سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میشل عون: لبنان می تواند پل تفاهم کشورهای عربی با ایران باشد

رئیس جمهور لبنان با تاکید بر اینکه کشورش می‌تواند پل تفاهم کشورهای عربی با ایران باشد، گفت، ما باید در این زمینه تلاش کنیم.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ ژنرال «میشل عون» رئیس جمهور لبنان در گفتگو با روزنامه الاهرام مصر اظهار کرد لبنان می تواند پل تفاهم بین کشورهای عربی با ایران باشد و ما باید در این زمینه تلاش کنیم.

وی که قرار است فردا عازم مصر شود، تصریح کرد تلاش برای تحقق این هدف می تواند موفقیت آمیز باشد یا احتمال شکست آن هم وجود دارد اما چرا تلاش نکنیم، زیرا در این صورت فقط تماشگر نبوده ایم و انسان بدون تلاش با شکست روبه رو خواهد شد.

ژنرال میشل عون در مورد روابط کشورهای عربی با ایران و ترکیه نیز اظهار داشت: این روابط باید براساس حسن همجواری باشد.

وی در توضیح این مطلب افزود: آنها کشورهای همسایه هستند و باید دارای تفاهم و روابطی متمایز باشند زیرا منافع مشترک زیادی بین همسایگان وجود دارد و این عامل جغرافیا است که بر سیاست تاثیر می گذارد.

رئیس جمهور لبنان همچنین ادامه داد کشورهای عربی و ترکیه و ایران بیش از هرچیز برای حفظ امنیت و منافع اقتصادی از جمله منابع آبی مشترک، میادین نفتی مرزی و سرمایه گذاری های متقابل، دارای حسن همجواری باشند و حسن روابط مانع شروع جنگ ها است.

این اظهارات میشل عون در حالی است که وی در مرحله نخست سفرهای خارجی خود به عربستان و قطر رفت و اکنون در دومین مرحله و در روزهای دوشنبه و سه شنبه عازم مصر و اردن می شود.

عون در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به اینکه در دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در باره اوضاع منطقه و روابط و همکاری های دو جانبه گفتگو خواهد کرد، افزود: مصر و لبنان روابط دیرینه و خوبی دارند و مشکلی که نیازمند حل و فصل باشد بین دو کشور وجود ندارد.

میشل عون در مورد بحران سوریه و حل و فصل آن تاکید کرد، هدف دستگاه دیپلماسی لبنان حل سیاسی بحران سوریه است زیرا این تنها راه است و البته در این مسیر نمی توان یک نفر از ملت سوریه را هم حذف کرد.

وی با یادآوری اینکه از ابتدا حل سیاسی بحران سوریه از طریق گفتگو و اصلاحات تدریجی را خواستار بوده ام، گفت: ناتوانی در حل مسالمت آمیز بحران ، سوریه را به ویرانی کشاند.

رئیس جمهور لبنان سپس با اشاره به پدیده تروریسم تصریح کرد مشکلی که به نظر می رسد همیشگی بوده است، تروریسمی است که در همه جا ریشه دوانده و بیم آن می رود که پدیده تروریسم که اکنون در چارچوب باندهای خفته و محرمانه در جوامع مختلف از جمله عربی وجود دارد، در آینده در چارچوب واحدهای نظامی ظاهر شود.

وی سپس تاکید کرد:تروریسم مرض بدخیم و پنهانی است که در مراحلی مشخص بیدار می شود به ویژه اینکه برخی کشورها همچنان از آن حمایت همه جانبه می کنند، از همین رو باید با این مرض مقابله کنیم و این هدف نیازمند هماهنگی بین دستگاه های امنیتی کشورهای عربی است.

میشل عون در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: مقاومت لبنان فقط شیعی نیست بلکه یک مقاومت ملی و منبع آرامش لبنان و ملت آن است و در لبنان اگرچه اختلاف های سیاسی وجود دارد و برخی خواستار حل مشکلات با سوریه و برخی هم در این جنگ ضد آن هستند، اما اجازه نداده ایم آنچه جنگ شیعه و سنی خوانده می شود، رخ دهد و ثبات و امنیت کشور برای همه طرف های لبنانی اهمیت دارد.

وی تاکید کرد حزب الله بخش بزرگی از ملت و جامعه لبنان به ویژه در جنوب کشور است و هرگز مزدور نیست؛ مزدور آنهائی هستند که از کشورهای دیگر برای جنگ علیه نظام سوریه به خاک این کشور آمده اند.

رئیس جمهور لبنان در ادامه اظهار داشت: حزب الله متشکل از لبنانی هایی است که در درجه اول از کشورشان دفاع و سپس به دیگران کمک می کنند.

