب تغذیه‌ای، خواب ناکافی و استرس اشاره کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  امیر هوشنگ احسانی با بیان اینکه ژنتیک و عوامل محیطی در ایجاد چین و چروک پوست موثر هستند، اظهار داشت: از عوامل محیطی موثر بر چین و چروک پوست می‌توان به مواردی مانند سیگار کشیدن، عادات نامناسب تغذیه‌ای، خواب ناکافی و استرس زیاد اشاره کرد. البته اثر ژنتیک قابل پیشگیری نیست، اما می‌توان از عوامل محیطی پیشگیری یا حداقل شدت و حدت آن را کم کرد. البته افزایش سن هم غیر قابل اجتناب است.
 
این متخصص پوست در ادامه به اشکال اصلی ایجاد چین و چروک پوست اشاره و بیان کرد: پوست از سه لایه اپیدرم (لایه بیرونی)، درم (زیر پوست) و هیپودرم یا چربی پوست تشکیل شده است. اشکال اصلی، مربوط به قسمت دوم است. بافت درم از پروتئین‌هایی که مهم‌ترین آن کلاژن و بعد پروتئین الاستین است، تشکیل شده؛ افزایش سن، ژنتیک و عوامل محیطی بر این لایه اثر می‌گذارد.
 
وی با بیان اینکه بافت کلاژن به استحکام پوست کمک می‌کند، تاکید کرد: بافت الاستین خاصیت انعطاف پذیری پوست را ایجاد می‌کند. با افزایش سن، سلول‌هایی که سازنده کلاژن و استین هستند، فعالیت‌شان کاهش می‌یابد و در نتیجه بافت کلاژن و الاستین هم کم می‌شود.
 
احسانی در پاسخ به این پرسش که آیا تبلیغاتی که در مورد کلاژن سازی صورت می‌پذیرد واقعی است، گفت: به اندازه‌ای که تبلیغ صورت می‌پذیرد، درست نیست؛ البته درصدی از آن درست است.
 
وی افزایش سن، استفاده از عضلات هنگام صحبت کردن و البته کم شدن بافت زیر پوست را از جمله مهم‌ترین پدیده‌هایی دانست که موجب ایجاد چروک می‌شود و اظهار کرد: همه ما چربی زیر پوست را داریم و این چربی، حالت صورت را ایجاد می‌کند. تغییر در این بافت با افزایش سن، به خاطر نیروی جاذبه زمین و عوامل محیطی اتفاق می‌افتد.
 
این متخصص پوست در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان از "اکسید دو زنگ" برای رفع چروک استفاده کرد، خاطرنشان کرد: حدود 40 تا 50 سال پیش استفاده از آن مرسوم بود، ولی چون بسیار چرب و سفید کننده است، خیلی افراد به ویژه افرادی که پوست چرب دارند و همچنین آقایان آن را نمی‌پسندند. البته برای کسی که پوستشان جوش نمی‌زند و برای افرادی که پوست خشک دارند، می‌تواند موثر باشد.
 
 
منبع:تسنیم
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.