وی ادامه داد: هرگز نمی توانیم در کنار اسرائیل و علیه بخشی از ملت لبنان قرار بگیریم، سرزمین ما همچنان تحت اشغال اسرائیل بوده و این رژیم درصدد تخریب آن است.

وی با بیان اینکه کشورهای عربی می توانند با تعامل وارد مسیر صلح و دست کم آتش بس و آرامش شوند، افزود: اکنون شاهد جنگ منافع بین کشورهای بزرگ و نه بازیگران کوچک هستیم، بنابراین ابتدا باید طرف های درگیر را بشناسیم و در مرحله بعد در کنار هم قرار گرفته و با عقل و درایت مشکلات را حل کنیم.

میشل عون سپس تاکید کرد ماموریت اجلاس آینده سران عرب که قرار است در اردن برگزار شود ، احیای اتحادیه عرب است که گویی فلج شده است تا از این طریق بتوان فریاد دعوت به راه درست را به گوش همگان رساند.

وی تصریح کرد من بر اجرای ماده دوم منشور اتحادیه عرب که دخالت هر کشور عربی در امور کشورهای عربی دیگر را ممنوع کرده است، تاکید دارم.

رئیس جمهور لبنان در ادامه اظهار داشت: اولویت اجلاس آینده سران عرب باید دفاع از بازگشت پناهجویان و آوارگان به کشور خود و به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان سرزمین ملت آن و مقابله با توطئه سلب هویت فلسطینی ها و اقامت دائم آنها در کشورهای دیگر مثل لبنان است.

وی در این خصوص تاکید کرد موضع لبنان این است که آوارگان فلسطینی باید به سرزمین خود یعنی فلسطین بازگردند و بر اساس قانون اساسی لبنان اعطای حق شهروندی لبنانی به آنان ممنوع است.

وی با اشاره به حضور بیش از یک و نیم میلیون آواره سوری در لبنان گفت:این مساله مشکلات اقتصادی ، سیاسی و امنیتی به دنبال داشته است و امروز لبنان و لبنانی ها با شرایط سختی روبه رو هستند البته باید به این آمار، نیم میلیون آواره فلسطینی را هم اضافه کرد.

رئیس جمهور لبنان مشکلات مرزی در جنوب از سوی اسرائیل و گروه های تروریستی در شمال را نیز بخش دیگری از مشکلات امنیتی کشورش برشمرده و گفت این گروهها گاهی در صدد تجاوز به خاک لبنان برمی آیند که با لطف الهی و بیداری نیروهای امنیتی و نظامی موفق شده ایم از مرزها حفاظت کنیم.

وی با بیان اینکه اگر اسرائیل هویت فلسطین را از بین ببرد،ننگی تاریخی برای عرب ها خواهد بود، اظهار داشت: اسرائیل درصدد نابودی هویت و خاک فلسطین است و حتی فلسطینی هایی را که در داخل خاک اشغالی فلسطین هستند، فقط ساکنان این سرزمین می داند نه صاحبان آن و این خطری برای جهان عرب و اسلام است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در مورد این سوال که نظر شما در مورد بحث و جدل جهان عرب بر سر سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا چیست و پیامدهای این سیاست ها را چگونه ارزیابی می کنید؟ پاسخ داد: ارزیابی ترامپ سخت است و اکنون نیز نمی توان بین سخنرانی های انتخاباتی او و حقیقت سیاست های آمریکا تمایزی قائل شد.

میشل عون در توضیح این مطلب افزود: وضعیتی که ترامپ به دنبال تحقق آن است غیرطبیعی بوده و بیش از آنکه برای ما در منطقه نگران کننده باشد در خود آمریکا ترس و نگرانی ایجاد کرده است و باید در نظر داشت که این سیاست ها موجب می شود پیش از ما خود آمریکایی ها متضرر شوند، بنابراین نباید با شتاب سیاست های ترامپ را تایید و یا با آنها مخالفت کرد زیرا در صورت شتابزدگی احتمال اشتباه است.

ژنرال عون توصیه کرد که بهتر است مراقب اوضاع باشیم و وحدت ملی را در داخل و بدون ارتباط دادن آن به سیاست خارجی تقویت کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه حزب الله را قانع کردید با نخست وزیری سعد حریری در دوره ریاست جمهوری شما موافقت کند؟، تصریح کرد: سعد حریری رئیس حزب جریان المستقبل و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله را با طرح یک سوال قانع کردم به این ترتیب که از آنان پرسیدم آیا می خواهید طرف دیگر را حذف کنید؟

پاسخ هر دو طرف منفی بود، من هم گفتم نمی خواهم احدی حذف شود پس باید در چارچوب مرزبندی های سیاسی که به هیچکس آزاری نرساند، با هم گفتگو کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.